אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

מתכון למאפה טעים ופריך של בצק פילו במילוי תפודים, בצל מטוגן ופטריות, קלאסיקה משודרגת

|mako אוכל| פורסם21:31
עלי פילו ממולאים תפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.5143reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

  • שמן זית
  • בצל בינוני-גדול, קצוץ
  • חבילת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים מסוג דזירה, מבושלים במים
  • 6 עלי בצק פילו (עדיף טריים משוק לוינסקי)
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ביצה טרופה (חלופה טבעונית: מעט מים מעורבבים עם קמח)
  • מעט שומשום

אופן ההכנה:

1מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ והפטריות. מועכים את תפוחי האדמה בקערה ומוסיפים את תערובת הבצל והפטריות. ממליחים ומפלפלים.

2משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.

3פורשים שניים מעלי הפילו על משטח העבודה זה על זה, ומברישים את העלה העליון במעט שמן זית. מניחים מעט מהמילוי לכל אורך העלה העליון, בקצה, ומגלגלים (כמו סושי או שטרודל). אחרי שני גלגולים חותכים את הפילו לאורכו, וחוזרים על הפעולה עם שאריות הפילו והמילוי. התוצאה היא שני גלילי פילו ארוכים. חוצים כל גליל לשניים ומניחים בתבנית המשומנת. ממשיכים כך עם עלי הפילו הנוספים (התוצאה בסופו של דבר היא 12 חצאי גלילים).

4מברישים את הגלילים במעט ביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים ב-170 מעלות כ-18 דקות, עד שהפילו מזהיב יפה.

* אם משתמשים בפילו קפוא יש להפשירו באיטיות במקרר במהלך הלילה שלפני, ואז הוא יהיה נוח לעבודה.

* המתכון באדיבות יהלומה לוי מהביסטרון, זבולון 5, שוק לוינסקי, תל אביב, 077-5565887

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il