N12
פרסומת

31 הפסטות שאנחנו הכי אוהבים להכין בבית

עם גבינות, קישואים, בטטה או פטריות, בגרסת פשטידה או "עוגה", ברוטב עגבניות של ילדים או ברוטב שום צלוי: זה הזמן להיזכר בפסטות שרצות אצלנו הכי הרבה במטבח, ואנחנו מוכנים שימשיכו לרוץ לנצח. אלה המתכונים המנצחים שלנו לפסטה

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
קצ'יו אה פפה
קצ'יו אה פפה | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה
הקישור הועתק

אומרים עליה שהיא איטלקית, אבל גם במטבח הישראלי היא מתפקדת - בצורה כזאת או אחרת - כאחד מהאבות המזון הבולטים, ולא רק במטבחיהם של הורים רצוצים שחיים על מתכונים של פסטה בסיר אחד. לכל אחד יש את מתכון הפסטה האהוב עליו - עם בשר או ירקות, עם או בלי רוטב - ואנחנו מוכנים להישבע שאנחנו מכירים גם כאלה שיסתפקו בפסטה איכותית, חמאה וביצת עין. כדי שיהיה יותר קל לכולנו ריכזנו את מתכוני הפסטה הקבועים שלנו, אלה שמככבים אצלנו במטבח, ואנחנו ממליצים גם לכם לשמור אותם בהישג יד.

1. קצ'יו אה פפה, אבל אמיתי

הידעתם? במתכון המקורי של קצ'יו אה פפה אפילו שמן זית אין. יש רק פסטה, גבינת פקורינו רומנו ופלפל שחור גרוס, ואם תקפידו על המינונים והוראות ההכנה של מנה שטרום - זה יצא לכם מושלם. מתוך הספר "געגועים לאיטליה" של מנה שטרום.

2. פסטה עם בשר מפורק

הרוטב של הפסטה כאן הוא למעשה צלי בקר לכל דבר ועניין, שבושל ארוכות ואז פורק לסיבים. אנחנו מתים על מנות כאלה, בטח ובטח כשקר לנו.

פסטה ראגו
פסטה ראגו | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

3. פסטה אלפרדו כרובית

 לא ייאמן מה שכרובית יכולה לעשות לרוטב של פסטה. רגילים לשמנת מתוקה באלפרדו שלכם? כאן יש אומנם חמאה, וגם פרמזן יש, אבל שמנת אין בכלל. פלא העולם הירק הזה, אנחנו אומרים לכם.

ספר הכרובית - פסטה אלפרדו כרובית
ספר הכרובית - פסטה אלפרדו כרובית | צילום: אסף אמברם // סטיילינג: נועה קנריק

4. פסטה סלק

איזה שילוב מטריף: סלק שנצלה בתנור, אגוזי מלך, צנוברים וגבינת פקורינו, שנטחנים כולם יחד לכדי רוטב שיעטוף את הפסטה (במקרה הזה ספגטי). מתכון של הילה הלפרט שפשוט מהלך עלינו קסם.

ספגטי סלק ועשבי תיבול
ספגטי סלק ועשבי תיבול | צילום: איתיאל ציון, יש מקום בעיר התחתית, הוצאת LunchBox

5. פסטה ברוקולי

ברוקולי הוא אחד הירוקים הבריאים והמזינים שבכל פעם שאנחנו אוכלים אותם אנחנו תוהים למה זה לא קורה לעיתים תכופות יותר. אז הנה ההזדמנות שלכם.

פסטה ברוקולי אביבית
פסטה ברוקולי אביבית | צילום: אמיר מנחם
פרסומת

6. עוגת בולונז

מתכון לפסטה לא מסורתית, שהיא בעצם בעצם פסטה בולונז בצורת הגשה קצת אחרת. הכירו את עוגת הבולונז - שתשמח לגוון גם לכם את ארוחות הצהריים. אנחנו אוהבים לחשוב עליה כפרי האהבה של פסטה בולונז ופשטידת אטריות.

עוגת בולונז
עוגת בולונז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

7. פסטה אלי אוליו

ומיד אנחנו חוזרים למנות הפסטה הקלאסיות, וקודם כל לזו שהיא אולי הקלאסית מכולן: פסטה, שמן זית, שום, פטרוזיליה ופרמזן. מי היה מאמין שלא צריך יותר? (האמת, אנחנו, אבל זה רק כי כבר ניסינו)

פסטה אלי אוליו
פסטה אלי אוליו | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8. פסטה עם רטטוי

גם המתכון הזה לקוח מתוך הספר ""געגועים לאיטליה", שהוציא שף מנה שטרום בעוד הקורונה משתוללת בעולם והגעגוע משתולל יחד איתה. שילוב מקסים בין פסטה מבושלת לבין ירקות צלויים, שכל אחד מהם שומר יפה על טעמו.

אוריקטה עם רטטוי בתנור
אוריקטה עם רטטוי בתנור | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

9. פשטידת פסטה בלי בישול מקדים

מתכון פטנט של רון יוחננוב, אלוף מתכוני הפטנט, שבו הפסטה מתבשלת עם הנוזלים בתבנית תוך כדי אפייה לכדי פשטידת פסטה מעולה. לזה אנחנו קוראים אפס עבודה.

פשטידת פסטה בלי בישול - שלמה
פשטידת פסטה בלי בישול מקדים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

10. פסטה רוזה

רוטב רוזה הוא אחת ההוכחות החותכות לזה שאפשר ליצור עולם ומלואו בשניים-שלושה מרכיבים. כאן אלה עגבניות ושמנת מתוקה, ויש גם חיזוק מתבקש של שום, בזיליקום וכמובן פרמזן.

פסטה רוזה
פסטה רוזה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

11. קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

עוד אחד של רון יוחננוב - והפעם מנת פסטה שמגיעה עם החלבון (במקרה הזה קציצות) בילט אין. לפעמים אנחנו מרגישים שבשביל המנה הזו בדיוק ברא אלוהים את הטליאטלה.

12. פסטה עגבניות וירוקים של חיים כהן

מתכון של חיים כהן, שנהגה בתוכנית "ישראל מבשלת יחד", שהיא אולי הדבר החיובי היחיד שיצא מהקורונה, ומאז הוא בקבועים שלנו. מנה פשוטה וקלה, שאפשר גם לגוון במרכיבים שלה חופשי, והיא סוגרת את הפינה של ארוחת צהריים באופן מעורר השתאות ביחס לפשטותה.

קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד
קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

13. פסטה פטה ששברה את הרשת

זוכרים שכל הטיקטוק בער ממתכון אחד לפסטה, שמגישים עם עגבניות שרי שניצלו בתנור יחד עם גוש גדול של פטה? אז מתברר שזה נשאר טעים גם אחרי שהטרנד שכך.

רוטב להיט לפסטה פטה
רוטב להיט לפסטה פטה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

14. ראגו עדשים טבעוני

גרסה טבעונית לבולונז, שעדשים מחליפות בה את הבשר הטחון ועושות את זה הרבה יותר טוב ממה שדמיינו שהן יכולות.

ראגו
ראגו עדשים טבעוני | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

15. ספגטי עם עוף 

יודעים מה קורה לפסטה שמתבשלת (או במקרה הזה נאפית) זמן ארוך עם עוף? היא סופגת טעמים מטריפים והופכת לפצצה של טעם ממכר. בשביל המנה הזו לא צריך הרבה מרכיבים - רק ספגטי, עוף, שמן, בצל ותבלינים. השעתיים בתנור עושות את כל העבודה.

עוף וספגטי בסיר אחד
שילוב מנצח. עוף וספגטי | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

16. ספגטי קצ'יו אה פפה

בניגוד למתכון שפתחנו איתו, הקצ'יו אה פפה הזה לא עונה על כל הכללים האיטלקיים הנוקשים, אבל הוא מהיר ומצוין ולכן בחרנו להציע לכם גם אותו. מהמנות המינימליסטיות שמלמדות אותנו שוב ושוב כמה האיטלקים טובים במה שעושים, וכמה פשוט הם יודעים לעשות את זה.

פרסומת
פסטה קצ'ו אה פפה
קצ'ו אה פפה. אל תתפתו להוסיף מרכיבים | צילום: Alexander Prokopenko, Shutterstock

17. פסטה שום צלוי

4 ראשי שום על חבילת פסטה - זה היחס של המרכיבים במתכון הזה, ותאמינו או לא, זה יחס מושלם. לכל החוששים, השום לא נכנס כמו שהוא אל הרוטב אלא נאפה בשמן זית בתנור, והופך לקונפי שום - צירוף שנשמע מרתיע אבל משמעותו בסך הכל שום אפוי רך כמו ענן ונטול עוקצנות, שטעמיו מורכבים וטובים כל כך שמלבדו הרוטב לא צריך דבר.

18. פסטה פירורי לחם מהירה

שמן זית, פירורי לחם, שום טרי ותימין. על לא דבר.

פסטה פירורי לחם מהירה
מתכון של שורה אחת. פסטה פירורי לחם | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

19. פסטה עגבניות בדקה

לא נעים לנו לקרוא לזה מתכון, כי זה כל כך קצר, פשוט ומהיר, ש"תקתוקון" יהיה שם מתאים יותר. הפסטה היא פסטה - איזו שאתם אוהבים - והרוטב: רסק עגבניות עם שמנת מתוקה (מוזמנים לשדרג בשום כתוש, לא חובה, ע"ע רוטב רוזה). לפני שאתם מעקמים פרצוף, נסו להכין את זה היום לארוחת ערב ודברו איתנו אחרי. הילדים יעופו, באחריות.

פרסומת
רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת
פסטה עגבניות בדקה. נסו ותחזרו אלינו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

20. פרפלה ברוטב שמנת בטטה

בטטה ושמנת ידוע כשילוב מוצלח במיוחד, ואם מדובר בבטטות שניצלו בתנור עם שמן זית וקצת תימין - זה בכלל ניצחון מטורף. 45 דקות (ניסינו וזה באמת עובד) - והמנה המגרה שבתמונה מונחת על שולחנכם. 

פרפלה ברוטב שמנת בטטה
פרפלה שמנת בטטה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

21. פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

עוד הזדמנות נדירה שבה אנחנו מקבלים באהבה רוטב שמנת. בדרך כלל זה מרגיש לנו כבד מדי, מחייב מדי - פה זה פשוט מעולה, מתאים פיקס. בשום אופן אל תוותרו על הגבינה, שמוסיפה כל כך הרבה טעם למנה.

פסטה ברוטב שמנת וארטישוקים
תודו שבא לכם לחסל את כל המחבת. פסטה ברוטב שמנת וארטישוק | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

22. ספגטי קישואים ולימון

ספגטי ולימון? תתפלאו אבל כן - ספגטי ולימון! כל מי שניסה את המתכון הזה בבית הודיע שמכשיו הוא יהפוך להיות מנה שבועית קבועה. אצלנו הוא כבר מזמן השתקע.

פרסומת
ספגטי ברוטב קישואים ולימון
הצלחה מהירת הכנה. ספגטי קישואים ולימון | צילום: אסף אמברם, mako אוכל


23. סלט פסטה מקמח מלא ועוף

המנה הבאה הייתה חלק מאתגר האוכל הבריא שלנו. מדובר בסלט עשיר, מפנק, בריא וצבעוני של פסטה מקמח מלא, עוף, פלפלים קלויים, זיתים, עגבניות שרי ובצל אדום. בקיצור, אם יש לזה צבע - זה כאן (וחכו שתטעמו את הרוטב).

אתגר האוכל הבריא סלט פסטה
טעים ובריא וטעים. סלט פסטה ועוף | צילום: אסף רונן, mako אוכל


24. פסטה כמו בגן

עם כל הכבוד למנות הפסטה המתוחכמות, הרוטב היחיד שאין ילד שיסרב לו הוא הרוטב האדום שמגישים בגנים. רוטב כל כך פשוט, שמעולם לא הצלחנו לשחזר אותו בבית. כמה כיף שיש לנו גולשים נאמנים, שנותנים כתף כשצריך.

פסטה לילדים ברוטב עגבניות (סטיילינג: שרה זיידמן)
ארוחת הצהריים המושלמת. פסטה כמו בגן | צילום: אסף רונן, mako
פרסומת


25. מאפה פסטה

אם גם אתם, כמונו, נתקעים לפעמים עם שאריות פסטה ומתלבטים מה לעשות איתן, הנה הפתרון המושלם. גרסה מקומית למק אנד צ'יז שהאמריקאים כל כך אוהבים, ומשלבת בין פסטה, עשבי תיבול, יוגורט וגבינה צפתית. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא. אנחנו לא האמנו.

מאפה פסטה
הפתרון המשולם לכל השאריות. מאפה פסטה | צילום: אסף רונן, mako אוכל


26. פסטה עם אבוקדו

כבר זמן רב אנחנו עוקבים בהשתאות אחר המתכון הזה לפסטה ברוטב אבוקדו שמציף את הרשת. כשחושבים על זה, זו הברקה גאונית - פסטה ברוטב קרמי וקטיפתי בלי טיפה אחת של שמנת ועם המון בריאות. 

פסטה אבוקדו
ללא ספק מנה גאונית. פסטה עם אבוקדו | צילום: Amallia Eka, Shutterstock, shutterstock

27. פסטה לימונית וחמאתית

מהירה מאוד להכנה, עם שילוב טעמים מנצח: שמן זית וחמאה, שום, לימון ופרמזן. אחת הפסטות הטעימות שאפשר להכין בבית.

ענת אלישע - פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה
ענת אלישע - פסטה ברוטב שום, לימון וחמאה | צילום: ענת אלישע, mako אוכל
פרסומת

28. פסטה פסטו

תמיד אפשר לקנות רוטב פסטו, אבל למה לעשות את זה כשכל כך קל להכין אותו לבד? כל מה שצריך זה בלנדר או מעבד מזון שבו טוחנים את כל המרכיבים ויש לכם רוטב פסטו הרבה יותר טעים מכל רוטב מוכן. חוץ מהפרמזן במנה, תכינו אקסטרה פרמזן לפזר מעל המנה - זה מוסיף.

פסטה פסטו
פסטה פסטו | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

29. קרבונרה

עוד מתכון מעולה של רותם ליברזון, הפעם לא פסטה חלבית אלא בשרית: גרסה לקרבונרה, רק שבמקום חזיר, משתמשים באווז מעושן. זאת עדיין מנה לא כשרה, שלא תתבלבלו - ולמרות שהיא מאוד עשירה, ההכנה שלה לא מסובכת. 

פסטה קרבונרה של רותם ליברזון
פסטה קרבונרה של רותם ליברזון | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

30. פסטת פטה בתבנית אחת

לפני כמה שנים הייתה מנת פסטה ויראלית של רוטב פטה-עגבניות - מכינים את כל המרכיבים בתבנית ומשגרים לתנור. אז זאת הגרסה הלימונית-שומית, והיא לא פחות מוצלחת. 

פרסומת

31. מק אנד צ'יז

גם זאת פסטה בסופו של דבר. נכון שיש גרסאות אינסטנט וגרסאות מהירות, אבל זאת גרסה "תקנית" עם רוטב בשמל כמו שצריך, מיקס גבינות של צ'דר ומוצרלה וקצת פירורי לחם לקראנץ'. נמתח, חם, מנחם וכל כך טעים. 

מק אנד צ'יז: המתכון הכי טוב שלי
מק אנד צ'יז: המתכון הכי טוב שלי | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

בתיאבון!