
צ'יפס ארטישוק ירושלמיהחלק הכי קשה בהכנה של הצ'יפס הזה הוא קילוף הפקעות. סיימתם את זה - אתם כבר ממש קרובים לנשנוש הכי פריך, מתקתק וכיפי של החיים. גם לטיגון יש לנו כמה טיפים, לחוששים![]() צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1שוטפים את הארטישוקים הירושלמיים מהבוץ ומקלפים בקולפן. שוטפים שוב. 2פורסים את הארטישוקים דק דק במנדולינה. במקביל מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. 3מייבשים מעט את פרוסות הארטישוק הירושלמי בנייר סופג וזורקים בזהירות לתוך השמן החם, בכל פעם בערך רבע כמות. מומלץ להפריד את הפרוסות ולהכניס אותן לשמן בנפרד, כדי שלא ייטגנו כשהן דבוקות זו לזו. 4מטגנים עד לצבע זהוב יפה, ומוציאים בעזרת כף רשת למסננת או לקערה מרופדת נייר אפייה. ממשיכים עם הנגלה הבאה. 5מגישים וזוללים. הערות: ** הצ'יפס הזה כל כך מתוק וטעים, שאפשר בקלות לאכול אותו גם בלי מלח. ** אין לכם מנדולינה? בהרבה פומפיות יש דופן של סכין לפריסה דקיקה (ולא גירור), אפשר להשתמש בה. עוד אפשרות היא להשתמש בדיסקית המתאימה במעבד מזון. ** פוחדים מלכלוך הכיריים? שימוש בסיר גבוה יחסית יחסוך את רוב ההשפרצות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |