מנות ראשונות

סלמון אום פפיוט

לפני שאתם נלחצים מהשם – דעו שבסך הכל מדובר בסלמון מאודה בתנור. האריזה של הנתחים אחד אחד בנייר אפייה גם עוזרת לדג לשמור על הנוזלים של עצמו ולהיוותר עסיסי, וגם מוסיפה נופך חגיגי למנה שבינינו, היא בסך הכל דג בתנור. אחרי ליל הסדר, שבו בוודאי תכינו את הדג עם שמן זית כדי לשמור עליו פרווה, אנחנו ממליצים לנסות גם את גרסת החמאה. כל בראנץ' ישמח.

מתכון: סלמון אום פפיוט

סלמון אום פפיוט (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
סלמון אום פפיוט | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

בבתים מסוימים תחתיות ארטישוק ממולאות הן מנה ראשונה, באחרים הן מוגשות ללא כל קושי כעיקרית, אז מה שלא תחליטו – יש לכם את הגיבוי שלנו. המתכון הזה הוא של יונית צוקרמן – מה שמבטיח 100 אחוז הצלחה – וכולל גרגירי חומוס, מה שהופך אותו כשר לפסח לאוכלי קטניות בלבד. 

מתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות בשר

תחתיות ארטישוק ממולאות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
ארטישוקים ממולאים בשר | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

צ'יפס ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי ושמן לטיגון – זה כל מה שצריך בשביל המנה הזאת. מניסיון, אפילו מלח לא חייבים. החיסרון של המתכון הזה הוא שהוא מחייב טיגון בשמן עמוק. היתרון – מדובר בנשנוש תחילת ארוחה מושלם, שישר יכתיר אתכם כבשלני-על, ממש בשום מאמץ.

מתכון: צ'יפס ארטישוק ירושלמי

צ'יפס (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
צ'יפס ארטישוק ירושלמי | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מרק קישואים ובצקניות

אם אתם לא נעולים על מרק עוף עם קניידלך – אנחנו רוצים להציע לכם משהו פשוט יותר, מהיר יותר ובטוח יותר מיוחד. הבצקניות הן בצקניות מקמח עדשים, כך שאנחנו נשארים כשרים לגמרי לפסח, אפילו בלי להכניס קמח מצה לסיפור.

מתכון: מרק קישואים ובצקניות

מרק קישואים עם בצקניות עדשים  (צילום: רותם ליברזון, הבלוג של רותם ליברזון)
מרק קישואים עם בצקניות עדשים | צילום: רותם ליברזון, הבלוג של רותם ליברזון

סלט בקר ועשבי תיבול

סלט מלא בירוקים, כמו שאנחנו אוהבים, עם תוספת נתחי בקר (אווזית, שייטל, שפיץ שאך או וייסברטן – הכל הולך) ותיבול פשוט אך מנצח של שמן זית, לימון ופלפל חריף. קיק מעולה להתחלה של ארוחה ארוכה.

מתכון: סלט בקר ועשבי תיבול

סלט גזר, רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב")
סלט גזר, רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

סלט גזר

ועוד אופציה לסלט, כזה שמצד אחד עונה על הצורך להניח פתיח קלאסי ומצד שני כל מי שרואה אותו בזווית העין ישמח לגלות שהלכתם עליו ולא על מתכון חדש.

מתכון: סלט גזר בוכרי

מנות עיקריות

הרוסטביף של רותי רוסו

בשביל להכין רוסטביף מושלם – עסיסי וורדרד, לא נא (אלא אם כן ככה אתם אוהבים אותו) וחלילה לא יבש, צריך רק ללכת לפי נוסחה. שום אינטואיציה לא נדרשת – ותודו שזה מרגיע. רותי רוסו מפרטת את כל מה שצריך לדעת כדי שגם מי שזו הפעם הראשונה שלו עם נתח בשר ועם תנור – יוכל להצליח. 

מתכון: הרוסטביף של רותי רוסו

רוסטביף רותי רוסו  (צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים)
רוסטביף רותי רוסו | צילום: זוהר רון, המטבח של רותי רוסו - ספר המתכונים שכל בית צריך, הוצאת גורדון ספרים

ביף בורגיניון

את צלי הבקר אפשר ורצוי להכין אפילו בסוף השבוע, כי טעמיו רק יעמיקו וישתבחו. אם רוצים יכולים להוסיף כמה קוביות של נתח בשר מעושן (חזה/אווז) ולהעשיר את הקדירה בניחוחות מפתים.

למתכון: ביף בורגיניון - צלי הבקר הכי טעים שיש

צלי בקר ביין (ביף בורגיניון) (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צלי בקר ביף בורגיניון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף במייפל ובטטות של אהרוני

מתכון נהדר של אהרוני לעוף שלם בתנור, שהוא תמיד מרשים יותר מנתחים מפורקים. כאן העוף נצלה בתערובת אסייתית של שמן זית, מייפל, ג'ינג'ר, רוטב סויה (אפשר להשיג כשר לפסח), חומץ בלסמי ומרווה, ולצדו חצאי בטטות שנמשחות גם הן באותה משחת קסמים. והסוד הקטן של אהרוני: לימון שלם, על קליפתו, שנדחף לתוך העוף לפני הכניסה לתנור. 

מתכון: עוף במייפל ובטטות של אהרוני

טבית פטנט

עוד עוף, והפעם מהצד העיראקי של המפה. הטבית המסורתי מבלה לילה שלם בתנור, המתכון הזה מנסה (ומצליח!) לשחזר את אותם טעמים עמוקים ב-20 דקות על האש ועוד זמן דומה בתנור.

מתכון: טבית פטנט

תבית פטנט מאורז אדום (צילום: דן לב, על השולחן)
טבית פטנט | צילום: דן לב, על השולחן

צלי בשר ופטריות עם אורז-פול

צלי כתף בטעמים של פעם, עם פטריות וסלרי, שמוגש עם אורז מפוצץ בשמיר ופול ירוק. מתעצלים לעבוד אצל הפול? תקנו קפוא, הכל טוב. ועוד עניין קטן: במתכון הזה יש אבקת מרק. אם זה מאיים עליכם מדי, תביאו את זה בחשבון (או פשוט ותרו עליה והוסיפו מעט מלח, בלי דרמה).

מתכון: צלי בשר ופטריות עם אורז-פול

צלי בשר ופטריות עם אורז-פול (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צלי בשר ופטריות עם אורז-פול | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה

קלאסיקה למי שנשאר בלי מנה עיקרית לחג והזמן דוחק: קוביות של צלי כתף (אגב, אפשר להחליף בשריר) שעוברות בישול מקדים בסיר לחץ (לא חובה, זה פשוט מקצר תהליכים) ואז בישול עם תפוחי אדמה, פלפל אדום ותבלינים. אחד המתכונים שלימדו אותנו שיעור חשוב: ממש, אבל ממש לא חייבים לסגור בשר. 

מתכון: קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה

קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

תוספות

ירקות צלויים

מה שכל כך יפה כאן זה החופש לגוון ולהתפרע עם בחירת הירקות ובחירת התיבול. תוספת קלאסית שתרים כל שולחן חג. 

מתכון: תבנית ירקות צלויים

ירקות צלויים (צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר)
צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור

הסוד של תפוחי האדמה האלה – שהם מהטעימים שאכלנו בחיינו, בטח ובטח מאלה שהכנו לבד – הוא חריצה מוקדמת של התפוד בצורת שתי וערב, וגם התיבול הספציפי של ענת אלישע. כמה פריך זה יוצא, וכמה טעים!

מתכון: תפוחי אדמה פסיכיים בתנור

תפוחי אדמה פסיכיים בתנור (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
תפוחי אדמה פסיכיים בתנור | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

מקלובה כרובית

מתכון של נוף עתאמנה שכל מי שמנסה מאמץ. גם יפהפייה אמיתית (הייתם מאמינים שמלכת השולחן שלכם תהיה תוספת?), גם טעימה בקטע רצחני (כמון, כורכום, קינמון, מלא שום) וגם מתאימה לצמחונים והטבעונים שבשולחן. שימו לב, בשביל תוצאה באמת מושלמת צריך לטגן את הכרובית (וגם את שיני השום!) בשמן עמוק מראש. זה חשוב, לא להתעצל.

מתכון: מקלובה כרובית

מקלובה כרובית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מקלובה כרובית | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט סלמון ותפוחי אדמה

תוספת שהיא גם פחמימה (תפוד) וגם חלבון (סלמון), בתיבול איולי מטריף שמכינים לבד. מעט מרכיבים, שכל אחד מהם עולם ומלואו. 

