1מכינים את הקציצות: קוצצים דק את כל הירוקים, מרטיבים את החלה, סוחטים היטב וקוצצים. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שהתערובת אחידה.
2בודקים את התיבול ומתקנים בהתאם לצורך. יוצרים כדורים קטנים מכל התערובת, ומטגנים.
3מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים שום וצ'ילי עד להזהבה של השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול.
4מוסיפים בזהירות את הקציצות, אחת ליד השנייה (ולא אחת על השנייה). מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה מכוסה חלקית, או עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות. מגישים עם הספגטי.
>> את המתכון הזה קיבלנו מעומר מילר, ויש במדור שלו עוד המון מתכונים פצצה