
קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמהאת הסיר הזה יונית צוקרמן מכירה מילדות, אבל רק כשהפכה לאמא היא השכילה להתאהב בו בעצמה. בשר רך רך שנופל מהמזלג, קוביות גדולות של תפוחי אדמה, חתיכות יפות של גזר ורצועות פלפל - מה עוד אפשר לרצות מארוחה?![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
את המנה של היום אמא שלי הייתה מכינה לנו באופן קבוע אחת לחודש. כשגדלים בבית עם הרבה אחים, לכל אח יש את המאכל שהוא הכי אוהב – וזה הסיר שאחי ואחותי הגדולה הכי אהבו. אני אישית תמיד העדפתי ארטישוק עם קציצה ולא הבנתי על מה המהומה, ורק שגדלתי, הפכתי לאמא וחיפשתי בעצמי רעיונות מה לבשל לילדים – התחלתי להכין אותו והתאהבתי. היום אם תשאלו את המשפחה שלי על הסיר הזה תראו איך כולם, בלי יוצא מן הכלל, אוהבים אותו בטירוף, גם באמצע השבוע או בסתם יום חורפי. המתכון פשוט מאוד להכנה, ועם קצת אורז לבן – זה סוגר לכם יופי של ארוחת שבת. המצרכים :
אופן ההכנה:1מכניסים את קוביות הבשר לסיר לחץ עם עלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום. מכסים במים ומבשלים 45 דקות מרגע הרתיחה (אם אין סיר לחץ – מבשלים שעה וחצי בסיר רגיל). 2מוציאים את הבשר ומסננים את נוזלי הבישול. שומרים אותם להמשך. בשלב הזה אפשר להמשיך בהכנה או להעביר את הבשר למקרר ללילה, כדי להמשיך למחרת. 3מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הסוכר ואת הפלפל האדום וממשיכים לטגן. 4מוסיפים את התבלינים ואת תפוחי האדמה והגזר, ומכניסים את קוביות הבשר. מערבבים ומוסיפים את נוזל הבישול של הבשר עד לכיסוי. 5מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש קטנה-בינונית. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |