כריכי פיצה אפויים

אם אתם חושבים שכריך הוא לא ארוחה שמכבדת את השבת שלכם, אין לנו אלא להסיק שלא הסתכלתם בתמונה של המנה המופלאה הזאת. את הכריכים האלה לא מכינים מלחם קנוי אלא מרכיבים בתבנית עם בצק מעשה ידיכם לפני הכניסה לתנור. כאן המילוי הוא בסגנון פיצה, אתם מוזמנים לגוון אותו עם מה שזה לא יהיה שיורד לכם הכי טוב בגרון בבוקר.

>> למתכון: כריכי פיצה אפויים

המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

שקשוקה הכי טובה שיש

במתכון הכי טוב שאנחנו מכירים לשקשוקה אין בצל. מה יש בו? עגבניות, קצת רסק, שום, פלפלים חריפים ומתוקים שקולים על הכיריים, פפריקה, קימל, פלפל ומלח. את הביצים תבשלו לרמה שאתם הכי אוהבים, והופ קפצתם לגן עדן.

>> למתכון: שקשוקה

אומלט פטריות וגבינה צפתית

אנחנו יודעים, המילה "אומלט" ישר שולחת אתכם לקפולסקי, אז תנו לנו לנסח את זה אחרת: ביצים מטוגנות עם פטריות מושחמות בחמאה, עירית וגבינה צפתית. בקיצור, תנסו, זה טעים ממש.

>> למתכון: אומלט פטריות וגבינה צפתית

לחמניות שוקולד רכות (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
לחמניות שוקולד רכות | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

לחמניות שוקולד רכות

ארוחת בוקר של שבת יכולה להיות כזו שבה כולם מסובין סביב השולחן הערוך, אבל בכיף גדול יכולה להיות גם מסוג אחר - הסוג של הקערה שמונחת על השולחן במרפסת, וכל אחד ניגש וגונב ממנה לחמנייה, ועוד אחת, ועוד אחת. כאן הן במילוי שוקולד, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות את זה.

>> למתכון: לחמניות שוקולד רכות

קרפ עם נוטלה (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
קרפ עם נוטלה | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

קרפ שוקולד

פנקייק, קרפ וופל בלגי - כשחושבים על ארוחת בוקר מפנקת אלה המאכלים הראשונים שחושבים עליהם, והאמת היא שבצדק. מדובר בשלישייה בצקית קדושה ואהובה, שהיינו מוכנים לקלוט כל אחד מחבריה בכל בוקר בשבוע. ראשון לעלות לבמה הוא הקרפ, שמזכיר מאוד פנקייק רק בגרסה דקה דקה, שאפשר ורצוי למלא בשלל טובין. שוקולד הוא רק אפשרות אחת.

>> למתכון: קרפ שוקולד

קרואסון סלמון וביצת עין (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
קרואסון סלמון וביצת עין | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

קרואסון סלמון וביצה עין

את המנה הזו אנחנו רגילים לראות בתפריטים של בתי קפה, אבל האמת האמיתית היא שאין שום סיבה לא להכין אותה בבית. צריך להצטייד בקרואסון ובסלמון, זה כן, צריך גם להתאפק לא לזלול אותם בדרך הביתה - אבל אם עברתם את השלבים האלה, אתם כפסע מלפנק את המשפחה שלכם בארוחת בוקר מליגה אחר. סלט קטן ליד - חלום.

>> למתכון: קרואסון סלמון וביצה עין

ופל בלגי (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ופל בלגי | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

ופל בלגי

כפי שאמרנו - לעולם לא נגיד לא לוופל בלגי. ואם מזולפת עליו כמות נדיבה של סירופ שוקולד - על אחת כמה וכמה. הבאסה: צריך מחבת ייעודית. הנחמה: אפשר להשיג כזו בעשרות בודדות של שקלים.

