מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
למה לקנות, אם אפשר לערבב כמה מרכיבים זמינים ופשוט לשמור בקופסה אטומה? כשהילדים יעמדו לכם על הראש בשבת בבוקר - אתם תודו לנו
mako אוכל
פורסם:
פנקייקים בלי הרבה עבודה|צילום: thinkstock, thinkstock
הקישור הועתק
למרות שמתכון לפנקייקהוא לא דבר שדורש יותר מדי עבודה, תמיד נמשכנו למיני תערובות מוכנות, שמבטיחות שבתוך רגע וחצי תמיד נוכל ליהנות מפנקייק חם ומפנק. ואז זה פתאום הכה בנו: למה שלא נכין תערובת כזו בעצמנו? למה שנספוג את כל החומרים המשמרים של התערובות המוכנות, במקום לקחת קמח, קצת מתפיחים, טיפה סוכר ועוד קמצוץ מלח, לערבב ולשמור ליום גשום? אם גם אתם מרגישים שיש פה הברקה - אתם מוזמנים לאמץ את השיטה הזו. היא אולי חוסכת רק דקות בודדות, אבל בשבת בבוקר, כשילדים עומדים לכם על הראש - דקות בודדות זה לא מעט.
פנקייקים בצ'יק צ'ק|צילום: thinkstock, thinkstock
תערובת לפנקייק
המרכיבים: 6 כוסות קמח לבן כפית וחצי אבקת סודה לשתייה 3 כפיות אבקת אפייה 1 כף מלח 1/8 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 2. מאחסנים בקופסה הרמטית.
פנקייקים בלי הרבה עבודה|צילום: thinkstock, thinkstock
הגיעה השעה ואתם רוצים להכין פנקייק? כל שנותר לכם לעשות הוא לערבב שתי ביצים גדולות, כוס וחצי חלב ורבע כוס שמן, להוסיף שתי כוסות מהתערובת שהכנתם, לערבב שוב ולטגן.