אומרים עליה שהיא איטלקית, אבל גם במטבח הישראלי היא ללא ספק מתפקדת כאחד מהאבות המזון הבולטים, ולא רק במטבחיהם של הורים רצוצים שחיים על מתכונים של פסטה בסיר אחד. לכל אחד יש את מתכון הפסטה האהוב עליו - עם בשר או ירקות, עם או בלי רוטב - ואנחנו מוכנים להישבע שאנחנו מכירים גם כאלה שיסתפקו בפסטה איכותית, חמאה וביצת עין. לכבוד יום הפסטה הבינלאומי ריכזנו את מתכוני הפסטה הקבועים שלנו, אלה שמככבים אצלנו במטבח, כדי לעשות קצת טוב גם לחובבי פסטה אחרים.

עוף וספגטי בסיר אחד (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
שילוב מנצח. עוף וספגטי | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

1. ספגטי עם עוף 

יודעים מה קורה לפסטה שמתבשלת (או במקרה הזה נאפית) זמן ארוך עם עוף? היא סופגת טעמים מטריפים והופכת לפצצה של טעם ממכר. בשביל המנה הזו לא צריך הרבה מרכיבים - רק ספגטי, עוף, שמן, בצל ותבלינים. השעתיים בתנור עושות את כל העבודה.

למתכון: ספגטי עם עוף

פסטה קצ'ו אה פפה (צילום: Alexander Prokopenko, Shutterstock)
קצ'ו אה פפה. אל תתפתו להוסיף מרכיבים | צילום: Alexander Prokopenko, Shutterstock

2. ספגטי קצ'ו אה פפה

מהמנות המינימליסטיות שמלמדות אותנו שוב ושוב כמה האיטלקים טובים במה שעושים, וכמה פשוט הם יודעים לעשות את זה: ספגטי ברוטב של גבינת פקורינו ופלפל שחור, עם שמן זית וזהו בעצם. אלוהי!

למתכון: ספגטי קצ'ו אה פפה

3. פסטה שום צלוי

4 ראשי שום על חבילת פסטה - זה היחס של המרכיבים במתכון הזה, ותאמינו או לא, זה יחס מושלם. לכל החוששים, השום לא נכנס כמו שהוא אל הרוטב אלא נאפה בשמן זית בתנור, והופך לקונפי שום - צירוף שנשמע מרתיע אבל משמעותו בסך הכל שום אפוי רך כמו ענן ונטול עוקצנות, שטעמיו מורכבים וטובים כל כך שמלבדו הרוטב לא צריך דבר.

למתכון: פסטה שום צלוי

פסטה פירורי לחם מהירה (צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב)
מתכון של שורה אחת. פסטה פירורי לחם | צילום: גיל גוטקין, אוכל טוב

4. פסטה פירורי לחם מהירה

שמן זית, פירורי לחם, שום טרי ותימין. על לא דבר.

>> למתכון: פסטה פירורי לחם מהירה

רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת (צילום: עידית נרקיס כ
פסטה עגבניות בדקה. נסו ותחזרו אלינו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

5. פסטה עגבניות בדקה

לא נעים לנו לקרוא לזה מתכון, כי זה כל כך קצר, פשוט ומהיר, ש"תקתוקון" יהיה שם מתאים יותר. הפסטה היא פסטה - איזו שאתם אוהבים - והרוטב: רסק עגבניות עם שמנת מתוקה (מוזמנים לשדרג בשום כתוש, לא חובה). לפני שאתם מעקמים פרצוף, נסו להכין את זה היום לארוחת ערב ודברו איתנו אחרי.

למתכון: פסטה עגבניות בדקה

6. פרפלה ברוטב שמנת בטטה

בטטה ושמנת ידוע כשילוב מוצלח במיוחד, ואם מדובר בבטטות שניצלו בתנור עם שמן זית וקצת תימין - זה בכלל ניצחון מטורף. 45 דקות (ניסינו וזה באמת עובד) - והמנה המגרה שבתמונה מונחת על שולחנכם. 

