
כריכי פיצה אפוייםאת הכריכים האלה ממלאים למעשה עוד לפני האפייה של הלחם עצמו, וזה רק אחד הדברים שהופכים אותם למנה מטריפת חושים. השני הוא שהם כל כך כל כך טעימים, שאי אפשר להניח להם עד שהתבנית מתרוקנת כליל![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
למילוי:
להברשה אחרי האפייה:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, שמרים, סוכר לבן, ביצה, מלח, שמן קנולה ומחצית מכמות המים. לשים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד לכדור (אם צריך, מוסיפים עוד מים). 2לשים את הבצק עוד 10 דקות לקבלת בצק רך, חלק וגמיש. לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. 4מרפדים תבנית בינונית מרובעת או עגולה בנייר אפייה. רואים את הברק של שמן הזית?|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מחלקים את הבצק לשניים. קורצים ממחצית אחת של הבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, מועכים ביד למעין פיתה ומסדרים על התבנית בצפיפות, עד שהתבנית מכוסה כולה בפרוסות בצק. 6מניחים במרכז כל עיגול בצק תלולית קטנה של רוטב עגבניות, מסדרים גבינת מוצרלה ופרוסת עגבנייה ומפזרים קצת מלח גס ואורגנו. 7קורצים עיגולים באותו הגודל מהמחצית הנותרת של הבצק וגם אותם משטחים בעזרת היד לפיתה קטנה. מכסים את עיגולי הבצק שבתבנית, ליצירת מעין כריכים. 8מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות. ייתכן שכריך אחד חסר|צילום: קרן אגם, mako אוכל הא, הנה הוא!|צילום: קרן אגם, mako אוכל9מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 25-30 דקות, עד שהכריכים זהובים למראה. 10מוציאים, מברישים בשמן זית ומגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |