mako
פרסומת

הקלאסיקות שאף ארוחת ראש השנה לא שלמה בלעדיהן

ארוחת ראש השנה בלי חלה עגולה ומתוקה - אתם יכולים להעלות דבר כזה על דעתכם? לא, גם אנחנו לא. יש כמה מנות שפשוט חייבות להיות על שולחן ראש השנה שלכם (ושל כולנו), או שהשנה החדשה פשוט לא תתחיל - ואנחנו לא רוצים שזה יקרה

הדר אליאס
mako אוכל
פורסם:
חריימה אורלי פלאי ברונשטיין
חריימה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

צלחת ברכות לראש השנה

במקום אוסף של מרכיבים חיוורים שלא עושים כבוד לשולחן, צלחת ברכות ראש השנה שלנו מורכבת ממבחר של מנות קטנטנות וטעימות שיכולות להיות פתיח נהדר ואלגנטי לארוחת החג. פה תמצאו את כל המתכונים לצלחת ברכות מרשימה וטעימה. 

חלה עגולה

החלה של ראש השנה צריכה להיות מתוקה, כי אנחנו בכל זאת מנסים להתוות פה לשנה החדשה את הדרך, וגם עגולה - לסימון המחזוריות של השנה והחיים. החלה הזאת של קרן אגם עומדת בשני הקריטריונים, וגם בקריטריון שלישי וחשוב לא פחות: היא מרשימה פצצות.

לוביה צרובה בשום ולימון

לוביה היא אחת הברכות הנהוגות בראש השנה ולכן אך מתבקש שתהיה לפחות מנת לוביה אחת על שולחן החג. אז אם אחת, האחת שלנו היא זו - פשוט לוביה במחבת עם שום ולימון (ותימין ושקדים וטיפה פלפל שאטה. ושמן זית, ברור ששמן זית). קל.

סלט לוביה, שום ושקדים
סלט לוביה, שום ושקדים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

צימעס

גזר מתוק עם צימוקים - חשבתם פעם כמה מטופשת המנה הזאת, שהצליחה להתברג אצלנו לתפריט החגים הלאומי? אז מטופשת מטופשת, אבל וואללה, כמה שהיא טעימה. בעיקר לפי המתכון של חיים כהן.

צימעס - חיים כהן
צימעס - חיים כהן | צילום: דניאל לילה, mako אוכל
פרסומת

טנזייה

רוצים שנה מתוקה? אולי טנזייה טובה תוכל לעזור בזה. לכל הפחות היא תדאג שערב החג יהיה מתוק (ולא רק מצימעס), וטעים טעים. 

>> והנה טנזייה עם בשר, למעדיפים

>> יש לנו גם גרסה לטנזייה שמכינים ממש בצ'יק

טנזייה
טנזייה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

 

טאבולה רימונים

טאבולה היא תוספת מבורכת על כל שולחן חגיגי, אבל בראש השנה אנחנו אוהבים את הסלט הזה טיפה אחרת - עם נוכחות יפה של רימונים. הנה, ממש ככה:

טאבולה רימונים
צילום: איליה מלניקוב

מרק עוף

יש פה עדיין מישהו שלא יודע להכין מרק עוף? לא להתבייש, הכל בסדר. בגדול הכלל הבסיסי הוא הרבה עוף, הרבה גזר והרבה זמן בישול, אבל מי שרוצה להצליח באמת מוטב לו שיעיין במדריך השלם והמושלם הבא.

מרק עוף
מרק עוף | צילום: Montypeter, ShutterStock
פרסומת

קציצות כרישה ועוף

הכרישה היא אחת מסימני ראש השנה המובהקים (היא היא הכרתי), ומזל כי אין כמו לפתוח ארוחה עם קציצות כרישה חמימות ופריכות. כאן בגרסה עם עוף.

קציצות כרישה ועוף
קציצות כרישה ועוף | צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

קציצות כרישה צמחוניות

וזו גרסה שונה ואהובה עלינו במיוחד לקציצות פרסה - בלי בשר או עוף, ואפילו בלי פירורי לחם. את מקומם תופס תפוח אדמה, והתוצאה פשוט נהדרת.

