>> כל המתכונים לראש השנה

>> ועוד המון המון מתכונים לראש השנה מחכים לכם פה

כבד קצוץ (צילום: דודו אזולאי,  יחסי ציבור )
המלך של החג הזה. כבד קצוץ | צילום: דודו אזולאי, יחסי ציבור

כבד קצוץ לראש השנה

תכף ניתן לכם כל מיני רעיונות, טיפים והצעות - קודם נתחיל במה שהוא בגדר חובה: כבד קצוץ. מדובר בסלט הכי מזוהה עם שולחן החג, הכי מתאים לחלה טרייה והכי אהוב עלינו באופן אישי. הנה מתכון של ניר צוק לכבד קצוץ שתמיד מצליח, בחמישה מרכיבים כולל הכל. ככה מתחילים שנה (תגללו קצת קדימה, תקבלו גם פטה כבד).

>> למתכון: כבד קצוץ של ניר צוק

>> והנה עוד מתכון מצוין לכבד קצוץ, למי שרוצה

חריימה אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
חריימה בשולחן החג - זה מאסט | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

חריימה מנצח

אורלי פלאי ברונשטיין לקחה את מיטב מתכוני החריימה (מטריפולי, ממרוקו, מטוניס ומהשולחן של אמא) והפגיזה עם מתכון לחריימה כל כך טעים, שאתם רוצים אותו על שולחן החג שלכם, וגם בכל ארוחת שישי לנצח נצחים. 

>> למתכון: חריימה מנצח

גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
קחו שתיים בנימוס והעבירו. אחרת תחסלו הכל | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

גלילות חצילים עם בשר 

ארוחת חג תמיד מגיעה עם אזהרה חמורה - "אל תתמלאו מהראשונות". נכון, אבל מה לעשות שאנחנו תמיד מגיעים כל כך רעבים והראשונות תמיד כל כך טעימות? גלילות החצילים האלה לא הולכות לעשות לכם חיים קלים כי הן פשוט ממכרות, אבל אם יש לכם קצת שליטה עצמית ונימוסים בסיסיים - תעמיסו שתיים על הצלחת ותעבירו הלאה. אל דאגה, המגש יתרוקן עד שהוא ישלים את הסיבוב. 

>> מתכון לגלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות

עלי גפן ממולאים ברוטב תמרינדי (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מנה מופלאה עם טיפ מדהים למתקשים בגלגול | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עלי גפן ברוטב תמרינדי 

ראשונות צמחוניות סוגרות את הפינה כי הן כבדות פחות, אבל משום מה הן בדרך כלל מסתכמות בסלט. לא עוד: קבלו רעיון מקורי למנה ראשונה מושקעת, עם עלי גפן - שהם גם חגיגיים וגם אחד הדברים הטעימים ביקום כולו - ממולאים באורז ברוטב משגע של עגבניות ותמרינדי. מפחדים מהגלגול? יש פטנט מדהים של נוף עתאמנה אסמעיל. 

>> מתכון לעלי גפן צמחוניים ברוטב תמרינדי שלא צריך לגלגל

בצל ממולא של רותם ליברזון (צילום: דן פרץ, מטבח אישי)
הסיר המושלם הזה עובר לילה שלם בתנור. בצל ממולא | צילום: דן פרץ, מטבח אישי

בצלים ממולאים

ואם אתם דווקא כאלה שממש לא מפחדים מהגלגול - הנה עוד מתכון לממולאים צמחונים משגעים, נראים כאלה עדינים אבל מפוצצים בטעמים לא מהעולם הזה. הם ישמחו לקבל יוגורט מלמעלה, אבל לא חובה. מתכון של רותם ליברזון. 

>> למתכון: בצלים ממולאים

חלת כתר של תפוח בדבש (צילום: ענבל לביא)
יותר ראש השנה מזה - אין: חלת כתר עם מילוי תפוח ודבש | צילום: ענבל לביא

חלת כתר חגיגית עם תפוח בדבש

הנה מתכון שאנחנו לא רואים את עצמינו מכינים בשום יום אחר, כי הוא פשוט כל כולו ראש השנה: גם מילוי מסורתי של תפוח בדבש, גם עיצוב כתר חגיגי וגם חלה מתוקה, שזה דווקא תמיד הקטע שלנו. 

>> למתכון: חלת כתר חגיגית

לחמניות זיתים - מוכנות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
אם כבר לחם, אז לחמניות זיתים מושקעות | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

לחמניות זיתים 

הרי דבר-לחם כלשהו יהיה על השולחן, נכון? אז אם אתם לא יכולים להילחם בזה - הצטרפו לחגיגה והפתיעו את האורחים עם לחמניות זיתים טריות. הן ייחטפו עוד לפני שכולם יספיקו להתיישב. 

>> מתכון ללחמניות זיתים

לחמניות בשר

רוצים להפתיע עם לחמניות שהן בעצם מנה ראשונה קטנה וממזרית בפני עצמן? מתכון של אינס שילת ינאי לקרואסוני בשר קטנטנים. תתכוננו, כולם יבקשו מתכון. 

>> למתכון: לחמניות בשר

סלט גזר מרוקאי

בגדול, אפשר לומר שהעולם נחלק לשניים: יש את אלה שסלט גזר מרוקאי, טעים כזה ומבושל עם כמון, הוא חלק קבוע מהחיים שלהם, ומנגד יש את אלה שהיו מתים להשתייך לקבוצה הראשונה, אבל מה לעשות שזה פשוט לא יצא. אז אנחנו, באקט של טוב לב, החלטנו לגשר בין הצדדים ולצורך כך נעזרנו בריקי סוויסה, יוצאת מאסטר שף האהובה, שלימדה אותנו איך מכינים את הסלטים הכי שווים מאפס. אז יאללה, בואו גם אתם לשנות את גורלכם.

>> מתכון לסלט גזר ועוד סלטים מרוקאיים

גספאצ'ו (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
גספאצ'ו. גם בלי השמנת החמוצה הוא מהמם | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

גספאצ'ו

רוצים להיות קצת פחות כבדים וקצת יותר מקוריים? התחילו את ארוחת החג שלכם עם גספאצ'ו, לפני כל הפחמימות והמטוגנים. זה קל, זה טעים, זה מרשים - בעיקר אם מגישים את זה בצנצנות אישיות - ובעיקר, זה לא תופס הרבה מקום בבטן. אז אל תהיו מרובעים (והתשובה היא כן, אפשר לוותר על השמנת החמוצה).

>> למתכון: גספאצ'ו פצצה

>> הנה עוד מנת פתיחה לא מהעולם הזה: קובה תפוחי אדמה עם בשר טחון

מאפה תפוחי אדמה פריך (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
מאפה תפוחי אדמה פריך. ככה אנחנו רוצים את התפודים שלנו החג הזה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

תפוחי אדמה בתנור

אנחנו, באופן אישי, לא אוהבים שנוגעים לנו בתפוחי האדמה, ולא משנה כמה חגיגית הארוחה. לא יעזור כלום - מדובר בחומר גלם שמימי, שהכי מהכל אוהב שמניחים לו להיצלות באטיות עם שמן זית ותיבול מינימלי. אם גם אתם איתנו באסכולה הזאת, יש שני מתכונים שאתם צריכים בארסנל, בהנחה שאין לכם אותם בילט אין בראש: תפוחי אדמה בתנור, ותפוחי אדמה: השיטה שתמיד מצליחה. ואם אתם בכל זאת מרגישים שחייבים לייחד איכשהו את ארוחת החג מארוחות שישי הרגילות, יש לנו הצעה נהדרת בשבילכם: מאפה תפוחי אדמה שהטעמים שלו בסיסיים, כמו שצריך, אבל ההגשה, ההגשה עושה את ההבדל.

>> למתכון: מאפה תפוחי אדמה פריך

נמאס לכם מתפוחי אדמה? אין דבר כזה! אבל בכל זאת, קבלו גם מתכון לסלט קוסקוס תוניסאי שמכינים ממש מהר.

חלה לראש השנה, אביבה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
החלה של אביבה לראש השנה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

חלה מתוקה לראש השנה

נשבעים שאנחנו עוד שנייה מגיעים לכבד הקצוץ - אבל לפני זה, אתם לא חושבים שזה קריטי להניח באמצע השולחן חלה עגולה וחגיגית, שישר עושה מצב רוח של התחלה חדשה? אז אנחנו ממליצים לכם על זאת של אביבה, עם דבש וחמוציות בפנים.

>> למתכון: חלה מתוקה לראש השנה

פטה כבד

רוצים לשדרג קצת את הכבד למנת גורמה ביתית אמיתית? את הפטה הזה מכינים יום מראש - אחרי לילה במקרר טעמו מגיע לשיאו וגם ירדה לכם מנה מהראש ביום הארוחה. זו באמת סיטואציה מנצחת. 

>> למתכון: פטה כבד

חריימה

גם חריימה היא חלק מפק"ל ארוחת ראש השנה. אפשר להכין אותה כמעט עם כל דג, חתוך כפילה או חתיכות עם העצם. עוצמת החריפות היא כמובן, תלויה בכושר הספיגה שלכם. ובניגוד לפסח, בארוחה הזאת אפשר לנגב בכיף את הצלחת עם חתיכת חלה טרייה וריחנית.

>> למתכון: חריימה

חריימה פורל (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
חריימה. הבו לנו חלה בדחיפות | צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור

חריימה פורל

והנה עוד הצעה לחריימה, מתכון נהדר של דרור פילץ עם דג פורל שעושה את העבודה, ורוטב פשוט אבל נפלא. 

>> למתכון: חריימה פורל

קרפצ'יו סלמון

זה נכון שדג הוא בגדר מנת חובה בשולחן החג של ראש השנה, אבל מי אמר שאי אפשר לגוון בצורת ההגשה? קרפצ'יו מדג סלמון של השף צחי בוקששתר, עם סלט נחמד יהפוך את שולחן החג שלכם למקורי ומתוחכם. ושתהיו לראש, אמן. 

>> למתכון קרפצ'יו דג סלמון

קרפצ'ו סלמון (צילום: מייקל גליקסטין, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן)
חובה דג, אבל אפשר לגוון | צילום: מייקל גליקסטין, מישהו לבשל איתו, הוצאת מודן

דג מטוגן ברוטב שרמולה

רוצים עוד דג על השולחן? יש לנו מתכון של סבתא של המאסטר שף אבי לוי, לדג שבימות השבוע אמנם אוכלים בשישי בצהריים, אבל הוא מתאים פיקס גם כמה ראשונה בשולחן החג. את הדג אוכלים קר ולא חם חם מהטיגון, מה שאומר שאתם יכולים להכין אותו בכיף עוד בבוקר הארוחה. 

>> למתכון: דג מטוגן ברוטב שרמולה אלג'יראי

גפילטע פיש

מהצד השני של המפה, יש את חובבי הגפילטע פיש, אותה קציצה אפורה שאו שאוהבים או ששונאים. המתכון הבא לגפילטע מכיל המון בצל ומעט פירורי לחם, מה שגורם לקציצות להיות אווריריות במיוחד. הכינו את הקרפיונים. 

>> למתכון: גפילטע פיש

>> והנה רעיון שלא חשבתם עליו: סלט תפוחי אדמה ומטיאס

גונדי (צילום: דן פרץ. סגנון: נורית קריב, אוכל טוב)
תפתיעו את כולם עם גונדי במילוי תמרים | צילום: דן פרץ. סגנון: נורית קריב, אוכל טוב


גונדי

גם אצלכם ארוחת החג היא פחות או יותר אותו דבר בכל שנה? הנה הזדמנות להפתיע את כולם עם גונדי - הקציצות הפרסיות הממכרות, כאן עם מילוי תמרים חגיגי במתכון נהדר של רותם ליברזון. 

>> למתכון: גונדי

קבבוני דגים (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
קבבוני דגים. מאוד חגיגי, ממש לא משמין | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

קבבוני דגים

והנה עוד דגים אחרונים, מהסוג שלא יגרום לכם לפתוח כפתור במכנסיים. פילה של בורי, קצת עשבים, קצת תבלינים - יש לכם מנה ממש דיאטטית, וטעימה לא פחות מהאחרות. אפשר להגיש על סלט רימונים (ראו בתוך המתכון) - ואז כבר לא צריך שום מנת פתיחה נוספת. על הרוטב אפשר לוותר, מטעמי כשרות.

>> למתכון: קבבוני דגים

קבב צמחוני מכרובית (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
קבב צמחוני. כמה צמחוני? מכרובית, עד כדי כך צמחוני | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

קבב כרובית

ואתם יכולים גם לעבוד על כולם ולהכין את הקבבים האלה, שנראים כמו דג לכל דבר אבל הם צמחוניים לחלוטין, ועשיויים בכלל מכרובית. אנחנו מתים על זה.

>> למתכון: קבב כרובית צמחוני

לביבות קינואה וחציל (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
לביבות קינואה וחציל. לטובת הצמחונים במשפחה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

לביבות קינואה וחצילים

ועוד רעיון למנה צמחונית שקיבלנו מהשפית איילת לטוביץ'. מדובר במנה שהיא גם בריאה וגם טעימה ממש, כזאת שתשמח את כולם: את הבת דודה שתמיד "שומרת", את האחיין שהחליט לעבור לטבעונות וגם את כל השאר.

>> למתכון לביבות קינואה וחצילים

מרק עוף (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
מרק עוף. גם למתחילים | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

מרק עוף

כמעט שכחנו את הבסיס של הבסיס לכל ארוחה יהודית: מרק עוף. רגע, מעולם לא הכנתם מרק עוף? אל דאגה, יש לנו מדריך מצולם ומפורט בשבילכם, שייקח אתכם צעד אחרי צעד בהכנת המרק הנכסף. איך מקפים, באיזה חומרים להשתמש ובמה מתבלים? הכל פה: מרק עוף - מדריך מצולם.

ויש לנו גם מתכון בגרסה הקצרה, ללא כל ההסברים והתמונות >> מתכון למרק עוף 

לחמניות דבש בצורת פרח (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
לחמניות שושנים. גם הדודה תתלהב | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

לחמניות דבש בצורת שושנים

במקום להכין חלה, למה שלא תנסו להכין לחמניות קטנות ומתוקות בצורת פרח? היפהפיות האלו הולכות לשדרג לכם באופן רציני את שולחן החג, הן מתוקות על אמת כי יש בהן דבש ואין ספק שהן הולכות להיות מסמר הערב. בצק שמרים פשוט, גלגול וחצי והופס לתבנית. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה.

>> למתכון: לחמניות דבש בצורת שושנים

סלט ירוק מושלם (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
הסלט הירוק הזה הוא בעצם כל מה שצריך על השולחן | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

סלט חסה מושלם לראש השנה

סלט ירוק עם רימונים ותאנים, והיי - אפילו יש דבש ברוטב, ככה שאם הכנתם אותו כיסיתם איזה 80% מהברכות, לא? מתכון משגע של עידית נרקיס כ"ץ שעושה את העבודה בכל ימות השנה, אבל אין ספק שהוא מתאים במיוחד לחג. 

>> למתכון: סלט חסה מושלם

סלט בורגול וירקות קלויים (צילום: דרור עינב, אוכל טוב)
ככה אנחנו אוהבים את שולחן החג שלנו: צבעוני, שמח וטעים | צילום: דרור עינב, אוכל טוב

סלט בורגול וירקות קלויים

גרסה קצת אחרת של אבנר לסקין לסלט בורגול: קבלו אל שולחן החג שלכם את אחת המנות הכי צבעוניות, מגוונות ומשמחות שטעמנו. המון ירקות קלויים, בורגול וים של מיץ לימון. לא צריך יותר מזה. 

>> למתכון: סלט בורגול וירקות קלויים

והנה עוד הצעה צבעונית, הפעם על בסיס בריא אפילו יותר: סלט כוסמת בריא פצצות עם ירקות צלויים ובצל ירוק

סלט קוסקוס עם קישואים אפויים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
סלט קוסקוס עם קישואים אפויים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

סלט קוסקוס איטלקי

הקוסקוס כבר מזמן יצא מהמשבצת של ארוחת צהריים ביתית עם מרק בשר או ירקות, והפך למרענן הרשמי של משפחת הסלטים המושקעים: עם קישואים, אפונה והמון ירק אין ספק שמדובר בסלט שהוא יציאה, וזאת בדיוק הדרך שאנחנו רוצים לפתוח בה את השנה החדשה. 

>> למתכון סלט קוסקוס איטלקי

סלט עם חומוס (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
שדרוג לסלט חסות קלאסי: חומוס וסלרי | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט סלרי וחומוס

צירוף המילים סלט וחומוס קצת בילבל אותנו בהתחלה, אבל לא מדובר בסלט-ממרח, כזה שנוהגים בכלל לאכול על לחם או חלה, אלא בסלט-סלט, כזה עם בסיס רענן של חסות טריות. סלט מהסוג הזה שיכול להתלוות לכל מנה צריך בכל שולחן חג, אבל אפילו כאן אפשר לגוון ולהפתיע: השילוב הזה של סלרי וגרגרי חומוס פשוט עובד, טאצ' קטן של פלפל חריף ומדובר בהברקה של ממש. מתכון של איילת לטוביץ'. 

>> למתכון סלט סלרי וחומוס

סלט גזר ופקאן סיני (צילום: דרור כץ)
סלט גזר ופקאן סיני. את המתכון הזה אתם הולכים לחלק במאסות | צילום: דרור כץ

סלט גזר ופקאן סיני

מלכת הבישולים הביתיים פסקל פרץ רובין מביאה לנו מתכון לסלט מרענן ומתקתק, שכדאי להכין יום לפני ואת תוספת הפקאנים הסיניים לזרוק לקערה רגע לפני ההגשה. רוב הסיכויים שתצטרכו להדפיס כמה עותקים מהמתכון הזה, כי כנראה שתקבלו הרבה בקשות לקבל את המתכון.

>> למתכון: סלט גזר ופקאן סיני

סלט עשבים עם בטטה

והנה סלט בריא בריא, שקיבלנו מהשף של מסעדת בריבה. יש בו המון עשבי תיבול, קצת בורגול, וגם בטטות צלויות, שמוסיפות מתיקות ונותנות פה קצת בשר (וגם עוד קצת בריאות). ברוטב יש שמן זית ומיץ לימון, וגם קצת דבש, שלא נשכח שזה ראש השנה פה.

>> למתכון: סלט עשבים עם בטטות

>> ואי אפשר לדבר על מנת בריאות בלי להיזכר בסלט העדשים המונבטות הנפלא הזה

סלט סלק חי

פצצת אנרגיה למנה ראשונה שתכניס את כולם לרוח החג. בלי בישולים לריכוך הסלק ועם רוטב זריז וטעים - פשוט זורקים סלקים טריים (וגזרים, קולרבי, צנוניות, או מה שרוצים) למג'ימיקס, קוצצים דק, מערבבים עם הרוטב ונותנים לזה לשבת כמה שעות במקרר לאיחוד טעמים. יש יותר קל מזה?

>> למתכון: סלט סלק חי

סלט פפאיה ירוקה (צילום: דניאל לילה, אוכל טוב)
סלט פפאיה ירוקה. תגוונו קצת, מה קרה | צילום: דניאל לילה, אוכל טוב

סלט פפאיה ירוקה

אנחנו יודעים שזה לא הסלט הכי מסורתי שאתם יכולים לדמיין על שולחן החג שלכם, אבל הוא כל כך טעים, מיוחד ומרענן שאנחנו מפצירים בכם - תנו לו צ'אנס. לא משיגים פפאיה ירוקה? שום בעיה, יש לנו הרבה הצעות לתחליפים.

>> למתכון: סלט פפאיה ירוקה

ויש לנו עוד סלטים בשבילכם:

>> סלט עלים עם תפוחי עץ

>> סלט קינואה מתקתק

>> סלט הפתעות של שולה מודן (הכי קלאסיקת ראש השנה)

>> טאבולה רימונים של השף אביב משה

>> סלט עז טעם עם ירוקים וגרגרי רימון

>> סלט גזר, שקדים ורימונים

>> סלט עלים ירוקים ותאנים

קיצ'רי עם טריק (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
קיצ'רי חגיגי שיפתח לכם את השנה בטוב | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

קיצ'רי (עם טריק!)

טוב, אורז בטוח יהיה על שולחן החג, נכון? מאחר שהנושא לא פתוח לדיון, בואו נתחיל לדבר על איזה אורז בדיוק. הנה, למשל, מתכון מפתיע וטעים לקיצ'רי עירקי עם עדשים כתומות, ואם אתם בכיוון חלבי - אז תוסיפו גם יוגורט צונן ומרענן מלמעלה. ומה עם הטריק, אתם שואלים? בשביל זה תיכנסו למתכון בבקשה. 

>> למתכון: קיצ'רי

סלט אורז מלא בכל טוב (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
הוא אורז, אבל הוא לא תופס הרבה מקום בבטן. אהבנו! | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט אורז

ארוחה בלי אורז היא לא דבר שאפשר להעלות על הדעת, אבל מה לעשות שקצת נמאס מהכבדות של תבשילי האורז השונים, ובעיקר החגיגיים שבהם - שהם אמנם טעימים להפליא אבל תופסים בבטן מקום יקר? הנה הפתרון: מנת אורז שהיא יותר סלט מאשר תוספת, ואנחנו אוהבים אותה על זה אהבה גדולה.

>> למתכון: סלט אורז קליל עם המון הפתעות

אורז מלא עם אפונה וגזר

והנה עוד דרך מצוינת וגם בריאה להקליל את מנת האורז המסורתית: אורז מלא עם אפונה יבשה מושרית והמון גזר. מצד אחד - קלאסי, אהוב ומוכר, מצד שני - בריא יותר. מתכון של עופרי זוטא. 

>> למתכון: אורז מלא עם אפונה וגזר

אין תמונה
אורז עם שקדים ומשמשים. שדרוג מדהים לאורז פשוט

אורז מלא עם שקדים ומשמשים

תבליני החג הנהדרים כמו דבש וקינמון, משתלבים נהדר במנת האורז הזו יחד עם הל, מוסקט, כמון, משמשים מיובשים ובצלים מקורמלים. ככה בדיוק משדרגים מנה: מוסיפים לה טעמים ומרקמים מכל טוב ומקבלים תוצאה דומה למקור, אך טעימה פי מיליון. 

>> למתכון: אורז מלא עם שקדים ומשמשים

עוד מתכונים עם אורז:

>> אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע

>> מקלובה (טבעונית!)

>> אורז לבן הכי בסיסי שיש

תבשיל דלעת בסויה ורימונים (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!)
תבשיל דלעת בסויה ורימונים. מושלם לראש השנה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

תבשיל דלעת בסויה ורימונים

מנה מושלמת לראש השנה: יש בה גם דלעת (ה"קרא" במשפט "קרא ורוביא כרתי סילקא ותמרי") וגם טעם של רימונים, לוקח פחות מחצי שעה לבשל אותה ויש לה מתקתקות כזאת, שפשוט מתאימה לאורז ובשר. 

>> למתכון: תבשיל דלעת בסויה ורימונים

ועוד דלעות: 

>> צימעס דלעת של עומר מילר

>> דלעת צלויה בתבלינים מרוקאיים

>> תבשיל דלעת וגרעיני דלעת בקינמון עם אורז לבן

סלט בורגול

סלט צבעוני ומקסים המכיל מלוא החופן רימונים, תאנים, נבטי חמנייה וסילאן. הוא יכול לשמש כסלט למנה ראשונה ואפילו תוספת למנה בשרית חמה - הוא יהיה נהדר בשתי האופציות. 

>> למתכון: סלט בורגול

סלט שעועית צהובה עדינה (צילום: לירון אלמוג, סנפרוסט)
סלט שעועית צהובה ברבע שעה. מהיר וטעים | צילום: לירון אלמוג, סנפרוסט

סלט שעועית צהובה ברבע שעה

הכי פשוט, הכי מהיר, הכי טעים. מבשלים בזריזות שעועית צהובה, מערבבים עם רוטב מהיר ובצל סגול פרוס ולפני ההגשה זורקים לקערה רוקט, שמוסיף ירקרקות מערננת וקצת חריפה. סמכו עלינו, זה הסלט שיגמר הכי מהר.

>> למתכון: סלט שעועית צהובה ברבע שעה

תבשיל חומוס, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן. יופי של תבשיל | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן

תבשיל קדירה שמכינים בשכבות, שמשלבת מתקתקות (מהבטטה והסילאן) עם טעמי בהרט, חומוס ועגבניות. מושלם עם כל האורז הזה שהצענו לכם מקודם. 

>> למתכון: תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן

חצילים ממולאים בבשר טלה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
חצילים עם בשר טלה. קטנים ושובביים | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

חצילים ממולאים בבשר טלה

מתכון של שף יוסי שטרית ממסעדת קיצ'ן מרקט, שלוקח את החצילים הקטנטנים והיפהפיים של העונה, וממלא אותם בטלה והרבה עשבים קצוצים. ליגה.

>> למתכון: חצילים ממולאים בטלה

>> ואם אתם בקטע של חצילים ממולאים - אתם חייבים לנסות את אלה של נוף!

>> פה תמצאו גם סלטי חצילים מהממים

אנטיפסטי לעצלנים (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
אנטיפסטי, אבל כזה שמכינים בצ'יק | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב


אנטיפסטי זריז

סיימתם עם ההכנות ופתאום אתם חוששים שזה לא מספיק? אז ראשית, אנחנו מבינים אתכם עד כאב. שנית, אתם טועים, לא חסר כלום. ושלישית, מכיוון שאנחנו יודעים שעד שלא תדחפו עוד תבנית לתנור לא תירגעו - קבלו מתכון שיסגור לכם את הפינה באופן סופי ומוחלט. הבונוס: ממש מעט קלוריות, וכלום עבודה.

>> למתכון: אנטיפסטי זריז

_OBJ

ראש השנה: מתכונים למנות עיקריות

ראש השנה: מתכונים לקינוחים

המדריך המלא לקליעת חלות חגיגיות לראש השנה

4 מתכונים אורז חגיגיים לראש השנה

מתכונים לסלטים מרוקאיים לראש השנה

3 מתכונים לעוגות דבש מהממות

מיקי שמו: מתכונים של עוגיות לראש השנה

>> כל המתכונים שלנו לראש השנה