mako
פרסומת

מתכונים של אבי לוי לראש השנה

המאסטר שף מכין לכם ארוחת ראש השנה אלג'ירית למהדרין: קציצות בשר וכרובית, אורז חמוץ, סלט מנגולד וכמובן - שבקייה לקינוח

אבי לוי
מסעדת המוציא
פורסם:
הקישור הועתק

מחפשים עודמתכונים לראש השנה? הכל מכל וכל מחכה לכם פה

סלט מנגולד
סלט מנגולד. חם וטעים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט מנגולד

המרכיבים:
1 חבילה עלימנגולד(כחצי ק"ג)
1/2 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
1/2 כף כמון
1/2 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שאטה גרוס
2 כפיות מלח ים אטלנטי
1/2 כוס לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת רחבה. מטגנים את השום הכתוש עד לקבלת צבע זהוב.

2. מוסיפים לשמן את הכמון, הפפריקה, השאטה ומלח הים.

3. חותכים את המנגולד לרצועות דקות.

4. מבשלים את המנגולד בסיר עם מים רותחים כ-5 דקות, ומסננים.

5. מוסיפים את המנגולד למחבת עם השמן והתבלינים.

6. מטגנים למשך 5 דקות נוספות על להבה בינונית.

7. מוסיפים את הלימון, מערבבים ומגישים.

קציצות שופלר
קציצות שופלר. בפנים: בשר ותבלינים. על הצלחת: פרחי כרובית ברוטב|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות שופלר

המרכיבים:
לקציצות:
500 גרםבשר טחון
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1 צרור כוסברה, קצוץ דק
1/2 חופן עלי נענע, קצוצים דק
1/2 חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק
1 שן שום, כתושה
1 כף כמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל
שמן לטיגון

לרוטב:
חצי כוס שמן
3 בצלים, קצוצים דק
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מלח ופלפל
10 עגבניות מגורדות

להגשה:
150 גרם פרחיכרובית

אופן ההכנה:

1. לקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, עשבי התיבול, השום והתבלינים. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.

2. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן מעט.

3. מחממים שמן במחבת רחבה וצורבים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מתחילות להזהיב.

4. להכנת הרוטב: יוצקים חצי כוס שמן למחבת עמוקה ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הג'ינג'ר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מזהיב.

5. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב כ-10 דקות על להבה בינונית.

7. במחבת נפרדת מטגנים את פרחי הכרובית עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר עם הרוטב והקציצות.

8. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה.

אורז חמוץ עם סלק ירוק
אורז חמוץ. לא לשכוח את הלימון הכבוש|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

אורז חמוץ עם מנגולד

המרכיבים:
חצי כוס שמן קנולה
2 כוסות אורז בסמטי
מלח ופלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
כף וחצילימון כבוש
כוס וחצי מיץ לימון סחוט טרי
1 ק"ג מנגולד, חתוך לרצועות דקות
4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן בסיר.

2. מוסיפים את האורז היבש ומטגנים תוך ערבוב למשך כ-10 דקות (אחרי כל ערבוב מכסים את הסיר, כדי שהאורז יקבל אדים), עד שהגרגירים מופרדים זה מזה.

3. מוסיפים את המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והלימון הכבוש ומערבבים.

4. מוסיפים את מיץ הלימון והמנגולד ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות.

אמא של אבי לוי
אמא של אבי לוי. חלק מצוות מסעדת המוציא|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

שבקייה

המרכיבים:
לעוגיות:
1 קילו קמח
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 כפית חומץ
1 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק

לסירופ הסוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
חצי כפית ג'ינג'ר, קצוץ דק
2 פלחי לימון

לציפוי:
200 גרם שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקמח, המים, השמן, החומץ והמלח, ולשים לבצק אחיד וחלק (מומלץ ביד).

2. עוטפים את הבצק בניילון ונותנים לנוח למשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת חדר.

3. מרדדים את הבצק לעובי של 1-1.5 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס.

4. צובטים את הבצק מסביב ומלמעלה בצפיפות, לקבלת עוגייה בצורת כתר.

5. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, תוך שהופכים את הבצק שוב ושוב כדי לעזור לו לקבל את צורתו.

6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את המים, הסוכר, הג'ינג'ר והלימון (זה לוקח כ-7 דקות). מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ סוכר.

פרסומת

7. טובלים את העוגיות בסירופ ומצפים בשומשום.