
חלה עגולה גבוהה ומרשימהכבר הכנו חלות עגולות בחיינו, אבל כאלה יפות, רכות וטעימות באמת שעדיין לא יצא לנו (והן גם פרווה וטבעוניות!). הסוד לגובה המרשים מסתתר בארונות הכלים של כולנו, ובאמת שאנחנו לא מבינים איך זה שאתם עדיין כאן![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לשתי חלות בתבניות עגולות קוטר 22 ס"מ:
להברשה:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר ומוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח. 2מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים את השמן ואז את המים, לאט לאט, עד שהבצק מתגבש לכדור (לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים). 3לשים 8 דקות, מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה של כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. חלה עגולה|צילום: קרן אגם, mako אוכל דוגמנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מרפדים שתי תבניות עגולות קוטר 22 ס"מ בנייר אפייה – גם בתחתית וגם בדפנות – ומשמנים. 5מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשניים. 6מחלקים כל חלק בצק לארבעה כדורים שווים, ויוצרים מכל כדור רצועה. 7קולעים שתי חלות עגולות מארבע רצועות כל אחת (ראו בסרטון) ומעבירים לתבניות. מכסים במגבת להתפחה חוזרת של כ-45 דקות, עד שהחלות כמעט מכפילות את נפחן. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. 9מברישים את החלות בתערובת סילאן ומים ומפזרים שומשום. 10אופים 35-40 דקות, תלוי בתנור, עד שהחלות שזופות ויפות. 11מצננים מעט ומגישים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? מחוץ לתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל והנה היא מבפנים|צילום: קרן אגם, mako אוכל** החלות במיטבן ביום האפייה, אבל אפשר להקפיא אותן בעודן טריות כשהן עטופות היטב. ** לקבלת חלה אחת פשוט מכינים חצי מהכמות. ** אם אין תבנית בקוטר 22 אפשר להכין את החלות בכל תבנית עגולה אחרת, מקסימום הן ייצאו נמוכות יותר. אפשר גם לאפות אותן על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה. תגיות:חלה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |