אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

מקלובה כרובית של נוף

במקלובה הזאת אמנם אין בשר, אבל זה לא עושה אותה פחות עשירה, ובטח שלא פחות טעימה. הכרובית הבשרנית, השום והתבלינים הופכים אותה למנה מקורית נהדרת, וכן, אנחנו רוצים אותה על שולחן השבת שלנו בבקשה

|mako אוכל| פורסם07:23
מקלובה כרובית (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5132reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (5 מנות):

  • 2 כוסות אורז בסמטי או יסמין

  • כרובית
  • שמן לטיגון עמוק
  • 10 שיני שום קלופות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • קורט פלפל אנגלי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3.5 כוסות ציר ירקות (אם לא רוצים צמחוני אפשר ציר עוף או בשר)

אופן ההכנה:

1משרים את האורז במי ברז כ-15 דקות.

2בינתיים מחלקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומטגנים אותם בשמן עמוק עד להזהבה. מטגנים את שיני השום בשמן העמוק עד שהן מזהיבות מעט ומניחים בקערה בצד.

3מסננים את האורז ומוסיפים אליו את התבלינים ושמן הזית.

4מסדרים את הכרוביות והשום בתחתית הסיר, מכסים באורז ומוסיפים את הציר בזהירות. מכסים את הסיר ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שכל המים נספגים באורז.

5מניחים לסיר לעמוד מכוסה ולהזיע 10 דקות לפחות, והופכים את המקלובה על צלחת הגשה.

*מומלץ להגיש לצד סלט ערבי קצוץ.

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות סלמון חמצמצות

>> והנה שמונה מתכונים עם שוקולד שימתיקו לכם את הסופ"ש

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il