
צלי בשר ופטריות עם אורז-פולבצלחת אחת - צלי עמוק ומנחם של בקר עם פטריות ועשבי תיבול. בצלחת שנייה - אורז עם פול והרבה שמיר קצוץ. ביחד - ארוחת שישי מדוגמת, שתמגנט אליכם את כל המשפחה![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לבשר:
להרתחת הבשר:
לאורז:
אופן ההכנה:1מתחילים לילה לפני: מכניסים את הבשר לרשת בישול ומבשלים בסיר עם הרבה מים, בצל, עלי דפנה וגרגירי פלפל שחור שלם כשעתיים. מסננים, ושומרים כוס וחצי מנוזלי הבישול. מעבירים את הבשר למקרר ללילה (אם אין פול מבושל, שמים אותו להשריה). 2למחרת מסירים את רשת הבישול ופורסים את הנתח לפרוסות בעובי ס"מ וחצי (אם יש צורך, מבשלים את הפול). 3פורסים את הבצל וקוצצים את הסלרי והפטרוזיליה (בנפרד). מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. 4מוסיפים את נוזלי הבישול ששמרנו ומכניסים את פרוסות הבשר. מפזרים את הסלרי הקצוץ (אם אין מספיק נוזלים, אפשר להוסיף מעט מים רותחים). מביאים לרתיחה. 5אוספים מעט רוטב בכף, ושופכים על הבשר. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 35 דקות. 6מוסיפים את הפטריות, הפטרוזיליה ושליש כוס מים רותחים ומבשלים עוד 20 דקות, לצמצום הרוטב. האורז: 1מביאים לרתיחה בסיר את האורז והמים, מכסים ומבשלים 7 דקות. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 דקות נוספות. 2קוצצים את הבצל, הפלפל החריף והשמיר (בנפרד). מטגנים את הבצל. מוסיפים את הפלפל החריף ואת הפול מקפיצים כמה דקות ביחד. 3מוסיפים את השמיר והתבלינים ושליש כוס מים רותחים, ומבשלים 7 דקות. מערבבים עם האורז, ומגישים עם הצלי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |