אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

כריכי פיצה אפויים

את הכריכים האלה ממלאים למעשה עוד לפני האפייה של הלחם עצמו, וזה רק אחד הדברים שהופכים אותם למנה מטריפת חושים. השני הוא שהם כל כך כל כך טעימים, שאי אפשר להניח להם עד שהתבנית מתרוקנת כליל

|mako אוכל| פורסם11:30
כריכי פיצה אפויים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:3.296reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 450 גרם קמח לבן (3 כוסות+3 כפות)
  • 50 גרם (שליש כוס) קמח תפוחי אדמה
  • כף שמרים יבשים
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
  • 1 ביצה גודל L
  • כפית מלח
  • 4 כפות שמן קנולה
  • כוס עד כוס וחצי מי ברז

למילוי:

  • כוס רוטב פיצה או כל רוטב עגבניות שאוהבים
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה או מגוררת
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • מלח גס
  • אורגנו (אופציונלי)

להברשה אחרי האפייה:

  • 4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, שמרים, סוכר לבן, ביצה, מלח, שמן קנולה ומחצית מכמות המים. לשים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד לכדור (אם צריך, מוסיפים עוד מים).

2לשים את הבצק עוד 10 דקות לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.

כריכי פיצה לפני האפייהלפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

4מרפדים תבנית בינונית מרובעת או עגולה בנייר אפייה.

כריכי פיצה משוחים בשמן זיתרואים את הברק של שמן הזית?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5מחלקים את הבצק לשניים. קורצים ממחצית אחת של הבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, מועכים ביד למעין פיתה ומסדרים על התבנית בצפיפות, עד שהתבנית מכוסה כולה בפרוסות בצק.

6מניחים במרכז כל עיגול בצק תלולית קטנה של רוטב עגבניות, מסדרים גבינת מוצרלה ופרוסת עגבנייה ומפזרים קצת מלח גס ואורגנו.

7קורצים עיגולים באותו הגודל מהמחצית הנותרת של הבצק וגם אותם משטחים בעזרת היד לפיתה קטנה. מכסים את עיגולי הבצק שבתבנית, ליצירת מעין כריכים.

8מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות.

מגש כריכי פיצהייתכן שכריך אחד חסר|צילום: קרן אגם, mako אוכלכריך פיצה אפויהא, הנה הוא!|צילום: קרן אגם, mako אוכל

9מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 25-30 דקות, עד שהכריכים זהובים למראה.

10מוציאים, מברישים בשמן זית ומגישים חם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il