אוכל
אוכל
דגים

גפילטע פיש

מתכון לגפילטע אוורירי עם הרבה בצל ומעט קמח מצה, פשוט וקל להכנה

|120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות| פורסם18:05
120 הקלאסיקות של שי-לי - גפילטע פיש (צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות)
צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
Rating:4.2456reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (24 מנות):

לקציצות:

  • 1 ק"ג פילה קרפיון טרי, ללא עור ועצמות (משקל נטו)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 גזר בינוני קלוף ומגורר גס
  • 4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
  • 2 ביצים קשות
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס קמח מצה או פירורי לחם
  • 1 כף מלח
  • 3-2 כפות סוכר (3 כפות לאוהבי הגפילטע המתוק)
  • 3-2 כפיות פלפל לבן טחון (3 כפיות לאוהבי הגפילטע הפיקנטי)

לציר:

  • 2 ליטר מים מינרליים או מסוננים
  • ראשים ועצמות של הדגים המפולטים
  • 1 גזר קלוף
  • 1 בצל גדול קלוף וחצוי
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כפית גדושה מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את תערובת הקציצות: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, גזר ומחצית מהבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהגזר והבצל רכים. מצננים היטב.

2טוחנים את הדג במטחנת בשר עם הגזר והבצל המטוגנים, הבצל הטרי והביצים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים. במידה ואין מטחנת בשר טוחנים את הדג אצל המוכר ואת הירקות והביצים הקשות קוצצים דק-דק בסכין.

3מכינים את הציר ומבשלים את הקציצות: מניחים את כל חומרי הציר בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.

4בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומוסיפים בזהירות לציר. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה. מצננים.

5מסדרים בכלי הגשה: מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בכלי הגשה בגובה 4 ס"מ לפחות. מסננים את הציר ויוצקים לכלי ההגשה עד לגובה 11/2 ס"מ. פורסים את הגזר לעיגולים דקים ומקשטים את הקציצות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il