
מרק פטריות וגריסיםבוקר חורפי שני ברציפות הוא סיבה מעולה לרוץ למטבח ולהעמיד סיר מרק טוב על הכיריים. ההצעה שלנו: מרק עשיר וסמיך עם טעמי אדמה וחמצמצות רעננה, שנותן יופי של פייט לקרופניק שסבתא שלכם הייתה מכינהעז תלם|mako אוכל| פורסם25/12/1707:35 ![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:1מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ, ואת הגבעולים קוצצים דק. 2מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והכרישה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי בחישה. מוסיפים את השום, הפטריות הפרוסות והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. 3מוסיפים את הפטריות המיובשות ומכסים במים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות (בערך 10 כוסות, אפשר להשתמש גם בציר ירקות או עוף). מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה. 4מבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה ורבע, עד שהגריסים מתבשלים לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים אבל נשארים בצבע ירוק בוהק. 5טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך. 6אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |