אוכל
אוכל
שונות

גרנולה ביתית מנצחת

למה לקנות גרנולה יקרה כשאפשר להכין בבית גרנולה יותר בריאה וזולה? קבלו מתכון לגרסה טעימה פי אלף

|טעים!| פורסם15:58
Rating:4.61548reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

לפני שמתחילים, כמה הערות:

* אפשר להוסיף או לשנות את מרכיבי המתכון עם: צימוקים, שבבי קוקוס קלויים, שומשום, פירות יבשים, אגוזים אחרים, שבבי שוקולד ועוד. שבבי שקדים או שקדים שלמים קצוצים הם יותר כיפיים משקדים פרוסים. משהו במרקם שלהם פשוט עובד יותר טוב.

הדבר היחיד שלא נמליץ להוסיף לגרנולה: דובדבנים מיובשים. הם נדבקים לשיניים ומתוקים מדי.

* יש אנשים שקודם כל אופים את הגרנולה ורק אחר כך מוסיפים את הצימוקים/חמוציות ואת שאר התוספות. אנחנו אוהבים את החמוציות שלנו קשות ופציחות, קצת כמו זכוכית סוכר, לכן אנחנו מערבבים אותן ישר אל תוך התערובת. מצד שני, אם אתם מוסיפים שוקולד, עשו זאת אחרי האפייה.

* חצי הקילו של שיבולת השועל זו המידה היחידה שכדאי לדייק בה – את שאר הדברים כדאי להוסיף לפי העין ולפי הטעם.

* גם את החומרים הרטובים כדאי להוסיף לפי העין. הסוד הוא להוסיף קצת שומן, קצת יותר מתיקות והעיקר – שהתערובת לא תהיה רטובה, אחרת תצא לכם גרנולה לא פריכה. כמו שאהרוני תמיד אומר - החומרים היבשים צריכים להיות עטופים בחומרים הרטובים ולא לשחות בהם, לכן תמזגו במתינות, תטעמו ואז תחליטו אם להוסיף עוד.

המצרכים :

  • 500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
  • 120 גרם פקאן
  • 120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
  • 120 גרם חמוציות מיובשות
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 100 גרם גרעיני דלעת
  • רבע כוס שמן זית
  • בין חצי לשלושת רבעי כוס דבש, סילאן, מייפל או עירוב של שניים מהם
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 170 מעלות, על טורבו (אם יש לכם).

2קוצצים גס את הפקאנים ואת החמוציות. אם אתם משתמשים בשקדים שלמים עם קליפה, קצצו גם אותם.

3מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ואת שמן הזית. מערבבים. מוסיפים סילאן / דבש / מייפל, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד מייפל (או מה שבחרתם).

4מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 20 דקות אם אתם אוהבים גרנולה זהובה בהירה, או 25 דקות אם אתם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר.

5מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין. האוויר הפתוח עוזר לייבוש הגרנולה.

גרנולה ביתית גרנולה ביתית|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

* שומרים בקופסה אטומה.

* אפשר להוסיף קינמון.

* המתכון באדיבות הבלוגאוכל זה טעים

שאלות תשובות

כמה זמן ניתן לאחסן את הגרנולה המוכנה?

כשבוע בכלי אטום.

חייבים להוסיף מלח?

לא חייבים, אבל לטעמנו זה משדרג מאוד. אם חוששים אפשר להקטין את הכמות ולהסתפק ברבע כפית.

למה הגרנולה נשרפת לי?

יכול להיות שהתנור שלכם חם במיוחד (תנורים הם לא אחידים בטמפרטורות שלהם). במקרה כזה פשוט תאפו את הגרנולה בטמפרטורה נמוכה יותר (160 ואפילו 150 מעלות), עד שהיא מזהיבה יפה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il