mako
פרסומת

33 מתכונים לארוחת בוקר מעולה

עוד שבוע ארוך ומאומץ הגיע לסיומו, ואנחנו ממש מרגישים שהרווחנו את הזכות להתפנק בשבת על ארוחת בוקר מושקעת, כזו שאוכלים לאט לאט ומתענגים על כל ביס. אז אספנו, בשבילנו וגם בשבילכם, 33 מתכונים כיפיים ולא מסובכים לארוחות בוקר נעימות וטעימות במיוחד, כאלה שבלי להגזים - שווה לחכות להן כל השבוע

אוכל טוב
mako
פורסם:
מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה
מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה|צילום: נופר צור, mako אוכל
הקישור הועתק

מאפה בצק עלים גדול לכל המשפחה

הרבה מהמתכונים שיופיעו פה עוד מעט ידרשו מכם לעשות בשבילם דברים. להכין בצק, למשל. המתכון הזה הוא צנוע במיוחד, והפעולה הכי מאמצת שהוא ידרוש מכם היא לצלות חצילים. עשיתם את זה? יאללה, בצק עלים מוכן, חצילים-עגבניות-גבינה והיידה לתנור.

לחמניות שום ופסטו

לחמניות ביתיות במילוי פסטו ופרמזן, שמקבלות זיגוג יפה של חמאת שום מיד עם צאתן מהתנור. אתם מצליחים לדמיין את הריח? כי אנחנו מתעלפים פה.

לחמניית שום ופסטו
את כל מילות האהבה נקשור בסרט|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

טוסט כרובית של אינה גרטן

טוסט כרובית? רציני? כן כן, רציני לגמרי - ובואו, הרי ההיסטוריה מלמדת שכל דבר עם כרובית הוא טעים יותר ממה שאפשר היה לחשוב. אז הפעם מדובר במתכון של אינה גרטן, ויש בו לא רק כרובית אלא גם מסקרפונה וגבינת גרויר. תודו שזה לכל הפחות מסקרן.

טוסט כרובית של אינה גרטן
טוסט כרובית של אינה גרטן|צילום: צילום מסך מתוך היוטיוב של אינה גרטן

חלת קינמון רכה

מאפה שהוא ספק חלה ספק עוגת שמרים, והוא מדיף ניחוחות של קינמון שגורמים לנו לרצות לדחות את החמין לערב ועד אז לטבוע בתוך הבצק האוורירי הזה.

חלת קינמון רכה
חלת קינמון רכה|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako
פרסומת
ברד פודינג קרואסונים - תראו את הבפנים
תראו את הבפנים|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

ברד פודינג קרואסונים

ברד פודינג משאריות חלה זה טעים ממש. בדר פודינג מקרואסונים - זה כבר גובל בשלמות. ולא, לא צריך להשקיע בקרואסונים יוקרתיים, אלה של הסופר לגמרי עושים את העבודה.

גוזלמה תרד וגבינות
גוזלמה תרד וגבינות|צילום: צילום: דניאל לילה, סטיילינג: אוריה גבע , יחסי ציבור

גוזלמה תרד וגבינות

מתכון של רות אוליבר מתוך הספר "מטבח משלהן" - ספר מתכונים שמאגד בשלניות ישראליות מובילות. הגוזלמה הוא מאפה שמרים אבל מהסוג המהיר, כזה שלא מצריך יותר מ-30 דקות של התפחה, שזה נחמד כי בכל זאת שבת, למי יש כוח לעבוד קשה. אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בטורקיה, ומאז שהכרנו אותו - גם אצלנו במטבח.

דייסת פאי תפוחים. ארוחת בוקר מזינה וטעימה
דייסת פאי תפוחים. ארוחת בוקר מזינה וטעימה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

דייסת פאי תפוחים

גרסה מפנקת וכיפית במיוחד של דייסת קוואקר. אם יש שם תפוחים, יש קינמון, יש אגוזים ויש סירופ מייפל - למי אכפת שאין בצק ושבעצם בכלל לא מדובר בקינוח?

מגש ארוחת בוקר
מגש ארוחת בוקר|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מגש ארוחת בוקר

דבר ראשון אפשר להירגע - אומנם מדובר במגש שלם, אבל עדיין תצטרכו להשקיע גג חצי שעה בארוחה הזאת. מה במגש? קצת גבינות, קצת ברוסקטות, קצת מטבל וקצת סלט. כיף גדול.

כריכי פיצה אפויים
כריכי פיצה אפויים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

כריכי פיצה אפויים

אם אתם חושבים שכריך הוא לא ארוחה שמכבדת את השבת שלכם, אין לנו אלא להסיק שלא הסתכלתם בתמונה של המנה המופלאה הזאת. את הכריכים האלה לא מכינים מלחם קנוי אלא מרכיבים בתבנית עם בצק מעשה ידיכם לפני הכניסה לתנור. כאן המילוי הוא בסגנון פיצה, אתם מוזמנים לגוון אותו עם מה שזה לא יהיה שיורד לכם הכי טוב בגרון בבוקר.

המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה
המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

שקשוקה הכי טובה שיש

במתכון הכי טוב שאנחנו מכירים לשקשוקה אין בצל. מה יש בו? עגבניות, קצת רסק, שום, פלפלים חריפים ומתוקים שקולים על הכיריים, פפריקה, קימל, פלפל ומלח. את הביצים תבשלו לרמה שאתם הכי אוהבים, והופ קפצתם לגן עדן.

אומלט פטריות וגבינה צפתית

אנחנו יודעים, המילה "אומלט" ישר שולחת אתכם לקפולסקי, אז תנו לנו לנסח את זה אחרת: ביצים מטוגנות עם פטריות מושחמות בחמאה, עירית וגבינה צפתית. בקיצור, תנסו, זה טעים ממש.

לחמניות שוקולד רכות
לחמניות שוקולד רכות|צילום: קרן אגם, mako אוכל

לחמניות שוקולד רכות

ארוחת בוקר של שבת יכולה להיות כזו שבה כולם מסובין סביב השולחן הערוך, אבל בכיף גדול יכולה להיות גם מסוג אחר - הסוג של הקערה שמונחת על השולחן במרפסת, וכל אחד ניגש וגונב ממנה לחמנייה, ועוד אחת, ועוד אחת. כאן הן במילוי שוקולד, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות את זה.

לחמניות שוקולד מינוס ביס
הופה!|צילום: קרן אגם, mako אוכל
קרפ עם נוטלה
קרפ עם נוטלה|צילום: ענבל לביא, mako אוכל
פרסומת

קרפ שוקולד

פנקייק, קרפ וופל בלגי - כשחושבים על ארוחת בוקר מפנקת אלה המאכלים הראשונים שחושבים עליהם, והאמת היא שבצדק. מדובר בשלישייה בצקית קדושה ואהובה, שהיינו מוכנים לקלוט כל אחד מחבריה בכל בוקר בשבוע. ראשון לעלות לבמה הוא הקרפ, שמזכיר מאוד פנקייק רק בגרסה דקה דקה, שאפשר ורצוי למלא בשלל טובין. שוקולד הוא רק אפשרות אחת.

קרואסון סלמון וביצת עין
קרואסון סלמון וביצת עין|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

קרואסון סלמון וביצה עין

את המנה הזו אנחנו רגילים לראות בתפריטים של בתי קפה, אבל האמת האמיתית היא שאין שום סיבה לא להכין אותה בבית. צריך להצטייד בקרואסון ובסלמון, זה כן, צריך גם להתאפק לא לזלול אותם בדרך הביתה - אבל אם עברתם את השלבים האלה, אתם כפסע מלפנק את המשפחה שלכם בארוחת בוקר מליגה אחר. סלט קטן ליד - חלום.

ופל בלגי
ופל בלגי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

ופל בלגי

כפי שאמרנו - לעולם לא נגיד לא לוופל בלגי. ואם מזולפת עליו כמות נדיבה של סירופ שוקולד - על אחת כמה וכמה. הבאסה: צריך מחבת ייעודית. הנחמה: אפשר להשיג כזו בעשרות בודדות של שקלים.

ארוחת בוקר אנגלית
ארוחת בוקר אנגלית, בנדיקט|צילום: סטודיו דן לב, יחסי ציבור

ארוחת בוקר אנגלית

המושחתת שבארוחות הבוקר שלנו, שבעולם היא מקובלת מאוד אבל אצלנו נחשבת ובצדק לפצצת כולסטרול שפחד אלוהים להתקרב אליה. יש שם נקניקיות, ביצים, תפוחי אדמה, שעועית ברוטב עגבניות ובייקון, ואנחנו חלילה לא ממליצים לכם לפתוח ככה את הבוקר אבל לגמרי נבין אם פעם ב- תחליטו בכל זאת ללכת על זה.

פנקייק

כל אחד נשבע במתכון שלו לפנקייק. אנחנו בילינו את רוב בוקרי שבת שלנו עם המתכון מהספר "ילדים מבשלים", עד שהגיע לחיינו המתכון הזה, וכבש את הבכורה מיד.

פרסומת

>> אם אתם מהמשפחות שמכינות פנקייק על בסיס קבוע, אולי מוטב לכם להכין תערובת שתקצר לכם תהליכים:אבקה להכנת פנקייק

פנקייקס
פנקייקס, בי ס לבשלנים|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פנקייק תירס

כן, זה פנקייק, אבל זה כל כך כל כך יותר מזה (לפחות אם עברתם את גיל 8). מדובר בבלילה של ביצים, קצת קמח והרבה הרבה תירס - טרי! טחון! - שמטגנים כמו פנקייק ועל הדרך תוחבים פנימה איזו פרוסה טובה של גבינה, שיהיה. טעים טעים טעים.

פנקייק תירס
פנקייק תירס|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת


פרנץ' טוסט

עוד מנה שהיינו מוציאים בשבילה את "ילדים מבשלים" מהספרייה - אבל לא עוד. במתכון הספציפי הזה יש איזה קסם, שמנפיק באמת את החלה המטוגנת הכי טעימה שיש, ואפילו עוד יותר מופלא מזה - הפרנץ' טוסט הזה טעים גם למחרת.

>> והנה עוד משהו נחמד:פרנץ' טוסט אפוי, שאפשר להכין ערב לפני ורק לאפות בבוקר.

פרנץ' טוסט - ביס
פרנץ' טוסט - ביס|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל


פרנץ' טוסט אפוי
פרנץ' טוסט אפוי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמה

גרסה משודרגת של עומר מילר לפרנץ' טוסט המוכר והבסיסי, בתוספת טונה אדומה ובוטרגו. כן, זה למתקדמים, אבל וואו כמה טעים.

ביצה בקן משודרגת

טוב, אי אפשר להזכיר את "ילדים מבשלים" ולא לחשוב על הביצה בקן האלמותית שהוא הכניס לחיינו. אז כאן מדובר בגרסה משודרגת, לא בלחם כי אם בלחמנייה מתוקה. פינוק בוקר טעים שאין דברים כאלה.

ביצה בקן
ביצה בקן|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako

אורז בחלב

אורז (לא חשוב איזה - פרסי, עגול, בסמטי, הכל הולך), חלב, סוכר וקינמון - זה כל מה שצריך בשביל ארוחת הבוקר הקסומה הזו, שהמתכון שלה רץ כבר 100 שנים לפחות. ואם זה נשמע לכם כמו אוכל של חורף, דעו לכם שאתם טועים לגמרי - הדייסה הזו טעימה באותה המידה גם כשהיא פושרת ואפילו קרה.

אורז בחלב
אורז בחלב|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

דייסת שיבולת שועל אובר-נייט

את הדייסה הזו מכינים ערב קודם, ואולי "מכינים" זאת מילה גדולה מדי - בסך הכל מערבבים בצנצנת שיבולת שועל, חלב (אפשר טבעוני), קצת ממתיק ותמצית וניל, ומכניסים למקרר. בבוקר תחכה לכם דייסה סמיכה עשירה וטעימה, שתעבוד מושלם עם קוביות של פרי - כל פרי - מלמעלה.

פרסומת
אתגר האוכל הבריא שיבולת שועל
אתגר האוכל הבריא שיבולת שועל|צילום: חיים יוסף, mako אוכל

פודינג צ'יה אובר-נייט

על אותו עיקרון - דייסת צ'יה. כאן הצ'יה היא זו שדואגת להסמכה, בעודה משכשכת בתערובת של יוגורט וחלב קוקוס, סילאן ווניל. ומה מלמעלה? פירות, קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, או בקיצור - מה שבא. פצצה של בריאות, לבוקר שבת ובכלל.

פודינג של יוגורט, קוקוס וצ'יה
פודינג של יוגורט, קוקוס וצ'יה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שייק ארוחת בוקר

משקה שהוא בעצם ארוחה. גם כאן יש שיבולת שועל, ויחד איתה חלב שקדים, בננות וחמאת בוטנים - וכל אלה ביחד נטחנים בבלנדר עם כמות יפה של קרח, לקבלת שייק שהוא ללא ספק מקורי, מאוד מאוד טעים ומלא בערכים תזונתיים.

מוזלי

כבר שנים ארוכות שאנחנו מכינים גרנולה מאותו מתכון, זה שאף פעם לא מאכזב ובכל פעם מצייד אותנו בקופסה גדולה וטובה של גרנולה ביתית בריאה מצוינת. אז נתחיל במתכון הזה, שכל אחד צריך להכיר:

עכשיו, אחרי שיש לכם את הבסיס, אתם מוזמנים לנסות את אחד משלושת המתכונים הבאים, שכל אחד מהם מיוחד בדרכו ומושך את הגרנולה הביתית לכיוון אחר:

יש גרנולה? יופי, עכשיו יוגורט, כמה פירות חתוכים וקצת סילאן. ככה מתחילים בוקר!

קובנה של אורי שפט
קובנה של אורי שפט|צילום: יחסי ציבור, Breaking Bread", Artisan Books"
פרסומת

קובנה

אוקיי חברים, סיימנו עם המנות הקלילות! עכשיו פנו את הדרך למטבח התימני האהוב עד בלי די, ובתור התחלה לקובנה שלו. האמת, אורי שפט מכין אותה עם חמאה. בבקשה אל תזקפו את זה לחובתו.

ג'חנון

ועוד אחד מאותה עדה - כל החיים היינו בטוחים שג'חנון קונים. מי היה מעלה בדעתו שאפשר להכין אותו בבית, ויותר מזה - שאנחנו יכולים להכין אותו בבית? אז כן, אנחנו יכולים, וגם אתם.

בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?