אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק עוף עם קניידלך

מרק מסורתי של ליל הסדר, עם הנגיעה של חיים כהן שהופכת את הכל לפשוט הרבה יותר טוב

|mako אוכל| פורסם21:56
פסח, חיים כהן במטבח - מרק קניידלך (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.5286reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

"אחד הזיכרונות החזקים שלי ממרקי עוף זה ה'עיניים' של השומן, שתמיד היו צפות למעלה. היום אני מנקה את השומן הזה, אבל עדיין, בהגשה, אני אוהב לזלף כמה טיפות של שמן זית על המרק, שיזכיר את ה'עיניים' ההן".

המצרכים (6 מנות):

למרק:

  • עוף שלם, טרי ומחולק לרבעים
  • 4 כנפי עוף
  • בצל, קלוף וחתוך לרבעים
  • 2 גזרים
  • 3 ענפי סלרי
  • 2 שיני שום
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט מאוד שמן זית

לקניידלך:

  • כוס קמח מצה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 3 כפות מוח עצם מומס על מחבת, או פשוט שמן קנולה
  • כוס מים רותחים
  • 3 ביצים

אופן ההכנה:

>>מתכונים לפסח

1מכינים את המרק: שוטפים את כל חלקי העוף במים קרים, שמים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים ושוטפים את הסיר.

2מחזירים את העוף ומוסיפים את הירקות וחצי מכמות עשבי התיבול (חצי צרור שמיר וחצי צרור פטרוזיליה). מכסים במים ומביאים לרתיחה.

3מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעתיים. לקראת סוף הבישול מוציאים את השמיר והפטרוזיליה שבושלו ומחליפים אותם באלה שעדיין לא בושלו. מסננים. מגישים עם כמה טיפות של שמן זית.

4מכינים את הקניידלך: מערבבים בקערה את קמח המצה, המלח והפלפל השחור.

5מוסיפים את השמן (או מוח העצם) ומערבבים.

6מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים.

7מוסיפים את הביצים אחת אחת: אחרי כל ביצה מערבבים היטב, עד שהיא נטמעת בתערובת.

8מניחים במקרר לשעה.

9מגלגלים כדורים. מוציאים חלק ממרק העוף לסיר נפרד (כדי לא "ללכלך" את כל הסיר), מביאים לרתיחה ומבשלים את הקניידלך 15-20 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il