אוכל
אוכל
הגבינה שעושה את ההבדל. קרנץ מסקרפונה וצימוקים

ממתק תמרים ופיצוחים ללא גלוטן

בקונדיטוריות של שמו תמצאו אותו כל השנה - אבל הייעוד המקורי של הממתק הזה הוא פסח, ואם לדייק ערב המימונה. חטיף מתוק וכשר לפסח שכיף להכין עם הילדים, אבל הכי כיף לזלול לבד

|אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן| פורסם07:46
ממתק תמרים, פיצוחים ודבש ללא גלוטן, מיקי שמו (צילום: דניאל לילה, אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, אוצר העוגיות של מיקי שמו, על השולחן
Rating:4.7204reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (100 מנות):

  • 120 גרם (1/3 כוס + כף) דבש
  • 100 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר דמררה
  • 200 גרם (1/2 חבילה פחות 2 כפות) תמרים מגולענים בוואקום
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
  • 100 גרם (1 כוס) פיסטוקים קלויים
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלויים
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים קלויים
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן
  • מעט אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מעט הל טחון
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 140 גרם (1 כוס) שומשום
  • 70 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא

אופן ההכנה:

1מכינים את התערובת ומקררים: מביאים דבש וסוכר לרתיחה בסיר ומוסיפים תמרים. מערבבים לתערובת אחידה ומסירים מהכיריים.

2מוסיפים לסיר את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

3מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות.

4מעצבים, מצפים ומקפיאים: מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת גדולה ושטוחה.

5מוציאים את התערובת מהמקרר ומחלקים ל-4 גלילים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל גליל בתערובת השומשום, עוטפים בניילון נצמד ומגלגלים בנייר אפייה.

6מעבירים למקפיא לשעה. מעבירים למקרר עד ההגשה.

7פורסים ומגישים: פורסים את הגלילים למטבעות בעובי 1/2 ס”מ ומגישים או שומרים בגלילים במקרר ופורסים לפי הצורך — במקרה כזה הם ישמרו על טריותם עד 10 ימים.

>> לעוד מתכונים מהספר "אוצר העוגיות" של מיקי שמו

>> בואו להכיר את אפליקציית המתכונים החדשה והמהממת שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il