
מאפה פילו ופטהמכירים את המנות האלה, שמרגע שהכנתם אותן פעם אחת הן הופכות לאורחות קבועות ואהובות על השולחן שלכם? אז כזאת בדיוק: מאפה פילו עם גבינת פטה ועשבי תיבול, פשוט וקל להכנה וטעים טעיםעידית נרקיס כ"ץ|mako אוכל| פורסם06/11/1607:10 ![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
מבוסס על מתכון יווני של פטה ועשבי תיבול בשם פטסברופיטה. המליחות והפריכות שלו הולכים מעולה עם סלט יווני טרי בצד. המצרכים :
אופן ההכנה:1משמנים תבנית מרובעת של 20 או 23 ס"מ, ויוצקים כ-4 כפות שמן זית לכלי קטן (השמן הזה ישמש אותנו להברשת עלי הפילו). 2מרפדים את התבנית בעלה פילו אחד (רצוי ששולי הבצק ייצאו משני צדי התבנית). מברישים את העלה במעט שמן זית. חשוב להבריש היטב בשמן זית|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל3קורעים שניים וחצי עלי בצק נוספים לחתיכות גדולות, מקווצ'צ'ים לפקעות ומסדרים על העלה הראשון. 4מפזרים על העלים המקווצ'צ'ים מחצית מגבינת הפטה המפוררת ומעט עלי תימין ומטפטפים בעזרת כף או מברשת קצת שמן זית. 5חוזרים על הפעולה שוב ליצירת עוד קומה של עלי פילו מקווצ'צ'ים, פטה, תימין ושמן זית. 6מקווצ'צ'ים עוד 2-3 עלים גדולים (אין צורך לקרוע) ומסדרים אותם כשכבת בצק עליונה. אם רוצים, מקפלים את קצות הבצק של השכבה התחתונה פנימה. 7חותכים מראש את המאפה כדי להקל על חיתוכו לאחר האפייה – 2 או 3 חתכים לאורך ולרוחב התבנית. 8מערבבים בקערה נפרדת את החלב והביצה, ויוצקים על המאפה. מפזרים מעל עוד מעט עלי תימין ושקדים פרוסים, ומניחים בצד ל-20-30 דקות. 9בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. 10אופים כחצי שעה, עד שהמאפה מזהיב. הערות: * שימו לב לא להשתמש בגבינות מלוחות מדי, כמו בולגרית רגילה – אחרת המאפה ייצא מלוח מדי. אני השתמשתי בפטה עזים 5% - שמתאימה לדעתי בול לסוג המאפה הזה. * אפשר לגוון בעשבי התיבול ולהחליף מחצית מכמות עלי התימין באורגנו טרי. תגיות:פילו ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |