
מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניותאיך אפשר שלא להתאהב במטבח היווני: אוכל פשוט ונגיש, אבל כל כך טעים ועשיר. הקינוח הקליל זה מורכב מעלי פילו מוברשים בחמאה שנאפים, מקבלים חיזוק שמנת עם אוכמניות ולימון, חוזרים לתנור ויוצאים משם אלוהיים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
ליוונים יש מאפה שנקרא soufra. אני הכרתי אותו מהרשת והתאהבתי בו מיד. מדובר על מאפה פילו שמכינים לו מעין ״חביצה״ של שמנת וביצים, שופכים על העלים אחרי אפייה קצרה ומחזירים לתנור להשחמה. הגשתי את המאפה הזה בסדנה ונרשמה התעלפות. זו רק הוכחה נוספת כמה אני אוהבת את המטבח היווני בכל מה שקשור למאפים וקינוחים: מצד אחד הכי פשוט שיש (שימוש בעלי פילו קנויים ומליות זריזות ופשוטות) ומצד שני טעם גן עדן שאין לו תחליף. טיפ קטן ממני: זה בדיוק מסוג המאפים שניתן להכין מראש, להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם ולהגיש כאילו הוא חדש. מניסיון . המצרכים :לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
למילוי:
אופן ההכנה:1פורסים על משטח נח לעבודה עלה פילו ומברישים בחמאה מומסת. 2מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. 3אוספים ביחד את העלים עם הידיים כמו אקורדיון, כך שמתקבלת מן צורת מניפה ארוכה (כווצ'וץ עדין), מגלגלים את העלים לצורת שבלול ומניחים במרכז התבנית. 4חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו וכל פעם עוטפים את העלים במרכז עוד, ממשיכים את תנועת הספירלה של העלים עד שהתבנית מלאה. 5מחממים תנור ל-175 מעלות. ביוונית קוראים לו soufra|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מברישים שוב את העלים בחמאה מומסת ואופים בתנור למשך 15-20 דקות עד הזהבה קלה. 6בינתיים טורפים היטב את מצרכי המילוי מלבד לאוכמניות. 7אחרי שהמאפה מזהיב, מוציאים אותו מהתנור ויוצקים את בלילת המילוי מעל כל העלים. מפזרים את האוכמניות ומחזירים לאפייה נוספת בתנור לעוד 30 דקות. מוציאים ומגישים חמים. סופרה - מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות|צילום: קרן אגם, mako אוכל![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |