https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

בורקס מים - סו בוריק במילוי גבינות

אחד המאפים האהובים של השנים האחרונות, הפעם עם קיצור הדרך של ענת אלישע: משתמשים בבצק פילו/יופקה במקום להכין בצק פסטה, והתוצאה לא נופלת מהמקור. רוצים גם תרד? אין בעיה

סו בורק (בורקס מים) (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

סו בורק הוא בורקס טורקי טעים במיוחד.

במקור מכינים אותו מבצק העשוי קמח וביצים, ממש כמו בצק לפסטה, יוצרים יריעות ומבשלים אותן במים חמים וכך מרכיבים שכבות של עלים גבינות ותרד או לחילופין ניתן להכין במבצק/עלי יופקה שניתן להכין או להשיג במעדניות.. אני מקצרת לכם את כל התהליך ומתאימה את הבורקס לבית הישראלי ולמצרכים שיש בכל מקרר בסופר. דפי פילו עושים את העבודה יופי.

התהליך הוא סופר פשוט והטעם מטורףףף!! מתאים לשבת בבוקר או כארוחת ערב באמצע השבוע. בדרך כלל מכינים את הבורקס הזה עם תרד וגבינות, הפעם הכנתי אותו רק עם גבינות. כל מה שהיה לי במקרר הכנסתי. תקראו את ההערות בסוף המתכון לגבי מילוי עם תרד.

המצרכים :

  • חבילת דפי פילו/יופקה
  • 3 ביצים L
  • שליש כוס שמן
  • כף חמאה מומסת
  • כוס מים
  • מעט מלח ופלפל שחור/לבן

למילוי:

  • 250 גרם גבינת תבור/כנען/טוב טעם
  • 250 גרם גבינת חמד 5%-16%
  • 150 גבינה בולגרית
  • 150 גרם מוצרלה מגורדת

לעיטור:

  • שומשום

אופן ההכנה:

1מפשירים את דפי הבצק במקרר לפי הוראות היצרן.

2מחממים תנור ל-180 מעלות חום סטטי.

3מניחים בקערה 3 ביצים וטורפים היטב. תוך כדי מוסיפים מים, שמן, חמאה מומסת, מלח ופלפל ומים. טורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

סו בורק - החומריםסו בורק - החומרים|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

4מערבבים בקערה נפרדת את כל הגבינות.

5משמנים תבנית במעט שמן זית ומרפדים עם 2 דפי פילו. מהדקים בשוליים.

סו בורק - שכבות שכבותסו בורק - שכבות שכבות|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

6טובלים 2 דפי פילו בבלילת הביצים ומניחים בתבנית. מפזרים מעל הבצק שליש מכמות תערובת הגבינות ומניחים מעליהן דף בצק.

7טובלים עוד 2 דפי בצק בבלילת הביצים, מניחים בתבנית, מפזרים עוד שליש מתערובת הגבינות, מניחים עוד דף וחוזרים על הפעולה לשכבה שלישית ואחרונה.

סו בורק - שומשום ולתנורסו בורק - שומשום ולתנור|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchenסו בורק - מוכןסו בורק - מוכן|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

8מהדקים היטב את דפי הבצק, חותכים לריבועים בעזרת סכין חדה ויוצקים את יתרת הבלילה מעל הבצק.

9מפזרים שומשים ואופים כ-45 דקות או עז הזהבה.

*להכנת מילוי עם תרד: קוצצים 400 גרם תרד שטוף. מפוררים 250 גבינה בולגרית ומוסיפים כ 150 גרם מוצרלה.מערבבים היטב ומניחים בין השכבות במקום מילוי הגבינה.

סו בורק (בורקס מים)סו בורק (בורקס מים)|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

בתיאבון!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il