אין תמונה
מופלטה. מי שלא אוהב את זה, כנראה מעולם לא טעם

אחד הנתונים הקשים של ישראל 2010 הוא שלא לכל אחד יש מימונה ללכת אליה. אמנם יש כאלה שטוענים שזה לא מעניין אותם, שמופלטה זה סתם משמין ושלא ברור על מה כל המהומה – אבל הם כמובן משקרים. כל מי שחווה את החגיגה הזאת בצאת החג השני יודע שאין שני לה, גם בגלל המתוקים אבל לא רק.

אז כל הגולשים שאינם משתייכים לעדה הנכונה, הנה פרט שכדאי שתדעו: בצאת החג, 21:00 ככה, יפתח קניון "פרץ סנטר" בדימונה את שעריו ללילה של פנטזיה מרוקאית. הקניון יחולק לפי ערים מרכזיות במרוקו, ויציע כיבודים רלוונטיים. המארגנים מבטיחים הרבה מופלטות, ספינג' ומתוקים כמיטב המסורת. האירוע יימשך עד שבע בבוקר, וילווה גם בהופעות חיות.

מתעצלים להרחיק עד דימונה? סוזי מרציאנו מבר ששת מנדבת 3 מתכונים.

סיגרים מתוקים

(אתם מוזמנים להשתמש בעלי סיגר קנויים. לא נגלה לאף אחד)

המצרכים (70 יחידות):
כוס שמן
כוס מים
מעט תמצית מי ורדים
4 כוסות קמח
חצי קילו מרציפן
דבש להגשה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים (ללא המרציפן והדבש), לשים היטב ומחלקים ל-4 כדורים.

2. מרדדים כל כדור ומקפלים בדומה לבצק עלים. משאירים לנוח כ-10 דקות.

3. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק וחותכים למרובעים.

4. מפזרים את המרובעים על שולחן העבודה ומרדדים כל מרובע עד שיהיה דק כמו עלה סיגרים.

5. יוצרים נקניקים מהמרציפן, מניחים בקצה עלה הסיגר ומגלגלים.

6. לאחר שיוצרים נקניק מגולגל וארוז בקצוות, מגלגלים פעם נוספת עם היד כדי להאריך את הסיגר ומניחים על מגש כשהתפר כלפי מטה.

7. נותנים לסיגרים לנוח שעה לפחות, על מנת שבטיגון לא יהיו חלקי בצק שיתנפחו.

8. מטגנים בשמן עמוק וחם בסיר גבוה ולא רחב. מניחים כמה שיותר סיגרים בסיר, צפופים מעט, עד שמגיעים לצבע זהוב.

9. מקררים מעט וטובלים בדבש שחומם על אש נמוכה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סיגרים מתוקים

סיגרים ממולאים בחבושים2313
סיגרים מתוקים. מאוד, מאוד מתוקים | תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני

מציות מרוקאיות (רייף)

המצרכים (40 יחידות):
כוס שמן
כוס סוכר
כוס וחצי מים/מיץ תפוזים
3 שקיות אבקת אפיה
2 כפות גדושות של שומשום לבן
2 כפות אניס טחון
קילו קמח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה כשאת הקמח מוסיפים בהדרגה.

2. לשים לבצק לא קשה, נותנים לו לנוח כ-10 דקות ומחלקים למספר כדורים.

3. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק, מיישרים את הצדדים בגלגלת חיתוך לצורת מלבן.

4. חותכים את המלבנים לריבועים ועוברים עם גלגלת פיצה משוננת למציות לאורך כל ריבוע. מניחים על נייר אפיה.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה יפה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מציות מרוקאיות

הזוג נתניהו חוגג את המימונה, ארכיון
מימונה בלי ביבי היא לא מימונה | צילום: חדשות 2
ואיך אפשר בלי: מופלטה

המצרכים (30-40 יחידות):
קילו קמח
כ-3.5 עד 4 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
כ-2 עד 3 כוסות שמן לפתיחת הבצק
1/4 כפית שמרים
כף סוכר
כף מלח
חמאה (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. לשים את חומרי הבצק לכדי 30-40 כדורים, מעבדים כל כדור היטב בידיים וטובלים בשמן.

2. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת היטב ומכסים בניילון או מגבת, למנוחה של 10 דקות ולא יותר.

3. מניחים סיר אלומיניום פשוט בצורה הפוכה על האש, דבר המאפשר שטח רחב יותר למופלטה גדולה ומתוחה. לאחר המנוחה טובלים כדור בצק בקערת שמן ומניחים על משטח משומן.

4. באמצעות כפות הידיים (ולא אצבעות) מותחים את כדור הבצק לגודל הרצוי ומניחים על הסיר כשהאש דולקת.

5. עם קבלת מעט צבע אפוי הופכים את העלה הראשון ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי פעם נוספת, הופכים את השניים ורק לאחר מכן מוסיפים את השלישי וכן הלאה.

6. לאחר כמחצית הכמות מורידים מהאש ועוטפים במגבת נקייה.

7. חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת (רצוי לשמור את הכדורים מכוסים כל הזמן מכיוון שהשמרים צוברים גבשושיות שמפריעות לפתיחת הבצק בידיים).

8. בגמר הכנת העלים מורחים דבש וחמאה. מומלץ להגיש עם כוס תה והרבה נענע.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מופלטה

>> ועכשיו אתם בשלים לאיזו פסטה?