makohttps://www.mako.co.il/
פרסומת

19 מתכונים מעולים עם בצק פילו

בצק פילו הוא התמים בבצקים: לכאורה אוסף של דפים יבשים וחסרי ייחוד, למעשה פוטנציאל לאינספור קסמים מתוקים או מלוחים. והיופי האמיתי הוא שהמרחק בין האריזה המוטלת במקרר לבורקס המטורף עם הסלט הקטן ליד הוא קצר, קצר מאוד

מערכת mako אוכל
mako https://www.mako.co.il/
פורסם:
מניפות פילו ממולאות
מניפות פילו עם גבינה ועגבניות מיובשות|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

מלוחים

מאפה פילו וגבינות במחבת

הגרסה זו למאפה פילו, שנאפה לו במחבת על הגז כאילו היה חביתה סתמית, רק מחדדת את השלמות של העלים הדקיקים האלה: הם פשוט מסכימים להכל. אין לכם חשק להדליק תנור? אין לכם כוח להבריש בשמן ולגלגל? עלי הפילו יקבלו אתכם בדיוק כמו שאתם, ויחזירו לכם אהבה כפליים. פה רק צריך לפרוס אותם לרצועות, להניח במחבת, למלא בגבינות ועוד רצועות, וללכת להכין סלט קטן כדי לסגור ארוחת ערב.

מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים

הנה דוגמה לאיך עלי פילו גם יודעים להיראות מושקעים כשצריך. פה הם הופכים לבסיס עבור מאפי עוף אישיים ורבי רושם. הם מקבלים את הצורה של תבנית השקעים של המאפינס, ואז אפשר למלא אותם בקלות ובנדיבות, ולסגור. מתקבלים מאפים קטנים ופריכים שנראים כמו מתנות קטנות וטעמות.

מאפה פילו ועוף טחון בתבנית שקעים
מאפה פילו ועוף טחון. תראו איזה מרשימים|צילום: יעל קצב, mako אוכל

מניפות פילו עם גבינה ועגבניות מיובשות

למרות גבינת הקשקבל שבמלית, מדובר במתכון בריא ומצוין, שחוגג את התזונה הים תיכונית ועושה את זה בהמון המון שיק. נראה לכם שהקיפול הזה גדול עליכם? אנחנו מבטיחים לכם שלא.

סירות פילו ממולאות

אם אתם בעניין של רושם גם המתכון הזה, של רון יוחננוב, יכול לעשות בשבילכם את העבודה. המילוי כאן הוא של גבינות ופטריות.

לא נורא אם קצת נסדק
רולדת בורקס פילו|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
פרסומת

רולדת בורקס פילו עם תרד וגבינות

מי שבכל זאת פוחד מגלגולים ייחודיים מוזמן לפנות למתכון הזה של קרן אגם, שבו הגלגול של המאפה (נקרא לו בשמו - בורקס) הוא הכי בסיסי שיש: מסדרים שורה מהמילוי בקצה, ופשוט מגלגלים.

מאפה פילו ופטה
מאפה פילו ופטה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מאפה פילו ופטה

מכירים את הפטסברופיטה היוונית? מילה ארוכה ומאתגרת למאפה מהיר וידידותי לכל של עלי פילו עם פטה (או בולגרית מעודנת), ביצים, קצת חלב ותימין או אורגנו. המבנה הוא עלה פילו אחד למטה, עליו כמה קרעים מקווצ'צ'ים, מלית, עוד כמה מקווצ'צ'ים, עוד מלית ושכבה נוספת של עלי פילו מקומטים מלמעלה. מכירים "סתם זרקתי על עצמי משהו"? אז ככה.

מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה
מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

אורז? בתוך מאפה פילו? התשובה היא כן, ולא רק זה אלא גם קליפת לימון - והכל באדיבותו המופלאה של המטבח היווני. מתכון של תום פרנץ שמגישים עם סלט ירוק או צזיקי סמיך ומדמיינים חיים הרבה יותר שקטים ויפים ממה שיש לנו כרגע.

פרסומת
טאסת אל ג'אג'י
עוגת פילו עם אורז ובשר טחון|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

עוגת פילו במילוי עוף, אורז ובשר

חשבתם שתמצאו פה רק כל מיני סוגים של בורקס, במילוי של כל מיני סוגים של גבינה? אז לא, בצק פילו יכול לעבוד נהדר גם עם בשר, ותעיד על כך המנה הזו של נוף עתאמנה אסמעיל. אז מה יש לנו כאן? עוף מפורק, אורז שמתבשל במיצי הבישול של העוף וגם בשר טחון, שיהיה (אה, וברור שבצל מטוגן). כל אלה חוסים יפה יפה בתוך מעטפת של בצק פילו פריכה, שעוטפת אותם מכל הכיוונים. יופי של מנה.

בורקס טורקי
בורקס טורקי|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בורקס טורקי

והנה אחד בלי בשר אבל גם בלי גבינות - בורקס טורקי במילוי תפוח אדמה ובצל מטוגן. טירוף כמה שזה טעים המאפה הכל כך בסיסי ופשוט הזה.

סו בורק (בורקס מים)
סו בורק (בורקס מים)|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
פרסומת

בורקס מים

להכין בורקס מים אמיתי, מאפס, זה בלגן. אנחנו פחות מתחברים לבלגן, ויותר מתחברים למתכון הזה של ענת אלישע, שמצליחה להכין פגז של בורקס מים על בסיס בצק פילו קנוי.

מאפי פילו ממולאים גבינה
מאפי פילו ממולאים גבינה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

מאפי פילו ממולאים גבינות

זה כנראה הבורקס הכי בריא שיצא לנו לטעום, ולמרבה השמחה הוא ממש טעים וחביב מאוד על ילדים. בין עלי הפילו מתיזים ספריי שמן, וזה בעצם השומן המשמעותי היחיד במנה. שלא תגידו שניסים לא קורים.

עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה
עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אצבעות פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

ועוד גרסה של אצבעות פילו על אותו עיקרון, רק במלית אחרת לגמרי.

מתוקים

מאפה פילו מתוק עם תפוחים

נכון שרק מלהסתכל על התמונה הזאת אתם יכולים לשמוע את הקראנץ' של הביס? כן, בהחלט רואים עליהם שהם פריכים וגם שהם יפים. אבל מה שלא רואים זה עד כמה קל להכין את הקינוח הזה. מגלגלים תפוחים מקורמלים בתוך עלי פילו, כמו סיגר גדול, אופים, ומתענגים.

אצבעות פילו במילוי תפוחים
אצבעות פילו במילוי תפוחים. שומעים את הקראנץ'?|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
פרסומת

רוגלך בבצק פילו

זה לא בצק של רוגלך, זה לא מרקם של רוגלך, אבל זה כן גלגול רוגלכי ומלית שיכולה להיות רוגלכית, ובשבילנו - בימים של עצלות קשה - זה מספיק.

רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו - בתבנית
רוגלך מבצק פילו|צילום: נופר צור, mako אוכל

שטרודל תפוחי עץ

גרסה ביתית קלה להכנה למאפה הווינאי הקלאסי. בין עלי הפילו מפרידים שכבה של חמאה, קינמון ושקדים טחונים, ובלב המאפה: מלית תפוחי עץ כמיטב המסורת.

שטרודל, חן שוקרון
שטרודל, חן שוקרון|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת פילו תפוחים

ואם השטרודל הוא קל להכנה, אז העוגה הזאת היא כבר ממש משחק ילדים. המרכיבים מרכיבי שטרודל (פלוס שמנת מתוקה), אבל הכל בתבנית אחת, בלי גלגולים.

עוגת פילו תפוחים
עוגת פילו תפוחים|צילום: נופר צור, mako אוכל

טארט פילו עם שוקולד לבן

כשחושבים על זה, בצק פילו יכול לשמש גם יופי של בסיס לטארט, לא ככה? לגמרי ככה, וההוכחה היא המתכון הזה. מלמעלה: מרקם רך וקרמי וטעמים של יוגורט ושוקולד לבן, ואילו למטה ובדפנות - פריכות פילואית נהדרת.

טארט פילו, שוקולד לבן ויוגורט
טארט פילו, שוקולד לבן ויוגורט|צילום: ענבל לביא, mako אוכל
פרסומת

סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן

איך יוצרים את כוסות הפילו היפות האלה? בקלילות: פשוט מרפדים תאים של תבנית מאפינס בריבועי פילו, ואופים. התוצאה היא מעין סלסילות בצק שאפשר אחר כך למלא בכל טוב. במקרה הזה: קרם וניל ושוקולד לבן ורוטב דובדבנים עם נגיעה אלכוהולית.

סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן ובציפו
סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן ובציפוי דובדבנים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות

עלי פילו הם מרכיב יסוד במטבח היווני. היוונים החכמים עושים איתם הכל, גם את המאפה המהמם הזה, שגם נראה מאוד מרשים, אבל בעצם הוא לא מצריך גלגול. הטריק פה הוא לקווצ'ץ' את העלים המשוחים בחמאה לצורת מניפה, לחבר אותם לספירלה, ולהוסיף מעל בלילה שמנתית ולימונית מקושטת באוכמניות. מהתנור ייצא מאפה מוזהב וטעים, שאיש לא יאמין לכם שלקח לכם פחות מ-10 דקות להכין.

סופרה - מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות
מאפה יווני מתוק. היוונים קוראים לו סופרה|צילום: קרן אגם, mako אוכל
פרסומת

בתיאבון!

גרסה ראשונה של הכתבה התפרסמה בפברואר 2024.

מצאתם טעות לשון?