>> כל המתכונים לראש השנה

>> והנה מתכוני אורז מומלצים לארוחת ראש השנה

עוף

קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים

אחד המתכונים האהובים עלינו של יונית צוקרמן, ומספיקה הצצה בתמונה בשביל להבין למה. קודם טיגון, אחר כך שכשוך טוב ברוטב טעים - והתוצאה עסיסית, רכה וממכרת. מכירים את אלה שטוענים שקציצות זה לא אוכל חגיגי? תראו להם את זה.

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב פטריות וערמונים

עוף צלוי עם שדרוג מגניב
מאמצים את עניין האריסה. עוף עם בטטה | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

עוף צלוי עם בטטה ואריסה

מנה של רעות עזר, שמראה שגם מתכון עם דרכי קיצור יכול להיות להיט - כן, אפילו בחג. האריסה היא הסוד של המתכון הזה, ואתם יותר ממוזמנים להחיל אותו גם על מתכונים אחרים.

>> למתכון: עוף צלוי עם בטטה ואריסה

 

עוף באפונה ושומר
אצל יונית צוקרמן זה שישי כן שישי לא. עוף בשומר | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

עוף באפונה ושומר

עוד אחד של יונית צוקרמן - והפעם של עוף עם לקט של אפונה וגזר ושומרים טריים. אצלה הוא מככב בארוחת הערב שישי כן שישי לא, אתם מוזמנים להכניס אותו לשגרה כבר בערב החג הקרוב.

>> למתכון: עוף באפונה ושומר

קציצות עוף ובורגול
אהבנו את השילוב. קציצות עוף ברוטב כרישה ופטריות | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

ועוד אחד של רעות עזר - והפעם קציצות של פרגית טחונה, מה שמבטיח שיבשות הן לא יהיו, ברוטב ממש טעים של כרישה ופטריות (אתם מוזמנים לגוון עם הירקות, אבל למה לכם).

>> למתכון: קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

קציצות עוף וירקות ממכרות
קציצות עוף וירקות ממכרות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות עוף וירקות של יונית צוקרמן

אחרי שטועמים את הקציצות של יונית צוקרמן - קשה לחזור לאחור, ואנחנו אומרים לכם את זה מניסיון. אז הנה עוד אחד, של קציצות שמטגנים בקמח או בסולת ואז מבשלים עם המון ירקות טעימים. התוצאה מעולה בדיוק כמו שהיא נראית.

>> למתכון: קציצות עוף וירקות

עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים
עוף בעשר דקות של לייזה פאנלים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

עוף ב-10 דקות

זה שמדובר בארוחת חג לא אומר שחייבים לטרוח בהכנות ללא הרף. למעשה, אנחנו די בטוחים שאתם טורחים כך או כך, אז לפחות שהעוף יהיה מתוקתק.

>> למתכון: עוף ב-10 דקות

חזה עוף וירקות
איזה כיף שהכי פשוט זה גם הכי טעים. חזה עוף וירקות של יוגב ירוס | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

חזה עוף וירקות בתבנית אחת

מחפשים עיקרית לשולחן החג? לא חייבים לחשוב מסובך, הרי הכי פשוט זה תמיד הכי טעים, ובמקרה הזה - הכנתם עיקרית מנצחת וקיבלתם גם תוספת באותה התבנית. מתכון של יוגב ירוס שיעזור לכם לחגוג את השנה החדשה ואת סוף הקיץ בצלחת אחת. 

מתכון: חזה עוף וירקות בתנור

עוף שלם
עסיסי וטעים. עוף שלם בתנור | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

המתכון הכי טוב לעוף בתנור

הולכים על עוף בתנור? זהו, מצאתם: עוף ששומר על עסיסיות, מפוצץ טעם מבפנים ומבחוץ וכל כך פשוט להכנה שלא יהיה לכם נעים ותתנדבו להכין עוד משהו. 

