אוכל
אוכל

סלט חסה - עם רוטב ויניגרט

סלט ירוק הוא מהמנות האלה שהכי פשוט להכין, אבל איכשהו הן אף פעם לא יוצאות טוב. גם אנחנו חווינו את הבעיה הזו - עד שניסינו את המתכון הזה. לא יודעים מה אתכם, אנחנו גוזרים ושומרים לראש השנה וחיים בראש שקט

|mako אוכל| פורסם07:03
סלט ירוק מושלם (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4379reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 ראשים של חסות שונות (כדאי להשתמש בחסה מסולסלת, חסת סלנובה ו/או חסת משי)
  • 2 מלפפונים
  • חצי בצל סגול בינוני או אחד קטן
  • חופן שקדים פרוסים, קלויים
  • 4 תאנים
  • גרגירים מחצי רימון

לרוטב ויניגרט:

  • כפית וחצי דבש
  • חצי כף חרדל דיז'ון
  • קורט מלח
  • שן שום, כתושה
  • כף וחצי חומץ בלסמי
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1מעבירים את כל חומרי הוויניגרט לקערה. טורפים, טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.

סלט ירוק מושלם - דבש לרוטב ויניגרטמתחילים עם הוויניגרט|צילום: דרור עינב, mako אוכלסלט ירוק מושלם - חומרים לרוטב ויניגרטכל החומרים בקערה|צילום: דרור עינב, mako אוכלסלט ירוק מושלם - טורפים את חומרי הרוטבמטרפה והוא מוכן|צילום: דרור עינב, mako אוכל

2מפרידים את עלי החסה, חותכים את המלפפונים לחצאי עיגולים, פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות וחותכים את התאנים.

סלט ירוק מושלם - המרכיביםזה כל מה שצריך לסלט|צילום: דרור עינב, mako אוכלסלט ירוק מושלם - חותכים את התאניםאנחנו חתכנו ככה, אבל אתם תעשו מה שבא לכם|צילום: דרור עינב, mako אוכל

3מעבירים לקערה גדולה את החסה, המלפפונים והבצל. לפני ההגשה מתבלים בוויניגרט ומפזרים את השקדים, התאנים והרימונים.

* שימו לב - לא חייבים להשתמש בכל הוויניגרט. מוסיפים קצת, מערבבים כך שכל העלים ייעטפו ברוטב ורק אז מחליטים אם להוסיף עוד.

לבלוג של עידית -טעים!

>> בפעם שעברה הכנו כריך אומאמי משגע

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנהמתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il