mako
פרסומת

פסח 2025: 26 מתכונים לדקה ה-90

במונחים ישראליים, המשמעות של ערב פסח היא לפני הכל שולחן עמוס, מפוצץ, באוכל טעים, חגיגי במידה, כזה שמדברים עליו עד ראש השנה. ומה יעשו מי שעדיין לא הצליחו להיסגר על תפריט, כי הכל נראה להם פשוט מדי, מסובך מדי או סתם לא מתאים? בשבילם אנחנו פה, עם מתכונים פשוטים ומרשימים שבטוח יהפכו נושא שיחה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
המתכון הכי טוב שלי: עוף יווני בתנור
המתכון הכי טוב שלי: עוף יווני בתנור | צילום: נמרוד סונדרס, mako
הקישור הועתק

מנות ראשונות

סלמון אום פפיוט

לפני שאתם נלחצים מהשם – דעו שבסך הכל מדובר בסלמון מאודה בתנור. האריזה של הנתחים אחד אחד בנייר אפייה גם עוזרת לדג לשמור על הנוזלים של עצמו ולהיוותר עסיסי, וגם מוסיפה נופך חגיגי למנה שבינינו, היא בסך הכל דג בתנור. אחרי ליל הסדר, שבו בוודאי תכינו את הדג עם שמן זית כדי לשמור עליו פרווה, אנחנו ממליצים לנסות גם את גרסת החמאה. כל בראנץ' ישמח.

סלמון אום פפיוט
סלמון אום פפיוט | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

בבתים מסוימים תחתיות ארטישוק ממולאות הן מנה ראשונה, באחרים הן מוגשות ללא כל קושי כעיקרית, אז מה שלא תחליטו – יש לכם את הגיבוי שלנו. המתכון הזה הוא של יונית צוקרמן – מה שמבטיח 100 אחוז הצלחה – וכולל גרגירי חומוס, מה שהופך אותו כשר לפסח לאוכלי קטניות בלבד.

תחתיות ארטישוק ממולאות
ארטישוקים ממולאים בשר | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

צ'יפס ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי ושמן לטיגון – זה כל מה שצריך בשביל המנה הזאת. מניסיון, אפילו מלח לא חייבים. החיסרון של המתכון הזה הוא שהוא מחייב טיגון בשמן עמוק. היתרון – מדובר בנשנוש תחילת ארוחה מושלם, שישר יכתיר אתכם כבשלני-על, ממש בשום מאמץ.

צ'יפס
צ'יפס ארטישוק ירושלמי | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
פרסומת

מרק קישואים ובצקניות

אם אתם לא נעולים על מרק עוף עם קניידלך – אנחנו רוצים להציע לכם משהו פשוט יותר, מהיר יותר ובטוח יותר מיוחד. הבצקניות הן בצקניות מקמח עדשים, כך שאנחנו נשארים כשרים לגמרי לפסח, אפילו בלי להכניס קמח מצה לסיפור.

מרק קישואים עם בצקניות עדשים
מרק קישואים עם בצקניות עדשים | צילום: רותם ליברזון, הבלוג של רותם ליברזון

סלט בקר ועשבי תיבול

סלט מלא בירוקים, כמו שאנחנו אוהבים, עם תוספת נתחי בקר (אווזית, שייטל, שפיץ שאך או וייסברטן – הכל הולך) ותיבול פשוט אך מנצח של שמן זית, לימון ופלפל חריף. קיק מעולה להתחלה של ארוחה ארוכה.

סלט צנוניות

כל עוד אפשר, אנחנו מפצירים בכם לנסות את הסלט הזה, שכולל רק צנוניות, צנוברים, פטרוזיליה ורוטב מושלם.

סלט גזר, רון יוחננוב
סלט גזר, רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"
פרסומת

סלט גזר

ועוד אופציה לסלט, כזה שמצד אחד עונה על הצורך להניח פתיח קלאסי ומצד שני כל מי שרואה אותו בזווית העין ישמח לגלות שהלכתם עליו ולא על מתכון חדש.

מנות עיקריות

עוף יווני בתנור

גם אם אתם לא ערוכים במיוחד לחג, סיכוי גבוה שיש לכם עוף במקפיא (או אולי אפילו כבר בהפשרה?). על לימון אנחנו בטוחים שתצליחו להתקמבן, ותפוחי אדמה - תפוחי אדמה זה בייסיק. עכשיו קחו 10 דקות ותכינו את המנה הנפלאה הזאת.

