אוכל
אוכל
המתוקים של עדיקוש

שבקייה

אין זמן טוב מפורים להכין שבקייה - ממתק הבצק המטוגן והמוספג בסירופ סוכר שאי אפשר להישאר אדישים אליו. עכשיו השאלה היא רק איך יוצרים את הצורה כמו הסבתות המרוקאיות - והתשובה ממש פה בפנים

|mako אוכל| פורסם07:06
שבקייה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
Rating:3.287reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק (50 יחידות):

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 200 גרם מרגרינה מומסת
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 2 כפות חומץ
  • 450 מ"ל מים

לסירופ:

  • 1 קילו סוכר
  • 3 וחצי כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון

להגשה:

  • שומשום

אופן ההכנה:

>> מתכונים לאוזני המן

>> מתכונים לפורים

>> רעיונות למשלוח מנות

1לשים את כל חומרי הבצק במיקסר לפחות 7 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון של לפחות שעתיים במקרר.

2מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים.

3מרדדים כדור ראשון ליריעת בצק ארוכה ודקה (אפשר להיעזר במכונת פסטה, עד שלב 6).

4חותכים למלבנים רחבים ויוצרים את צורת השבקייה על פי הסרטון.

5מסדרים מגש עם מגבת ומניחים עליו את השבקיות המוכנות. חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק.

6מחממים סיר עם שמן (עד בערך מחצית מגובהו).

השבקייה של עדיקושהשבקייה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7כשהשמן מגיע ל-180 מעלות מכניסים מהשבקיות בעדינות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולות עם כל הבצק.

8מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר ולימון כ-10 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי והנוזל מבעבע.

9מניחים את השבקיות המטוגנות בסירופ. מצפים היטב מכל הצדדים, מוציאים לצלחת הגשה ומקשטים בשומשום.

שבקייה. בול לפוריםשבקייה. בול לפורים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי -עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il