למתכון: פרפלה ברוטב שמנת בטטה

פסטה ברוטב שמנת וארטישוקים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
תודו שבא לכם לחסל את כל המחבת. פסטה ברוטב שמנת וארטישוק | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

7. פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

האמת, זאת הפסטה היחידה שבה אנחנו מקבלים באהבה רוטב שמנת. בדרך כלל זה מרגיש לנו כבד מדי, מחייב מדי - פה זה פשוט מעולה, מתאים פיקס. בשום אופן אל תוותרו על הגבינה, שמוסיפה כל כך הרבה טעם למנה.

למתכון: פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

ספגטי ברוטב קישואים ולימון (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
הצלחה מהירת הכנה. ספגטי קישואים ולימון | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

8. ספגטי קישואים ולימון

ספגטי ולימון? תתפלאו אבל כן - ספגטי ולימון! את ההוכחה להצלחת המתכון הזה קיבלנו בדף הפייסבוק של אוכל טוב. שעות אחרי שהוא עלה לשם, התגובות החלו להגיע, וכל מי שניסה את המתכון הזה בבית הודיע שמכשיו הוא יהפוך להיות מנה שבועית קבועה. אצלנו הוא כבר מזמן השתקע.

למתכון: ספגטי קישואים לימון מהיר הכנה

אתגר האוכל הבריא סלט פסטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
טעים ובריא וטעים. סלט פסטה ועוף | צילום: אסף רונן, אוכל טוב


9. סלט פסטה מקמח מלא ועוף

המנה הבאה הייתה חלק מאתגר האוכל הבריא שלנו. מדובר בסלט עשיר, מפנק, בריא וצבעוני של פסטה מקמח מלא, עוף, פלפלים קלויים, זיתים, עגבניות שרי ובצל אדום. בקיצור, אם יש לזה צבע - זה כאן (וחכו שתטעמו את הרוטב).

 למתכון: סלט פסטה מקמח מלא ועוף

פסטה לילדים ברוטב עגבניות (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)
ארוחת הצהריים המושלמת. פסטה כמו בגן | צילום: אסף רונן


10. פסטה כמו בגן

עם כל הכבוד למנות הפסטה המתוחכמות, הרוטב היחיד שאין ילד שיסרב לו הוא הרוטב האדום שמגישים בגנים. רוטב כל כך פשוט, שמעולם לא הצלחנו לשחזר אותו בבית. כמה כיף שיש לנו גולשים נאמנים, שנותנים כתף כשצריך.

למתכון: פסטה עם רוטב עגבניות כמו בגן

מאפה פסטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
הפתרון המשולם לכל השאריות. מאפה פסטה | צילום: אסף רונן, אוכל טוב


11. מאפה פסטה

אם גם אתם, כמונו, נתקעים לפעמים עם שאריות פסטה ומתלבטים מה לעשות איתן, הנה הפתרון המושלם. גרסה מקומית למק אנד צ'יז שהאמריקאים כל כך אוהבים, ומשלבת בין פסטה, עשבי תיבול, יוגורט וגבינה צפתית. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא. אנחנו לא האמנו.

למתכון: מאפה פסטה מהיר הכנה

פסטה אבוקדו (צילום: Amallia Eka, Shutterstock)
ללא ספק מנה גאונית. פסטה עם אבוקדו | צילום: Amallia Eka, Shutterstock


12. פסטה עם אבוקדו

כבר זמן רב אנחנו עוקבים בהשתאות אחר המתכון הזה לפסטה ברוטב אבוקדו שמציף את הרשת. כשחושבים על זה, זו הברקה גאונית - פסטה ברוטב קרמי וקטיפתי בלי טיפה אחת של שמנת ועם המון בריאות. 

למתכון: פסטה עם אבוקדו