אוכל
אוכל
לחם מהיר

גספאצ'ו

אל תחשבו על גספאצ'ו בתור מרק קר או סלט טחון. פשוט תחשבו עליו כמו משקה או מנה ראשונה קרה וכיפית שהולכת לרענן לכם את הקיץ - אנחנו מבטיחים לכם שלא תצטערו

|mako אוכל| פורסם08:12
גספאצ'ו (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
Rating:441reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

אני לא יודעת איך העברתי את הקיצים שלי עד שטעמתי את הגספאצ'ו של חמותי ריטה. כששמעתי את המילה "גספאצ'ו" תמיד עלה בי דימוי של סלט טחון או מרק קר - מה שעשה לי טרן אוף רציני מהמנה. עד שטעמתי ונדלקתי. מדהים מה שכמה עגבניות, מלפפונים, פלפל, שום ושמן זית יכולים לעולל כשהם במצב נוזלי וקרים מהמקרר. צינון מיידי מובטח.

המצרכים (8 מנות):

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • בצל בינוני
  • פלפל אדום מתוק
  • 3 מלפפונים קלופים
  • 2-3 שיני שום
  • ליטר מיץ עגבניות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח
  • כף סוכר

להגשה:

  • שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1מכניסים את העגבניות המרוסקות לבלנדר יחד עם הבצל, הפלפל, המלפפונים והשום. מערבלים היטב.

2מעבירים את הירקות הטחונים לקערה גדולה (כי המקום בבלנדר כבר צר מלהכיל), מוסיפים את מיץ העגבניות ושמן הזית, ומתבלים במלח לפי הטעם.

3מקררים ומגישים עם שמנת חמוצה.

כמה הערות חשובות:

* נוח לי להשתמש בעגבניות מרוסקות משומרות (אני משתמשת בסוג שהכי טעים לי, מתוצרת איטליה) אבל אפשר כמובן להחליף אותן ב-800 גרם עגבניות טריות.

* חמותי מוסיפה גם פלפל לבן, אני מוותרת עליו.

* אם אתם משתמשים במיץ עגבניות בתוספת מלח, תיזהרו עם התיבול.

* אם אתם רוצים להגיש את הגספאצ'ו מיד, כדאי להוסיף לצלחת כמה קוביות קרח.

>> בשבוע שעבר הכנו עוף בלימון וג'ינג'ר
>> משולש אהבה: לחם בשלושה טעמים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il