ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטןבקונדיטוריות של שמו תמצאו אותו כל השנה - אבל הייעוד המקורי של הממתק הזה הוא פסח, ואם לדייק ערב המימונה. חטיף מתוק וכשר לפסח שכיף להכין עם הילדים, אבל הכי כיף לזלול לבד![]() צילום: דניאל לילה, אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן |
המצרכים (100 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את התערובת ומקררים: מביאים דבש וסוכר לרתיחה בסיר ומוסיפים תמרים. מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים. 2מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה. 3מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות. 4מעצבים, מצפים ומקפיאים: מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת גדולה ושטוחה. 5מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל-4 גלילים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל גליל בתערובת השומשום, עוטפים בניילון נצמד ומגלגלים בנייר אפייה. 6מעבירים למקפיא לשעה. מעבירים למקרר עד ההגשה. 7פורסים ומגישים: פורסים את הגלילים למטבעות בעובי 1/2 ס”מ ומגישים או שומרים בגלילים במקרר ופורסים לפי הצורך — במקרה כזה הם ישמרו על טריותם עד 10 ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |