אוכל
אוכל טוב

סינרולים לקחת לפיקניק

מזג האוויר מושלם ואפילו אנחנו יוצאים לחיק הטבע, אבל זה ממש לא אומר שנסתפק בסתם סנדוויץ'. אנחנו את היציאה שלנו פותחים עם סינרולים, לחמניות קינמון ממכרות שיעשו לכם את הפיקניק (אבל טעימות גם בבית, בדקנו)

|mako אוכל| פורסם07:24
לחמניות קינמון (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.477reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (11 מנות):

  • 300 מ"ל חלב 3%
  • 40 גרם חמאה רכה
  • 500 גרם קמח לבן מנופה
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • חצי כפית מלח
  • ביצה טרופה

למלית קינמון:

  • 50 גרם חמאה רכה (מחוממת מעט במיקרוגל)
  • 100 גרם סוכר חום כהה מעורבב עם כפית קינמון

להברשה:

  • ביצה טרופה עם כף חלב

אופן ההכנה:

1מחממים את החלב והחמאה בסיר קטן על אש נמוכה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.

2מערבבים את הקמח והשמרים בקערת מיקסר עם וו לישה.

3מוסיפים לקמח את תערובת החמאה והחלב, מלח וביצה ולשים במהירות נמוכה כ-6 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

4התפחה ראשונה: מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ, מורחים אותו בחמאה מומסת, מפזרים את תערובת הקינמון והסוכר ומגלגלים לרולדה הדוקה.

לחמניות קינמוןסינרול. אנחנו רוצים כזה בדיוק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

6מעצבים: פורסים את הרולדה לשבלולים בעובי הרצוי ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

7מחממים תנור ל-190 מעלות.

8מברישים את השבלולים בעדינות בביצה טרופה עם כף חלב.

9אופים 35-40 דקות, מצננים מעט ומגישים (או אורזים לפיקניק).

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il