
שבקייהאין זמן טוב מפורים להכין שבקייה - ממתק הבצק המטוגן והמוספג בסירופ סוכר שאי אפשר להישאר אדישים אליו. עכשיו השאלה היא רק איך יוצרים את הצורה כמו הסבתות המרוקאיות - והתשובה ממש פה בפנים![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (50 יחידות):
לסירופ:
להגשה:
אופן ההכנה:1לשים את כל חומרי הבצק במיקסר לפחות 7 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון של לפחות שעתיים במקרר. 2מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים. 3מרדדים כדור ראשון ליריעת בצק ארוכה ודקה (אפשר להיעזר במכונת פסטה, עד שלב 6). 4חותכים למלבנים רחבים ויוצרים את צורת השבקייה על פי הסרטון. 5מסדרים מגש עם מגבת ומניחים עליו את השבקיות המוכנות. חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק. 6מחממים סיר עם שמן (עד בערך מחצית מגובהו). השבקייה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל7כשהשמן מגיע ל-180 מעלות מכניסים מהשבקיות בעדינות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולות עם כל הבצק. 8מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר ולימון כ-10 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי והנוזל מבעבע. 9מניחים את השבקיות המטוגנות בסירופ. מצפים היטב מכל הצדדים, מוציאים לצלחת הגשה ומקשטים בשומשום. שבקייה. בול לפורים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי -עדיקוש בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |