
פרנץ' טוסט מנצחכשמכינים פרנץ' טוסט כמו שצריך (מה זה כמו שצריך? תכף) מקבלים לא רק את הארוחה הכי כיפית בעולם, אלא מנה שנשארת טעימה גם כשהיא מתקררת, ואפילו ביום למחרת. מה הסיכוי שבאמת יישאר משהו? זאת כבר שאלה אחרת![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
הסוד לבלילה האמריקאיתהוא במוצר שנקרא half&half ולצערי לא קיים בארץ. כדי להגיע לתוצאה הכי קרובה לבלילה הזו מערבבים חלב ושמנת מתוקה. מוסיפים ביצה וקצת מלח וסוכר, ומתבלים בווניל. חשוב להשתמש רק בלחם מקמח לבן, עם עדיפות לחלה. הקפידו לפרוס לפרוסות די עבות כדי שיהיה לבלילה איפה להיספג. טובלים לכמה שניות מכל צד. לא כדאי להתמהמה יותר מדי, כדי שלא יקרה מצב שהפרוסה תתפרק או שסתם יהיה קשה לנייד אותה למחבת. מחממים מחבת מראשכדי שהלחם לא יספוג שמן, אלא יקבל מכת חום. מטגנים בשמן ניטרלי בטעמו. אם רוצים אפשר להוסיף חמאה בשביל הטעם. הטמפרטורה צריכה להיות בינונית כדי שהבלילה תתבשל לפני שפני הפרוסה ייחרכו. מגישים מיד עם סוכר, קינמון ופירות טריים(אגב, מפתיע לדעת שבשיטת ההכנה הזאת הלחם המטוגן טעים גם בטמפרטורת החדר ואפילו אחרי יום, ממש כמו עוגה בחושה). המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את הביצים עם החלב, השמנת וכל יתר החומרים. 2מחממים מחבת עם מעט שמן. 3טובלים את הפרוסות בבלילה כך שהן יכוסו מכל הכיוונים, ומטגנים משני הצדדים עד שהן מזהיבות יפה. 4מגישים עם סוכר, קינמון ופירות. בשבילנו? וואו, תודה!|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |