אוכל
אוכל
פסטות

ספגטי מיטבולס

כשאנחנו רעבים וחושבים על הארוחה הבאה - סיר של ספגטי עם כדורי בשר מככב קבוע בפנטזיות שלנו: כזה עם קציצות רכות ומתובלות כמו שצריך ורוטב עגבניות פשוט וטעים, כזה שאוכלים ומבקשים עוד מנה. הנה, כזה בדיוק

|mako אוכל| פורסם10:50
ספגטי מיטבולס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.5211reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • חצי צרור פטרוזיליה קצוץ (רק עלים)
  • שלושת רבעי צרור בזיליקום קצוץ (רק עלים)
  • חצי כפית תימין קצוץ
  • 3-4 פרוסות חלה/לחם לבן ללא הקשה
  • קילו בשר בקר טחון (עדיף חצי טלה ושיהיה טחון פעמיים)
  • בצל קטן, קצוץ דק מאוד
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 ביצים
  • 3 כפיות רסק עגבניות
  • 2 כפיות שטוחות מלח
  • כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • שמן זית
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • רבע פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפית בזיליקום טרי קצוץ
  • כפית אורגנו טרי קצוץ
  • חצי כפית תימין טרי קצוץ (את כל עלי התבלין ניתן להחליף בתבלינים יבשים)
  • פלפל שאטה גרוס

לפסטה:

  • חבילת ספגטי, מוכנה לפי הוראות היצרן

אופן ההכנה:

1מכינים את הקציצות: קוצצים דק את כל הירוקים, מרטיבים את החלה, סוחטים היטב וקוצצים. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים עד שהתערובת אחידה.

2בודקים את התיבול ומתקנים בהתאם לצורך. יוצרים כדורים קטנים מכל התערובת, ומטגנים.

3מכינים את הרוטב: בסיר רחב מטגנים שום וצ'ילי עד להזהבה של השום. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול.

4מוסיפים בזהירות את הקציצות, אחת ליד השנייה (ולא אחת על השנייה). מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה מכוסה חלקית, או עד שהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות. מגישים עם הספגטי.

>> את המתכון הזה קיבלנו מעומר מילר, ויש במדור שלו עוד המון מתכונים פצצה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il