אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת שוקולד נוסטלגית עם קרם וניל

זה כבר כמה ימים שאנחנו לא מצליחים להוציא מהראש את עוגת השוקולד האהובה ששלטה פה בניינטיז, עם שכבת הווניל והציפוי. ואתם יודעים מה אנחנו עושים כשאנחנו לא מצליחים להוציא משהו מהראש (מכניסים אותו לפה)

|mako אוכל| פורסם07:19
עוגת שוקולד נוסטלגית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7361reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ):

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • קורט מלח

לקרם וניל:

  • 2 מכלים (500 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי שוקולד:

  • חצי מכל (125 מ״ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר, בקוביות (או מטבעות)

אופן ההכנה:

1העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מניחים בצד לצינון קל.

3מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4מערבבים פנימה את השוקולד המומס ומערבבים היטב.

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

עוגת שוקולד נוסטלגית - פרוסהפרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים שוב, לקבלת תערובת חלקה.

6מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין.

7הקרם: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לעוגה ומיישרים. מעבירים לשעתיים-שלוש במקרר או חצי שעה במקפיא.

8כשהקרם יציב מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים במיקרוגל (או בסיר קטן על האש) שמנת מתוקה עד לרתיחה. מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומניחים בצד לדקה-שתיים, כדי לתת לשוקולד להימס. מערבבים היטב לקרם חלק.

9מוזגים את ציפוי השוקולד על קרם הווניל ומטים מעט את התבנית לצדדים עד שהקרם מכסה כל שטחה העליון.

10מחזירים לעוד שעתיים-שלוש במקרר (או חצי שעה במקפיא) לפני ההגשה.

העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר עד ארבעה ימים.

תגיות:שוקולד
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il