אוכל
אוכל
קיש לורן

אומלט ממולא בפטריות וגבינה צפתית

במקום לטגן חביתה עם פטריות בילט אין, מטגנים אומלט עם עירית בסגנון צרפתי, משחימים פטריות בחמאה ותימין ומוסיפים אותן וגם גבינה צפתית מעודנת אל תוך חתך שעושים באומלט. טוויסט קטן וחמוד לחביתה הרגילה

|mako אוכל| פורסם10:48
אומלט ממולא בפטריות וצפתית (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:425reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 3 ביצים
  • חופן עירית, קצוצה
  • סלסילת פטריות שמפניון
  • כמה ענפי תימין
  • קורט מלח
  • 65 גרם צפתית מעודנת (כרבע גלגל), מפוררת
  • חמאה
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1מתחילים בפטריות: פורסים את הפטריות לפרוסות. מחממים במחבת גדולה מעט חמאה ושמן זית ביחד. מוסיפים את הפטריות, עלי תימין ומלח, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות משחימות.

2טורפים 3 ביצים, מוסיפים כף מים, עירית קצוצה ומלח ומחממים מחבת נוספת. ממיסים חמאה במחבת ויוצקים פנימה את בלילת הביצים. מערבבים מעט, מטים את המחבת כך שהבלילה מכסה את כל שטחה. כשהשוליים מתחילים להתייצב, גוררים אותם אל מרכז המחבת ומטים את המחבת שוב כדי למלא את האיזור הריק בעוד בלילה). מנמיכים את האש ונותנים לתחתית להתייצב. משחררים את השוליים מעט בעזרת מרית ומקפלים קיפול מעטפה: מקפלים שליש מהאומלט לכיוון האמצע, וחוזרים על הפעולה עם הצד השני. הופכים לצלחת הגשה.

3יוצרים חתך מרכזי במרכז האומלט, בעזרת סכין חדה. מפרידים מעט את הדפנות וממלאים, כמה שמצליחים, את האומלט בפטריות. מפזרים גם פטריות מעל ואת הצפתית המפוררת. אם נשארו פטריות וגבינה, מגישים אותן לצד האומלט.

>> לכל המתכונים של השבוע

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il