עוגיות קוקוס לפסח (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
עוגיות קוקוס. שנייה וחצי עבודה, ולתנור | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

עוגיות קוקוס טעימות במיוחד

נכון, מדובר בעוגיות כשרות לפסח, אבל זה פשוט לא ייאמן כמה שהן מוצלחות. מתוך הבלוג אוכל זה טעים

המרכיבים (14-18 עוגיות):
שלושת רבעי כוס סוכר
2 וחצי כוסות קוקוס גרוס
2 חלבוני ביצה גדולים
כפית תמצית וניל
מעט מלח
לתוספת שוקולד (לא חובה): עד חצי כוס שבבי שוקולד

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים.

3. בעזרת הידיים או כף גלידה יוצרים מהתערובת ערמות, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מהדקים קצת כדי שהעוגיות לא יתפרקו במהלך האפייה.

4. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קלות מבחוץ.

מופלטה מרוקאית מגולגלת (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מופלטה. ה-כוכבת ה-גדולה | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

מופלטה

מתכון של סוזי מרציאנו, בר ששת

המרכיבים (35 מנות):
קילו קמח
3.5 עד 4 כוסות מים פושרים
1/4 כוס שמן
1/4 כפית שמרים
כף סוכר
כף מלח
לפתיחת הבצק : 2 עד 3 כוסות שמן
להגשה: חמאה ודבש

אופן ההכנה:

1. לשים את חומרי הבצק, מחלקים ל-30-40 כדורים, מעבדים כל כדור היטב בידיים וטובלים בשמן.

2. מניחים את הכדורים בתבנית משומנת היטב ומכסים בניילון או מגבת, למנוחה של 10 דקות ולא יותר.

3. מניחים סיר אלומיניום פשוט בצורה הפוכה על האש, דבר המאפשר שטח רחב יותר למופלטה גדולה ומתוחה. לאחר המנוחה טובלים כל כדור בצק בקערת שמן ומניחים על משטח משומן.

4. באמצעות כפות הידיים (ולא אצבעות) מותחים את כדור הבצק לגודל הרצוי ומניחים על הסיר כשהאש דולקת.

5. עם קבלת מעט צבע אפוי הופכים את העלה הראשון ומניחים מעליו את השני בתור. עם קבלת צבע אפוי פעם נוספת, הופכים את השניים ורק לאחר מכן מוסיפים את השלישי וכן הלאה.

6. לאחר כמחצית הכמות מורידים מהאש ועוטפים במגבת נקייה.

7. חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת (רצוי לשמור את הכדורים מכוסים כל הזמן מכיוון שהשמרים צוברים גבשושיות שמפריעות לפתיחת הבצק בידיים).

8. בגמר הכנת העלים מורחים דבש וחמאה. מומלץ להגיש עם כוס תה והרבה נענע.

ריבת חצילים ננסיים

מתכון של מסעדת אתניקה

המצרכים:
1 קילו חציל ננסי
1 קילו סוכר
10 יחידות ציפורן שלמות

אופן ההכנה:

1. חוצים את החצילים עד כחצי ס"מ מהסוף.

2. ממיסים בסיר את הסוכר עם שתי כפות מים.

3. מוסיפים את החצילים והציפורן ומבשלים שעתיים על אש נמוכה.

4. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר. מעבירים לצנצנת זכוכית.

ריבת צימוקים ואגוזים של מסעדת אתניקה (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
ריבת צימוקים ואגוזים. כמה שיותר מתוק | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

ריבת צימוקים ואגוזים

מתכון של מסעדת אתניקה

המצרכים:

700 גרם סוכר
1 קילו צימוקים חומים
10 יחידות ציפורן
200 גרם אגוזי מלך, קלויים ושבורים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הסוכר עם שתי כפות מים, מוסיפים את הצימוקים והציפורן ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת עיסה סמיכה אך לא קשה.

2. כ-10 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב.

3. מכבים את האש ומניחים להתקרר.

אין תמונה
המרציפן של חיים כהן. אפשר גם למלא איתו תמרים

מרציפן ביתי

ממתק חובה בכל מימונה שמכבדת את עצמה. מתכון של חיים כהן

המרכיבים:
חצי ק"ג שקדים לבנים (מתוכם 10-20 גרם שקדים מרים)

לסירופ:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים
1 כפית מיץ לימון
5 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הסוכר עם המים על להבה נמוכה. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים.

2. מעבירים את השקדים למעבד מזון, מוסיפים את סירופ הסוכר וטוחנים דק דק.

3. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומכניסים לתוך מנז'טים. שומרים בקופסה סגורה במקרר.

שתפו, ואולי יזמינו גם אתכם למימונה

>> מה עושים עם כל החלמונים שנשארו מפסח?
>> ובנימה קצת יותר עממית: נקניק שוקולד כשל"פ