המתכון הכי טוב שלי: עוף יווני בתנור
המתכון הכי טוב שלי: עוף יווני בתנור | צילום: נמרוד סונדרס, mako

הרוסטביף של רותי רוסו

בשביל להכין רוסטביף מושלם – עסיסי וורדרד, לא נא (אלא אם כן ככה אתם אוהבים אותו) וחלילה לא יבש, צריך רק ללכת לפי נוסחה. שום אינטואיציה לא נדרשת – ותודו שזה מרגיע. רותי רוסו מפרטת את כל מה שצריך לדעת כדי שגם מי שזו הפעם הראשונה שלו עם נתח בשר ועם תנור – יוכל להצליח.

רוסטביף רותי רוסו
רוסטביף רותי רוסו | צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים
פרסומת

ביף בורגיניון

את צלי הבקר אפשר ורצוי להכין אפילו יומיים קודם, כי טעמיו רק יעמיקו וישתבחו. אם רוצים יכולים להוסיף כמה קוביות של נתח בשר מעושן (חזה/אווז) ולהעשיר את הקדירה בניחוחות מפתים.

צלי בקר ביין (ביף בורגיניון)
צלי בקר ביף בורגיניון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף במייפל ובטטות של אהרוני

מתכון נהדר של אהרוני לעוף שלם בתנור, שהוא תמיד מרשים יותר מנתחים מפורקים. כאן העוף נצלה בתערובת אסייתית של שמן זית, מייפל, ג'ינג'ר, רוטב סויה (אפשר להשיג כשר לפסח), חומץ בלסמי ומרווה, ולצדו חצאי בטטות שנמשחות גם הן באותה משחת קסמים. והסוד הקטן של אהרוני: לימון שלם, על קליפתו, שנדחף לתוך העוף לפני הכניסה לתנור.

טבית פטנט

עוד עוף, והפעם מהצד העיראקי של המפה. הטבית המסורתי מבלה לילה שלם בתנור, המתכון הזה מנסה (ומצליח!) לשחזר את אותם טעמים עמוקים ב-20 דקות על האש ועוד זמן דומה בתנור.

תבית פטנט מאורז אדום
טבית פטנט | צילום: דן לב, על השולחן

צלי בשר ופטריות עם אורז-פול

צלי כתף בטעמים של פעם, עם פטריות וסלרי, שמוגש עם אורז מפוצץ בשמיר ופול ירוק. מתעצלים לעבוד אצל הפול? תקנו קפוא, הכל טוב. ועוד עניין קטן: במתכון הזה יש אבקת מרק. אם זה מאיים עליכם מדי, תביאו את זה בחשבון (או פשוט ותרו עליה והוסיפו מעט מלח, בלי דרמה).

פרסומת
צלי בשר ופטריות עם אורז-פול
צלי בשר ופטריות עם אורז-פול | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה

קלאסיקה למי שנשאר בלי מנה עיקרית לחג והזמן דוחק: קוביות של צלי כתף (אגב, אפשר להחליף בשריר) שעוברות בישול מקדים בסיר לחץ (לא חובה, זה פשוט מקצר תהליכים) ואז בישול עם תפוחי אדמה, פלפל אדום ותבלינים. אחד המתכונים שלימדו אותנו שיעור חשוב: ממש, אבל ממש לא חייבים לסגור בשר.

קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה
קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

תוספות

ירקות צלויים

מה שכל כך יפה כאן זה החופש לגוון ולהתפרע עם בחירת הירקות ובחירת התיבול. תוספת קלאסית שתרים כל שולחן חג.

ירקות צלויים
צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר
פרסומת

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור

הסוד של תפוחי האדמה האלה – שהם מהטעימים שאכלנו בחיינו, בטח ובטח מאלה שהכנו לבד – הוא חריצה מוקדמת של התפוד בצורת שתי וערב, וגם התיבול הספציפי של ענת אלישע. כמה פריך זה יוצא, וכמה טעים!