קציצות פרסה ותפוחי אדמה צמחוניות
קציצות פרסה ותפוחי אדמה צמחוניות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות פרסה 

נכון, אין באמת הבדל בין קציצות כרשה לקציצות פרסה, אבל בגרסה המקורית של הספרדים נהוג להכין אותן ללא בשר, ולתת לכרישה בישול ארוך ארוך כדי שתתרכך היטב. הנה מתכון שבאמת עושה כבוד ללביבה המפוארת הזו. לא בטוח שהיא תגיע בכלל לצלחת. 

גפילטע פיש

אין כמו שי-לי ליפא בקלאסיקות, וגפילטע פיש הוא חתיכת קלאסיקה שמצריכה הדרכה, אפילו לבשלנים מנוסים. משתייכים לחלק הפחות האשכנזי של הסקאלה? מיד מגיע חריימה אליפות.

גפילטע פיש
צילום: hadasit, shutterstock
פרסומת

חזרת

גפילטע פיש בלי חזרת זה כמו פיתה עם שוקולד בלי שוקולד - משהו שפשוט לא ייתכן. אז קבלו את המתכון שלנו לכריין, רק תיזהרו כשאתם מכינים, כי האדים של השורש הזה חריפים רצח.

חזרת
חזרת | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חריימה

המתכון הזה הוא לא מסורתי באופן מובהק - הוא לוקח קצת מפה וקצת משם, וסביר להניח שיכעיס את כל מי שקנאי למתכון העדתי שלו. אבל אתם יודעים מה הוא כן? הוא החריימה הכי טעים שתכינו - כמעט 800 אלף גולשים כבר ניסו ואישרו. אז לא שווה להתגמש?

>> מעדיפים דג מרוקאי? גם אופציה!

חריימה אורלי פלאי ברונשטיין
ה-חריימה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט סלק

יש הסבורים שהסילקא, מסימני ראש השנה, הוא תרד או מנגולד, אחרים חושבים שמדובר בסלק. מאחר שאנחנו כל כך אוהבים את סלט הסלק הזה, נבחר באופציה השנייה.

סלט סלק
סלט סלק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

סלט חסה ורימונים

הסלט הזה השתחל לרשימה הזאת בזכות הרימון שמככב בו, אבל לא נכחיש שהוא יכול לשדרג כל ארוחה שהיא - חג או לא חג.

סלט ירוק מושלם
סלט ירוק מושלם | צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת תפוחים פשוטה

כמה כיף שיש את העוגה הזאת - עוגה בחושה קלה עם תפוחים ומעט קינמון, כזאת שכל אחד יכול להכין וכבר הריח שלה בתנור מזכיר ששנה חדשה מתחילה.

עוגת תפוחים עסיסית
עוגת תפוחים עסיסית | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

דובשניות

רגע לפני עוגת הדבש, ראש השנה הוא ההזדמנות שלכם לצייד את המשפחה בצנצנת יפה של דובשניות מעשה ידיכם. גם מתנה מהממת, גם קינוח נהדר.

דובשניות
דובשניות | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת דבש קלאסית

הנה מתכון לעוגת דבש בחושה שקשה לסרב לה: פשוטה מאוד להכנה, מפיצה ניחוחות של התחלה חדשה וטעימה מאין כמוה. 

עוגת דבש חן שוקרון - מוכנה
ה-עוגה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

עוגת הדבש הכי טובה בעולם

אם יש עוגת דבש אחת שאתם פשוט חייבים להכין, זו העוגה הזו. במקום חנק ויובש היא יוצאת עסיסית, לחה, נימוחה ודביקה, עשירה ומבושמת. יש בה אמנם 17 מרכיבים, אבל מכינים אותה לגמרי בקערה אחת שאליה מוסיפים את כולם אחד אחד השני, מערבלים וזהו. התכוננו להתמכר.

עוגת הדבש הכי טובה בעולם
עוגת הדבש הכי טובה בעולם. חשוב מאוד לא לאפות יותר מדי | צילום: יפית פרץ פוקס, mako

חג שמח!

הכתבה התפרסמה לראשונה בספטמבר 2024