חצ'פורי ביתייש מנות שאי אפשר להסביר במילים את הריח הטוב שהן עושות בבית. אחת הדוגמאות הטובות לזה היא החצ'פורי הגאורגי - סירות של בצק שמרים ממולאות בתערובת של גבינות. אוהבים חלמון ביצה במרכז? לכו על זה!יעל קצבhttps://www.mako.co.il/food-chefs/Editor-ec21cee0defbc21004.htm|mako אוכל| פורסם06/10/2411:01 |
המצרכים :ל-4 חצ'פורי בינוניים או 2 ענקיים:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1לשים את מרכיבי הבצק במיקסר 5 דקות, עד לקבלת בצק רך. משמנים במעט שמן זית, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הנפח. 2מחממים תנור ל-180 מעלות. 3מערבבים את מרכיבי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. 4מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור למלבן בעובי סנטימטר. 5מניחים מלית לאורך מלבן הבצק וסוגרים את הבצק מעליה. צובטים את הקצוות ככה שהבצק ייסגר היטב (ראו בסרטון). ממשיכים ככה עם שאר הבצק והמלית. 6מעבירים את הבצק הממולא לתבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצרים חתך לאורכו. בעזרת האצבעות פותחים את הבצק לקבלת צורה יפה של חצ'פורי. 7אופים את החצ'פורי כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. אם רוצים להוסיף חלמון ביצה – עושים את זה 10 דקות לפני סוף האפייה. 8מוציאים את החצ'פורי מהתנור, מורחים את שולי הבצק בקוביית חמאה ומכסים במגבת נקייה לכ-10 דקות (האדים יגרמו לבצק להתרכך). מגישים ומתמוגגים. לעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב https://www.instagram.com/yaelkazav/ או בטיקטוק https://www.tiktok.com/@yaelkazav2המהמם שלה חצ'פורי|צילום: יעל קצב, mako אוכל חצ'פורי של יעל קצב|צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |