אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

צ'יפס ארטישוק ירושלמי

החלק הכי קשה בהכנה של הצ'יפס הזה הוא קילוף הפקעות. סיימתם את זה - אתם כבר ממש קרובים לנשנוש הכי פריך, מתקתק וכיפי של החיים. גם לטיגון יש לנו כמה טיפים, לחוששים

|mako אוכל| פורסם07:09
צ'יפס (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
Rating:449reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 4-6 חתיכות ארטישוק ירושלמי (או כמה שרוצים)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1שוטפים את הארטישוקים הירושלמיים מהבוץ ומקלפים בקולפן. שוטפים שוב.

2פורסים את הארטישוקים דק דק במנדולינה. במקביל מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.

3מייבשים מעט את פרוסות הארטישוק הירושלמי בנייר סופג וזורקים בזהירות לתוך השמן החם, בכל פעם בערך רבע כמות. מומלץ להפריד את הפרוסות ולהכניס אותן לשמן בנפרד, כדי שלא ייטגנו כשהן דבוקות זו לזו.

4מטגנים עד לצבע זהוב יפה, ומוציאים בעזרת כף רשת למסננת או לקערה מרופדת נייר אפייה. ממשיכים עם הנגלה הבאה.

5מגישים וזוללים.

הערות:

** הצ'יפס הזה כל כך מתוק וטעים, שאפשר בקלות לאכול אותו גם בלי מלח.

** אין לכם מנדולינה? בהרבה פומפיות יש דופן של סכין לפריסה דקיקה (ולא גירור), אפשר להשתמש בה. עוד אפשרות היא להשתמש בדיסקית המתאימה במעבד מזון.

** פוחדים מלכלוך הכיריים? שימוש בסיר גבוה יחסית יחסוך את רוב ההשפרצות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il