אוכל
אוכל
פסטות

פסטה ברוטב חמאה, שום ולימון

זאת מנת פסטה שמתקתקים ברבע שעה גג, וזוללים כל כך מהר שקשה להאמין שהייתה פה ארוחת צהריים בכלל. בזמן שהפסטה מתבשלת ממיסים חמאה ומוסיפים את כל מה שצריך, קצת מי בישול מהפסטה, את הפסטה עצמה, עוד פרמזן וזהו

|mako אוכל| פורסם10:00
ענת אלישע - פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
Rating:4.2120reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשר דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 250 גרם פסטה לבחירתכם
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה/שמנת לבישול
  • 3-4 שיניי שום כתושות
  • כפית גרידת לימון
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית צ׳ילי גרוס
  • כפית שטוחה מלח (או לפי טעם)
  • חצי לימון גדול סחוט
  • גרידת לימון מחצי לימון/לימון שלם
  • חצי כוס מי בישול פסטה
  • 50 גרם פרמזן מגוררת

להגשה:

  • פרמזן מגוררת
  • עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2מחממים מחבת וממיסים חמאה ושמן זית.

3מוסיפים למחבת את השום, מטגנים קלות ומוסיפים שמנת מתוקה. מביאים לרתיחה ומוסיפים תבלינים, גרידת לימון , לימון סחוט ומי בישול הפסטה.

4מערבבים היטב ללא הפסקה במשך 2-3 דקות.

5מוסיפים פרמזן, מערבבים עוד קצת ומוסיפים את הפסטה. מבשלים כ-2 דקות.

6מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים פרמזן ועירית קצוצה וזוללים.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

מנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאהמנת פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il