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור
תפוחי אדמה פסיכיים בתנור | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מקלובה כרובית

מתכון של נוף עתאמנה שכל מי שמנסה מאמץ. גם יפהפייה אמיתית (הייתם מאמינים שמלכת השולחן שלכם תהיה תוספת?), גם טעימה בקטע רצחני (כמון, כורכום, קינמון, מלא שום) וגם מתאימה לצמחונים והטבעונים שבשולחן. שימו לב, בשביל תוצאה באמת מושלמת צריך לטגן את הכרובית (וגם את שיני השום!) בשמן עמוק מראש. זה חשוב, לא להתעצל.

מקלובה כרובית
מקלובה כרובית | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט סלמון ותפוחי אדמה

תוספת שהיא גם פחמימה (תפוד) וגם חלבון (סלמון), בתיבול איולי מטריף שמכינים לבד. מעט מרכיבים, שכל אחד מהם עולם ומלואו.

סלט סלמון ותפוח אדמה
סלט סלמון ותפוח אדמה | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים
פרסומת

מג'דרה נבטוטים

כמה זעם חטפנו על שהעזנו לקרוא למנה הזאת מג'דרה! אין בה אורז (כלומר יש, אבל מיקס צבעוני ולא אורז רגיל), אין בה עדשים (כלומר יש, אבל מונבטים, מהמקררים של הסופר), והיא כולה משדרת טריות, בניגוד למג'דרה המוכרת. יודעים מה, אל תקראו לה מג'דרה – אבל בבקשה תכינו אותה, כי זאת באמת אחת המנות שמביאות לשיא את השילוב של בריאות וטעמים משובחים.

מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד
מג'דרה נבטוטים | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

סלט חומוס של אהרוני

רוב העבודה במתכון הזה היא לחכות בסבלנות עד שהחומוס יתבשל – אלא אם כן אתם משתמשים בגרסה הקפואה המבושלת מראש, ואז אפילו את זה חסכתם. גרגירי החומוס הרכים מקבלים אליהם באהבה גדולה בצלים, שום, עשבי תיבול, אריסה(!) וזיתים(!!!), וגם פילטים של לימון טרי וכמובן תבלינים. אהרוני במיטבו.

קינוחים

פאי בראוניז

זה שפסח ממש לא אומר שחובה לוותר על בצק פריך, אהוב הקינוחים.

פאי בראוניז ללא גלוטן
פאי בראוניז ללא גלוטן | צילום: קרן אגם, mako אוכל
פרסומת

סופלה משפחתי

מנות סופלה אישיות אולי נכין בפנסיה, בינתיים אנחנו עם סופלה אחד גדול לכולם.

עוגת סופלה שוקולד
עוגת סופלה שוקולד | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוגת שוקולד ושקדים לפסח

מתכון של קרן אגם לעוגה בחושה פסחית, שתעבוד נהדר כקינוח לליל הסדר, ולא פחות מזה לקפה של הבוקר שאחרי או לטיול שאתם מתכננים עם המשפחה. הסוד: קמח שקדים במקום קמח רגיל, והקצפה טובה טובה של הביצים.

עוגת שוקולד ושקדים לפסח
עוגת שקדים ושוקולד לפסח | צילום: קרן אגם, mako אוכל

קינוח ג'לי ומלבי

שילוב של שני קינוחים שגם בגרסתם הרגילה אין בהם שימוש בקמח, מה שהופך אותם אידיאליים לפסח בלי צורך לחפש תחליפים. במתכון הזה שניהם חולקים כוס אישית בעזרת טריק פשוט עם תבנית מאפינס הפוכה. רוצים פרווה? החליפו את החלב והשמנת המתוקה בחלב ובקרם קוקוס, בהתאמה.

קינוח ג'לי ומלבי
קינוח ג'לי ומלבי | צילום: יעל דבי, mako אוכל
פרסומת

בראוניז לפסח

ברוב מתכוני הבראוניז הכשרים לפסח מחליפים את הקמח קורנפלור או קמח שקדים. כאן פשוט אין קמח – ואין גם אף אחד מתחליפיו. רק דמיינו כמה שוקולדי וטעים זה יוצא.

בראוניז לפסח
בראוניז לפסח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ממתק מצות מתוק-מלוח

הגרסה המשודרגת והממכרת למות של מצה עם שוקולד: ממיסים שוקולד (אמיתי, כן?), מורחים על מצה ומפזרים קשיו ומלח גס. מצננים, שוברים לפיסות ומגישים. זהו, אתם מכורים.

מצות מתוקות מלוחות
מצות מתוקות מלוחות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

חג שמח!