מתכון: סלט סלמון ותפוחי אדמה

סלט סלמון ותפוח אדמה (צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים)
סלט סלמון ותפוח אדמה | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים

מג'דרה נבטוטים

כמה זעם חטפנו על שהעזנו לקרוא למנה הזאת מג'דרה! אין בה אורז (כלומר יש, אבל מיקס צבעוני ולא אורז רגיל), אין בה עדשים (כלומר יש, אבל מונבטים, מהמקררים של הסופר), והיא כולה משדרת טריות, בניגוד למג'דרה המוכרת. יודעים מה, אל תקראו לה מג'דרה – אבל בבקשה תכינו אותה, כי זאת באמת אחת המנות שמביאות לשיא את השילוב של בריאות וטעמים משובחים.

מתכון: מג'דרה נבטוטים

מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
מג'דרה נבטוטים | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

סלט חומוס של אהרוני

רוב העבודה במתכון הזה היא לחכות בסבלנות עד שהחומוס יתבשל – אלא אם כן אתם משתמשים בגרסה הקפואה המבושלת מראש, ואז אפילו את זה חסכתם. גרגירי החומוס הרכים מקבלים אליהם באהבה גדולה בצלים, שום, עשבי תיבול, אריסה(!) וזיתים(!!!), וגם פילטים של לימון טרי וכמובן תבלינים. אהרוני במיטבו.

מתכון: סלט חומוס של אהרוני

קינוחים

פאי בראוניז

זה שפסח ממש לא אומר שחובה לוותר על בצק פריך, אהוב הקינוחים.

מתכון: פאי בראוניז כשר לפסח

פאי בראוניז ללא גלוטן (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
פאי בראוניז ללא גלוטן | צילום: קרן אגם, mako אוכל

סופלה משפחתי

מנות סופלה אישיות אולי נכין בפנסיה, בינתיים אנחנו עם סופלה אחד גדול לכולם.

מתכון: סופלה משפחתי

עוגת סופלה שוקולד (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
עוגת סופלה שוקולד | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוגת שוקולד ושקדים לפסח

מתכון של קרן אגם לעוגה בחושה פסחית, שתעבוד נהדר כקינוח לליל הסדר, ולא פחות מזה לקפה של הבוקר שאחרי או לטיול שאתם מתכננים עם המשפחה. הסוד: קמח שקדים במקום קמח רגיל, והקצפה טובה טובה של הביצים.

מתכון: עוגת שוקולד ושקדים לפסח

עוגת שוקולד ושקדים לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת שקדים ושוקולד לפסח | צילום: קרן אגם, mako אוכל

קינוח ג'לי ומלבי

שילוב של שני קינוחים שגם בגרסתם הרגילה אין בהם שימוש בקמח, מה שהופך אותם אידיאליים לפסח בלי צורך לחפש תחליפים. במתכון הזה שניהם חולקים כוס אישית בעזרת טריק פשוט עם תבנית מאפינס הפוכה. רוצים פרווה? החליפו את החלב והשמנת המתוקה בחלב ובקרם קוקוס, בהתאמה.

מתכון: קינוח ג'לי ומלבי

קינוח ג'לי ומלבי (צילום: יעל דבי, mako אוכל)
קינוח ג'לי ומלבי | צילום: יעל דבי, mako אוכל

בראוניז לפסח

ברוב מתכוני הבראוניז הכשרים לפסח מחליפים את הקמח קורנפלור או קמח שקדים. כאן פשוט אין קמח – ואין גם אף אחד מתחליפיו. רק דמיינו כמה שוקולדי וטעים זה יוצא.

מתכון: בראוניז לפסח

בראוניז לפסח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בראוניז לפסח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ממתק מצות מתוק-מלוח

הגרסה המשודרגת והממכרת למות של מצה עם שוקולד: ממיסים שוקולד (אמיתי, כן?), מורחים על מצה ומפזרים קשיו ומלח גס. מצננים, שוברים לפיסות ומגישים. זהו, אתם מכורים.

מתכון: ממתק מצות מתוק-מלוח

מצות מתוקות מלוחות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
מצות מתוקות מלוחות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

חג שמח!