אוכל
אוכל
מתכוני בשר

מאפה פירה תפוחי אדמה עם בשר טחון, ערמונים

גרסה מקומית ומשופרת של פאי הרועים האנגלי

|mako| פורסם19:46
פאי רועים (תמונת AVI: mako)
Rating:4.5231reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבשר

  • 6 כפות שמן זית
  • 5 עלי מרווה קרועים ביד
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 3 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
  • חצי קילו ערמונים קלופים
  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

לפירה:

  • קילו וחצי תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לחצאים
  • חצי כוס שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 3 ביצים
  • חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הבשר: מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל, שום פטריות ומרווה. מטגנים ומערבבים כחמש דקות.

מתכונים לראש השנה

2מוסיפים את הערמונים ומטגנים דקה.

3מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי.

4מסירים מהאש, מקררים מעט ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

5ממשיכים לפירה: מטגנים את הבצל ברבע כוס שמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב.

6מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם רכים. מסננים ומועכים אותם בממעך ידני לפירה חלק.

7מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן עם שמן הטיגון ועם שאר שמן זית.

8מוסיפים לפירה גם את השום, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים לתערובת אחידה.

9מחממים תנור לחום ל 180 מעלות.

10מעבירים את הבשר לתבנית מלבנית חסינת חום, מסדרים בשכבה אחידה ומהדקים מעט.

11שמים את הפירה על שכבת הבשר ומחליקים את השכבה העליונה.

12חורצים עם מזלג פסים דקים בפירה,ומפזרים על הפירה את פירורי הלחם, מטפטפים מעל מעט שמן זית.

13מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il