>> למתכון: עוף בתנור

שוקיים בדבש
חגיגי, טעים, ומוכן בצ'יק. שוקיים בדבש ויין | צילום: דודו אזולאי, יחסי ציבור

שוקי עוף ביין ודבש

ברגע הזה שבו החלטתם לארח את החג אצלכם - דמיינתם שהכל הולך חלק, שחצי מהדברים יהיו מוכנים כבר ביום קודם ושעל כל המנות תשרה מין הילה של חגיגיות, הוד והדר. במציאות - אתם שעתיים לפני הארוחה ועדיין אין לכם עיקרית. אז הנה - מתכון נפלא של ניר צוק שהוא גם חגיגי וטעים, גם הולם את רוח החג - עם יין, דבש ותבלינים - וגם לוקח בדיוק רבע שעה של עבודה (ועוד קצת בתנור, אבל זה כבר לא נחשב). 

מתכון: שוקיים ביין ודבש

עוף צלוי בתערובת דבש ותבלינים
עוף שלם. תכינו גם את האורז ואתם די מסודרים לחג | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוף שלם בדבש ותבלינים

והנה עוד מתכון ברוח החג (דבש והכל) וגם פה מדובר במינימום עבודה: עוף שלם בתערובת עדינה של תבלינים ודבש שנצלה לו בנחת בתנור בזמן שאתם מתקתקים את שאר הארוחה. יש במתכון גם תוספת אורז, אנחנו מניחים שאתם צריכים אחת. 

>> למתכון: עוף שלם צלוי בדבש ותבלינים

עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן
מנה סופר מרשימה, מתכון ידידותי | צילום: בן יוסטר, מעדניית יוחנן

עוף ממולא כל טוב 

בואו נעלה כיתה לעבר מנה מרשימה באמת: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי. לא להילחץ, זו אמנם מנה מורכבת - אבל המתכון של מעדניית יוחנן ידידותי פלוס פלוס. תתכוננו לים של מחמאות. 

>> למתכון: עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שרי

טאסת אל ג'אג'י
הקץ להתלבטויות. גם וגם זה הדבר הבא | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובקר

כשאנחנו צריכים להכין מנה עיקרית חגיגית אנחנו דבר ראשון פותרים את סוגיית העוף-או-בקר. המתכון הזה מוכיח שבניגוד למה שאמרו לכם - החלטות זה לחלשים. אפשר גם וגם, וזה יוצא נהדר: קבלו את המתכון של נוף עתאמנה אסמעיל למאפה מבצק פילו שמכסה תבשיל מושלם של אורז עם עוף ובקר. זה גם טעים לאללה וגם מרשים, כמו שאנחנו אוהבים. אחרי הכל, חג או לא חג? 

מתכון: עוגת פילו עם עוף, אורז ובקר

עוף צלוי מושלם של רותם ליברזון
הכי פשוט, הכי טעים. עוף צלוי ותפוחי אדמה | צילום: דן פרץ, מטבח אישי

עוף צלוי מושלם

החלטתם ללכת על עוף בארוחת החג וממש לא בא לכם לקחת סיכונים? צודקים, ועם המתכון הזה - גם אין סיבה. אחת המנות הטעימות, במתכון כל כך פשוט שכל הסוד שלו הוא במרינדה טובה (טוב, נו וגם בתפוחי האדמה הממכרים שמתלווים אליו). 

>> למתכון: עוף צלוי מושלם

עוף עם פתיתים ברוטב חריימה
איך לא חשבו על זה קודם? עוף ברוטב חריימה | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

עוף ברוטב חריימה

עוף זה אחלה, אבל תמיד אפשר ורצוי לערבב בין עולמות: אצל תום פרנץ העוף מתבשל ברוטב של חריימה (כן!) והתוצאה - כל כך מושלמת, ששאלנו את עצמנו אם זה לא אמור להיות רוטב שמלווה עוף מלכתחילה. אמצו, ולא רק בחג. 

מתכון: עוף ברוטב חריימה

כרעיים בלימונים וסויה
טאצ' אסייתי לארוחת החג. עוף בלימונים וסויה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוף בלימונים וסויה

הנה דרך לטלטל את שולחן החג (במובן החיובי) - קצת טעמים אסייתיים לארוחה המסורתית, שיוסיפו עניין בפה ושמחה בלב. נכון, זה לא ראש השנה קלאסי, אבל זה פשוט עובד. 

מתכון: עוף בלימונים וסויה

עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים
עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים. הכי כיף | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עוף צלוי על אורז אדום ודלעת ערמונים

מודים, אנחנו הכי אוהבים פשוט עוף צלוי, כמו שהוא, בלי קשקושים. ותאמינו לנו, כשעוף כזה מוצא את דרכו לשולחן חג - כל המשפחה מרוצה. ומה עושים בשביל האווירה? משקיעים במצע: אורז אדום שהוא גם יפה, גם טעים וגם סופר-בריא, ודלעת ערמונים שמוסיפה מתיקות מעניינת למנה. 

בלוטין עוף של נוף עתאמנה אסמעיל
עוף בלוטין במילוי בורגול. יפה יפה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מתכון: עוף שלם צלוי על ארז אדום ודלעת ערמונים

עוף בלוטין במילוי בורגול

אין זמן טוב יותר לגלגל עוף מאשר לארוחת ראש השנה, ואם תהיתם מה זה בלוטין, זו פשוט מילה מפונפנת לגלילה המבושלת במים. במתכון הבא נוף עתאמנה אסמעיל מילאה כרעי עוף בבורגול מתובל עם צנוברים ושקדים. הגלילה קיבלה השחמה עם סילאן ושמן זית והתוצאה הנאה לפניכם.

מתכון: עוף בלוטין במילוי בורגול

 

עוף ממולא ללא העצמות
עוף ממולא ללא העצמות. הכי חגיגי שיש | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עוף ממולא ללא העצמות של אביב משה

הכי חגיגי שיש - עוף שלם עם ציפוי מתוק ופריך מדבש, פפריקה וקטשופ, ובמילוי בשר, אורז, פיסטוקים, צנוברים, משמשים, שזיפים ותבלינים. מנה כמו של מסעדה אצלכם בבית. 

מתכון: עוף ממולא ללא העצמות

והנה מתכונים של אביב משה לראש השנה

בעניין של עוף שלם ממולא? בואו להכיר:

>> עוף ממולא עם תרד ורימונים

>> עוף שלם ממולא בפירות יבשים ואורז

>> עוף ממולא בבשר וביצים של אבי לוי

>> טבית גלילי: עוף ממולא בטלה ,אורז ,חומוס וצימוקים של ארז קומרובסקי

עוף בתפוחים ודבש
עוף בתפוחים ודבש. תמיד קלאסי | צילום: קופסת המתכונים ראש השנה, הוצאת מודן

עוף בתפוחים ודבש

והנה עוד מתכון קלאסי לעוף, הפעם של שולה מודן. מנה גם טעימה וגם מוכנה בקלי קלות, ותוספת תפוחי העץ והדבש (שמשתלבת נהדר, אם תהיתם) הופכת את המתכון הזה מושלם לראש השנה.

מתכון: עוף בתפוחים ודבש

פרגיות ממולאות

מנה קלאסית של ארוחת חג חגיגית, שיש בה צימוקים ושקדים, תבלינים כמו פפריקה וכמון וכמובן - מילוי של אורז עם עגבניות.

מתכון: פרגיות ממולאות

שוקיים בבירה
עוף בתנור עם סויה ודבש. ציפוי שחום ומענג | צילום: קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם

עוף בתנור עם סויה ודבש

עוף ביתי עם מעטה פריך, שחום ומענג. אפשר להכין אותו כמו שהוא בתנור, ואפשר גם לשדך לו תוספות שנאפות איתו באותה התבנית.

מתכון: עוף בתנור עם סויה ודבש

כרעיים ובטטות עם משמשים מיובשים ודבש, אפויים בשקית
עוף עם בטטות ומשמשים. השקית עושה את כל העבודה | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

עוף עם בטטה ומשמשים מיובשים

והנה מתכון של בני סיידא, שהבעיה היחידה איתו היא שהוא מהיר מדי (פדיחה, בכל זאת חג). כל האפייה נעשית בשקית קוקי, מה שאומר שכל שעליכם לעשות הוא לזרוק פנימה את כל המרכיבים, ולשקשק. כיף גדול.

מתכון: עוף עם בטטה ומשמשים מיובשים

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים
עוף עם אורז אדום והפתעות. היישר מעיראק | צילום: מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים

בעיראקית קוראים לו פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג', והוא מוגש בשמחות, בשבתות ובחגים. מנה פשוטה, אבל מאלה שעושות את העבודה בצורה הכי מהנה שיש.

מתכון: אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים

והנה עוד רעיון לאורז עם עוף וחמוציות, תוספת ועיקרית באותו מתכון, הפעם בתיבול ערבי משגע של הל וציפורן. 

רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים

הנה רעיון נהדר למתלבטים הנצחיים בין עוף לבשר: מנה חגיגית של עוף במילוי עשיר של בשר, פטריות וצנוברים, שתמיד נותנים הרגשה חגיגית. 

>> למתכון: רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים

והנה עוד כמה מתכוני עוף שכדאי להכיר:

>> צלי עוף דל קלוריות

>> שוקי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים

>> שיפודי פרגית במרינדה מנצחת

>> עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה

>> חזה עוף בחרדל, דבש וצ'ילי

>> עוף עם שומר ואפונה על קוסקוס של סמדי בומבה

בקר

>> דבר ראשון, בואו להכיר את צלי האסאדו שהוא האהבה החדשה שלנו במטבח

צלי בקר רך רך רך עם פטריות

רק כשהכנו את הצלי הזה בעצמנו הבנו שכל מה שאומרים עליו נכון: הוא באמת הדבר הכי רך וענוג שאפשר לדמיין כשחושבים על בשר. והכל עם צלי כתף! הסוד? בשתי מילים: יונית צוקרמן.

>> למתכון: צלי בקר רך רך רך עם פטריות

צלי בקר עם פטריות
כמה רך! הצלי של יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות בקר עם שעועית ירוקה

עוד אחד של יונית, שמצטרף לקציצות העוף המטריפות שלה מתחילת הכתבה. ותודה רבה לצהרוני ארצנו, שהרגילו כל כך יפה את הילדים שלנו לשעועית ירוקה.

>> למתכון: קציצות בקר עם שעועית ירוקה

קציצות בקר עם שעועית ירוקה ותפוחי אדמה
חוזרים לקציצות של יונית | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

סינייה קבב וכרובית

אנחנו פשוט לא נרגעים מכמה שהמנה הזאת יפה. השילוב הנהדר של בשר, אורז וירק שאנחנו אוהבים בתבנית אחת הוא רק בונוס (והטחינה - בונוס שני).

>> למתכון: סינייה קבב וכרובית

סינייה של קבב, אורז וכרובית
חולים על המנה הזו. סינייה של קבבים וכרובית | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים

חובבי הצלי מוזמנים לשקול בחיוב את צלעות הבקר החתוכות לקוביות האלה, שמתבשלות ארוכות עם ערמונים ודלעת ומעלות ניחוחות שאי אפשר לעמוד בהם של ראס אל חנות.

>> למתכון: תבשיל בשר עם דלעת וערמונים

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים
חובבי הראס אל חנות, זה בשבילכם | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

אסאדו עם טריק

אנחנו יודעים שארוחת החג היא לא זמן לקיצורי דרך, אבל כשאנחנו נתקלים באחד כל כך נוח, כיפי ויעיל, שעוד מניב תוצאה מצוינת - איך אנחנו יכולים להגיד לו לא?

>> למתכון: אסאדו עם טריק

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

כשמדברים על מנה בשרית, זו הראשונה שקופצת לנו לראש - כי יותר נתחים מזה בתוך אותו סיר עדיין לא יצא לנו לפגוש. הנתחים לא יקרים, התנור עושה את רוב העבודה, והתוצאה מרשימה, טעימה, משביעה ומפנקת ביותר.

>> למתכון: תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים

תבשיל זנב, ראש ועצמות עם קישואים
תבשיל זנב, בשר ראש, עצמות ברך וסוכר עם קישואים | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יכין קוסקוס, כי יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו טעים טעים, עם משמשים, דלעת, בטטה ואחלה תבלינים, שכבר חיכינו שיגיע החג שבו נוכל להכין אותו.

>> למתכון: טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת
טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

פאי בשר

המנה הזו היא סוג של שפרד'ס פאי (פאי רועים), אבל בגרסה מושקעת ומרשימה פי מיליון. במקום בשר טחון יש כאן נתחים נתחים של צלעות (גם צוואר טוב, וגם אונטריב), שמבושלים עם יין וירקות ומקבלים כסות נעימה מאין כמוה של תפוחי אדמה.

>> למתכון: פאי בשר

פאי בשר ישראלי
פאי בשר ישראלי | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

צלי שייטל בשום ורוזמרין

חגי תשרי הם הזמן המושלם לחפש - וגם למצוא! - נתח בקר זול ומשתלם, שיכול להפוך תוך זמן קצר לרוסטביף נהדר ומנצח. במילה אחת - שייטל.

>> למתכון: צלי שייטל בשום ורוזמרין

צלי שייטל בשום ורוזמרין
צילום: מועצת הבקר

ביף בורגיניון - צלי בקר הכי טעים שיש

חברים, זה ראש השנה, תפתחו אותה כמו שצריך עם צלי בקר ביין וירקות בסגנון צרפתי. מנה חגיגית, מרשימה, קלאסית והכי חשוב - סופר טעימה. קבלו מתכון מנצח של אורלי פלאי בורנשטיין, מהסוג שאי אפשר לפקשש. 

>> למתכון: ביף בורגיניון

צלי בקר ביין (ביף בורגיניון)
קלאסיקה לראש השנה. ביף בורגיניון | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

שווארמה בקר ביתית

רגע, מה? שווארמה בשולחן החג? גם לנו זה נשמע מוזר בהתחלה, אבל הי - הסוף ידוע מראש: היא תיחטף מהצלחת וכולם יבקשו מתכון וילקקו את האצבעות. אז כן, שווארמת בקר היא אחלה אופציה לארוחת החג. 

>> למתכון: שווארמה בקר ביתית

שווארמה בקר ביתית
שווארמה בראש השנה? זו באמת חגיגה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

שוק טלה על פיתה זעתר

מנה משגעת שמצריכה השקעה ומיועדת לאנשים חכמים שיודעים שראש השנה זאת ההזדמנות להפגיז. אין אחד שלא ייפול, אין אחת שלא תתעלף, ובצדק רב. מתכון של נוף עתמאנה איסמעיל. 

>> למתכון: שוק טלה על פיתה זעתר

שוק טלה על פיתה עם זעתר
למשקיענים שמבינים עניין. שוק טלה על פיתה זעתר | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

תבשיל בקר בפטריות ויין בכיפת אורז

הלכתם על בקר? אנחנו הכי אתכם. הנה דרך לפתוח את השנה כמו שצריך: מנה שהיא גם חגיגית, גם מפנקת וגם עם אפקט "וואו" רציני. הניחו את כיפת האורז הלבנה הזאת במרכז השולחן, פרסו יפה ופשוט תהנו מהמחמאות. ואגב, לא מסובך בכלל להכין את זה. גם בעלי ידיים שמאליות יכולים לזכות בתהילה. 

>> למתכון תבשיל בקר ופטריות ביין אדום בכיפת אורז

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז
חגיגי זה לא מילה. כיפת אורז מושלמת עם תבשיל מעולה בפנים | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

מוסקה של חצילים ותמרים

איך הופכים מוסקה עשירה ונהדרת לחגיגית ממש? מוסיפים לה תמרים וצנוברים, וצוללים עם הכף לתוך שכבת רכות של בשר, תפוחי אדמה וחצילים. תדפיסו את המתכון בכמה עותקים כי אין אחד שלא יבקש אותו. 

>> למתכון: מוסקה של חצילים ותמרים

תבשיל בשר עם חומוס ותרד

מתכון נהדר של נוף עתאמנה אסמעיל שמוכיח שהשלם שווה יותר מסך חלקיו. קראו לנו רגשניים - אבל זה בדיוק מה שאנחנו חושבים גם על ארוחת חג משפחתית. מי הבקר, מי התרד ומי החומוס - את זה נשאיר לכם להחליט, בכל מקרה אנחנו בוחרים בתפקיד הכוסברה המטוגנת. 

>> למתכון תבשיל בקר עם תרד וחומוס

תבשיל בשר עם חומוס ותרד
השלם שווה יותר. תבשיל חומוס, תרד ובקר | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

צלי אנטרקוט ביין

צלי מושלם שבמושלמים של אנטרקוט, שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. בואו לא נכביר במילים, פשוט תסתכלו בתמונה המצורפת.

מתכון: צלי אנטרקוט ביין

אנטרקוט ביין של אשר לוי
צלי מושלם שבמושלמים | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב


אוסובוקו עם פטריות וכרשה

מי שלא טעם את האוסובוקו של נוף - כאילו לא טעם בשר נימוח מימיו. הסוד? חמש שעות בתנור, לא פחות, והמון פטריות וירקות שורש, בשביל הטעם. מגישים על פריקי ומתמוגגים מכל ביס.

מתכון: אוסבוקו עם פטריות וכרשה

אוסובוקו פטריות וכרישה בתנור לצד פריקי
אוסובוקו עם פטריות וכרשה. לוקח את הזמן שלו, אבל שווה | צילום: יפית בשבקין, אוכל טוב

סלט קוסקוס עם קבב עסיסי

מנה קצת אחרת אבל מילה שלנו - היא הולכת להיות הלהיט בתקליט של החג הזה. קציצות עסיסיות בתיבול טוב שמוגשות בתוך סלט קוסקוס עם ירקות. אחלה מתכון של אבנר לסקין.

>> למתכון: סלט קוסקוס עם קבב

והנה עוד מתכון של אבנר לסקין לקציצות בקר בתיבול נהדר, כאלה שהולכות הכי טוב עם אורז ושכולם אוהבים.  

סלט קוסקוס וירקות קלויים
קבב בשולחן החג? תאמינו לנו, זה יהיה להיט | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

פילה עגל בסרקופג

אל תיבהלו מהשם - מדובר בפילה משובח במעטפת לחם ביתית ומתובלת, מעין גרסה מקומית לביף וולינגטון (רק כשרה) שמגיעה משלמה עזרן. 

מתכון: פילה עגל בסרקופג

פילה עגל בסרקופג, שלמה עזרן
פילה עגל בסרקופג. הגרסה הים תיכונית לביף וולינגטון | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

פילה בקר שלם עם ירקות

עוד מנת פילה, והפעם - כזאת שמוגשת שלמה לשולחן ושם נחתכת, עם ברוקולי ותפוחי אדמה. והשוס: מכינים אותה בחצי שעה בלבד. 

מתכון: פילה בקר שלם עם ירקות

תבשיל צוואר טלה

וזו מנת הבשר הכי טעימה שאנחנו זוכרים שטעמנו לאחרונה. מדובר בתבשיל ממטבחו של חיים כהן, לא פחות, שמבלה בתנור יותר מארבע שעות. למעט הבשר, המוצרים פשוטים וזמינים, ובכל זאת - מנה של פעם בחיים.

מתכון: תבשיל צוואר טלה

צוואר טלה
צוואר טלה. מנה באמת מנצחת | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

 צלי כתף בחרדל 

נמשיך במשהו ממש ממש פשוט, כדי שאף אחד לא יילחץ לנו. הצלי הנפלא הזה עושה את רוב העבודה בעצמו. אתם רק צריכים לעסות אותו בתבלינים ולתת לו לנוח לילה. משם הדרך לעיקרית משובחת כבר ממש קצרה. דיל טוב, לא?

מתכון: צלי בחרדל

ובאופן כללי: קניתם נתח טוב של כתף בקר? אתם בחצי הדרך להצלחה. הנה (כמעט) כל מה שתוכלו לעשות איתו

שפונדרה ברוטב ארטישוק
שפונדרה ברוטב ארטישוק. המתכון המשפחתי של משפחת סויסה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

שפונדרה ברוטב ארטישוק

המתכון הבא הוא מתכון הבית של ריקי סויסה ממאסטר שף, אותו היא קיבלה הישר מחמותה. הכי משפחתי והכי טעים.

מתכון: שפונדרה ברוטב ארטישוק 

תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר

הגרסה החגיגית של הממולאים - השף יוסי שטרית ממלא תחתיות ארטישוק בקציצות בשר מתובלות בצנוברים, פטרוזיליה, בהרט ובורגול, וברוטב פלפלים וגזרים.

מתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות בקציצות בשר

קציצות בקר עם כרובית

ואלה כבר קציצות של אבי לוי, המנצח הגדול של עונה 2 של מאסטר שף, ששוחות ברוטב עגבניות חרפרף לצד פרחי כרובית מטוגנים. סמכו על אבי, זה טעים רצח.

מתכון: קציצות בקר עם כרובית

קציצות שופלר
קציצות עם כרובית. מאבי לוי באהבה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

צלי כתף ביין

למעשה מדובר פה בביף בורגיניון, אבל בגרסה שקל וכיף להכין בבית. היין ותפוחי האדמה כבר בפנים, והבישול הסבלני הוא סוד ההצלחה.

מתכון: צלי כתף ביין

תבשיל צלי לחמישה

צלי בקר כהלכתו עם מרכיבים קלאסיים. למי שרוצה להגיש על שולחן החג מנת בשר קלאסית ומסורתית.

מתכון: תבשיל צלי לחמישה

>> עוד 4 דרכים להכין צלי בקר

ועוד כמה מתכוני בשר:

>> סינטה מעושנת ביתית

>> קדירת בקר ביין אדום עם ירקות שורש ופטריות

>> צלי בקר ביין ועגבניות

>> צלי עם חרדל דיז'ון

>> תבשיל ירקות עם קציצות

קבב טלה

והנה עוד בשר טחון אחד, אבל בגרסה קצת אחרת. מכירים את הקבב המפורסם של דוחול ספאדי? אז זה לא מספיק להכיר, הגיע הזמן גם להכין אותו בבית.

מתכון: קבב טלה

>> ועוד בשר טחון: ממולאים בכל מיני צבעים

>> והנה ממולאים חמצמצים עם לימון פרסי

רצועות וייסבראטן ברכז רימונים

הווייסבראטן הוא נתח מאורך וחסר שומן הצמוד לירך. המתכון הזה של השף אבי שטייניץ מספק לנו מנה עסיסית של רצועות וייסבראטן על מצע ריזוטו, גריסי פנינה ושורשים לבנים, עם נגיעות מתוקות של רימונים וסילאן. מנה מרשימה במיוחד לכל ארוחה חגיגית.

מתכון: רצועות וייסבראטן ברכז רימונים

רצועות וייסבראטן ברכז רימונים
מנת רצועות וייסבראטן. נתח פחות מוכר, אך מוצלח מאוד

ומנות לא בשריות

סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה

את החיבה שלנו לסינייה אנחנו לא מסתירים - להפך, אנחנו גאים בה מאוד! - וגם בגזרת הדגים יש לנו אחת שאנחנו אוהבים במיוחד. אין כאן בשר או עוף, אבל יש דג, חצילים וטחינה כך שתאמינו לנו שמדובר ב"מנה עם בשר" לכל דבר ועניין.

>> למתכון: סינייה בורי עם חצילים

>> והנה מתכון מהמם של נוף עתאמנה לסינייה דניס

סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה
סינייה בורי עם חצילים, עגבניות וטחינה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש

קציצות דגים הן מנה פחות כבדה מקציצות של עוף או בשר, לכן אנחנו מקבלים בחדווה את חומר הגלם שרעות עזר בחרה לשלב איתן - חומוס מבושל וכתוש, שניצב בין הקציצות גבעות גבעות. אהבנו. 

>> למתכון: קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש
קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

"רוסטביף" סלמון

רגע, ומי אמר שדג לא יכול להיות מנה עיקרית? כאן שי לי ליפא מטפלת בדג בדיוק כמו בנתח סינטה, והתוצאה? עדינה, עסיסית, טעימה ומקורית. מתאים למי שמחפש לצאת קצת מהמסגרת, ולעשות את זה ב(כמעט) כלום עבודה. 

>> למתכון: רוסטביף סלמון

רוסטביף סלמון
כן, דג לעיקרית. תסמכו עלינו ולכו על זה | צילום: דן לב, שי לי מבשלת - חגי תשרי, הוצאת משכל

קציצות קינואה של רביבה וסיליה

מתכון של בית הקפה המיתולוגי, שאנחנו מוכנים לפגוש על שולחננו בכל יום שהוא - כן, גם בראש השנה.

>> למתכון: קציצות קינואה של רביבה וסיליה

קציצות קינואה, רביבה וסיליה
קציצות קינואה, רביבה וסיליה | צילום: רוני כנעני, רביבה וסיליה: 30 שנים, 24 שעות

קציצות עדשים כתומות וקינואה

עוד קציצות, עוד קינואה, אבל הפעם העדשים הכתומות הן הכוכבות. פחות מתחברים לקינואה? תרגישו חופשי להחליף אותה בכל דגן אחר.  

>> למתכון: קציצות עדשים כתומות וקינואה

קציצות עדשים כתומות וקינואה
קציצות עדשים כתומות וקינואה | צילום: טל סיון צפורין, המטבח הטבעוני שלי, הוצאת תכלת

סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

מכירים את סלט האורז של אורנה ואלה? אז המנה הזו נהגתה בהשראתה. ולמה עם כוסמת דווקא? כי זה בריא טילים, וגם כי כמה אורז אפשר.

>> למתכון: סלט כוסמת עם ירקות צלויים ובצל ירוק

סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק
סלט כוסמת עם ירקות קלויים ובצל ירוק | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

תבשיל ירקות שורש טבעוני

בין אם אתם מארחים טבעונים בחג (יש בימים אלו מישהו שלא מארח טבעוני?) ובין אם סתם חסרה לכם מנה שווה על השולחן - המתכון הזה לירקות שורש ביין אדום בתוספת רצועות סויה בטעם בקר (לא חובה) הוא מענג ממש. תהיו בטוחים שגם אוכלי בשר יבקשו תוספת. 

>> למתכון: תבשיל ירקות שורש טבעוני

והנה עוד אפציה לקהל טבעוני או צמחוני - בולונז עדשים שגם אוכלי בשר ינשנשו בכיף.