>> למתכון: ופל בלגי

ארוחת בוקר אנגלית (צילום: סטודיו דן לב,  יחסי ציבור )
ארוחת בוקר אנגלית, בנדיקט | צילום: סטודיו דן לב, יחסי ציבור

ארוחת בוקר אנגלית

המושחתת שבארוחות הבוקר שלנו, שבעולם היא מקובלת מאוד אבל אצלנו נחשבת ובצדק לפצצת כולסטרול שפחד אלוהים להתקרב אליה. יש שם נקניקיות, ביצים, תפוחי אדמה, שעועית ברוטב עגבניות ובייקון, ואנחנו חלילה לא ממליצים לכם לפתוח ככה את הבוקר אבל לגמרי נבין אם פעם ב- תחליטו בכל זאת ללכת על זה.

>> למתכון: ארוחת בוקר אנגלית

פנקייק

כל אחד נשבע במתכון שלו לפנקייק. אנחנו בילינו את רוב בוקרי שבת שלנו עם המתכון מהספר "ילדים מבשלים", עד שהגיע לחיינו המתכון הזה, וכבש את הבכורה מיד.

>> למתכון: פנקייק

>> רוצים לשדרג את הפנקייק עם שכבה יפה של שוקולד באמצע? גם אופציה!

>> אם אתם מהמשפחות שמכינות פנקייק על בסיס קבוע, אולי מוטב לכם להכין תערובת שתקצר לכם תהליכים: אבקה להכנת פנקייק

פנקייקס (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
פנקייקס, בי ס לבשלנים | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

פנקייק תירס

כן, זה פנקייק, אבל זה כל כך כל כך יותר מזה (לפחות אם עברתם את גיל 8). מדובר בבלילה של ביצים, קצת קמח והרבה הרבה תירס - טרי! טחון! - שמטגנים כמו פנקייק ועל הדרך תוחבים פנימה איזו פרוסה טובה של גבינה, שיהיה. טעים טעים טעים.

>> למתכון: פנקייק תירס

פנקייק תירס (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פנקייק תירס | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב


פרנץ' טוסט

עוד מנה שהיינו מוציאים בשבילה את "ילדים מבשלים" מהספרייה - אבל לא עוד. במתכון הספציפי הזה יש איזה קסם, שמנפיק באמת את החלה המטוגנת הכי טעימה שיש, ואפילו עוד יותר מופלא מזה - הפרנץ' טוסט הזה טעים גם למחרת. 

>> למתכון: פרנץ' טוסט מנצח

>> ממש לאחרונה קיבלנו טיפ מעולה לפרנץ' טוסט. מכירים?

>> והנה עוד משהו נחמד: פרנץ' טוסט אפוי, שאפשר להכין ערב לפני ורק לאפות בבוקר.

פרנץ' טוסט - ביס (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פרנץ' טוסט - ביס | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב


פרנץ' טוסט אפוי (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
פרנץ' טוסט אפוי | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמה

גרסה משודרגת של עומר מילר לפרנץ' טוסט המוכר והבסיסי, בתוספת טונה אדומה ובוטרגו. כן, זה למתקדמים, אבל וואו כמה טעים.

>> למתכון: לחם מטוגן עם ביצה חצי קשה ותפוחי אדמה

ביצה בקן משודרגת

טוב, אי אפשר להזכיר את "ילדים מבשלים" ולא לחשוב על הביצה בקן האלמותית שהוא הכניס לחיינו. אז כאן מדובר בגרסה משודרגת, לא בלחם כי אם בלחמנייה מתוקה. פינוק בוקר טעים שאין דברים כאלה.

>> למתכון: ביצה בקן משודרגת

ביצה בקן (צילום: דנה בר-אל שוורץ)
ביצה בקן | צילום: דנה בר-אל שוורץ

אורז בחלב

אורז (לא חשוב איזה - פרסי, עגול, בסמטי, הכל הולך), חלב, סוכר וקינמון - זה כל מה שצריך בשביל ארוחת הבוקר הקסומה הזו, שהמתכון שלה רץ כבר 100 שנים לפחות. ואם זה נשמע לכם כמו אוכל של חורף, דעו לכם שאתם טועים לגמרי - הדייסה הזו טעימה באותה המידה גם כשהיא פושרת ואפילו קרה.

>> למתכון: אורז בחלב

אורז בחלב (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
אורז בחלב | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

דייסת שיבולת שועל אובר-נייט

את הדייסה הזו מכינים ערב קודם, ואולי "מכינים" זאת מילה גדולה מדי - בסך הכל מערבבים בצנצנת שיבולת שועל, חלב (אפשר טבעוני), קצת ממתיק ותמצית וניל, ומכניסים למקרר. בבוקר תחכה לכם דייסה סמיכה עשירה וטעימה, שתעבוד מושלם עם קוביות של פרי - כל פרי - מלמעלה.

>> למתכון: דייסת שיבולת שועל אובר נייט

אתגר האוכל הבריא שיבולת שועל (צילום: חיים יוסף, אוכל טוב)
אתגר האוכל הבריא שיבולת שועל | צילום: חיים יוסף, אוכל טוב

פודינג צ'יה אובר-נייט

על אותו עיקרון - דייסת צ'יה. כאן הצ'יה היא זו שדואגת להסמכה, בעודה משכשכת בתערובת של יוגורט וחלב קוקוס, סילאן ווניל. ומה מלמעלה? פירות, קוקוס, פיסטוקים, חמוציות, או בקיצור - מה שבא. פצצה של בריאות, לבוקר שבת ובכלל.

>> למתכון: פודינג צ'יה אובר נייט

פודינג של יוגורט, קוקוס וצ'יה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פודינג של יוגורט, קוקוס וצ'יה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

שייק ארוחת בוקר

משקה שהוא בעצם ארוחה. גם כאן יש שיבולת שועל, ויחד איתה חלב שקדים, בננות וחמאת בוטנים - וכל אלה ביחד נטחנים בבלנדר עם כמות יפה של קרח, לקבלת שייק שהוא ללא ספק מקורי, מאוד מאוד טעים ומלא בערכים תזונתיים.

>> למתכון: שייק ארוחת בוקר

מוזלי

כבר שנים ארוכות שאנחנו מכינים גרנולה מאותו מתכון, זה שאף פעם לא מאכזב ובכל פעם מצייד אותנו בקופסה גדולה וטובה של גרנולה ביתית בריאה מצוינת. אז נתחיל במתכון הזה, שכל אחד צריך להכיר:

>> למתכון: גרנולה ביתית מנצחת

עכשיו, אחרי שיש לכם את הבסיס, אתם מוזמנים לנסות את אחד משלושת המתכונים הבאים, שכל אחד מהם מיוחד בדרכו ומושך את הגרנולה הביתית לכיוון אחר:

>> למתכון: גרנולה של אורנה ואלה

>> למתכון: גרנולה במחבת ב-5 דקות

>> למתכון: גרנולה ללא שמן

יש גרנולה? יופי, עכשיו יוגורט, כמה פירות חתוכים וקצת סילאן. ככה מתחילים בוקר!

קובנה של אורי שפט (צילום: יחסי ציבור, Breaking Bread", Artisan Books"  )
קובנה של אורי שפט | צילום: יחסי ציבור, Breaking Bread", Artisan Books"

קובנה

אוקיי חברים, סיימנו עם המנות הקלילות! עכשיו פנו את הדרך למטבח התימני האהוב עד בלי די, ובתור התחלה לקובנה שלו. האמת, אורי שפט מכין אותה עם חמאה. בבקשה אל תזקפו את זה לחובתו.

>> למתכון: קובנה חמאה

ג'חנון

ועוד אחד מאותה עדה - כל החיים היינו בטוחים שג'חנון קונים. מי היה מעלה בדעתו שאפשר להכין אותו בבית, ויותר מזה - שאנחנו יכולים להכין אותו בבית? אז כן, אנחנו יכולים, וגם אתם.

>> למתכון: ג'חנון

בתיאבון!