קציצות גם וגם

אלה קציצות לפתוח איתן - מושלמות וורסטיליות: אפשר לטגן ואפשר רק לבשל ברוטב עגבניות - כך או כך תקבלו תוצאה רכה רכה וטעימה להפליא. בגדול - מתכון לגזור ולשמור. או פשוט לשמור.

>> למתכון: קציצות גם וגם

קציצות גם וגם (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קציצות גם וגם | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

קציצות דגים הכי טעימות בעולם

רשימת מתכוני קציצות בלי קציצות דגים? מצטערים, אין דבר כזה. ועם המתכון של יונית צוקרמן, גם הילדים - שבלא מעט מקרים הם סרבני דגים - יטרפו בהנאה. ולא רק זה - יונית פינקה אותנו בשתי גרסאות: אופציה אחת היא דיאטטית יותר וגם דורשת פחות עבודה, האופציה הלא מטוגנת, והשנייה כוללת שלב של טיגון, שאומנם גוזל עוד כמה דקות (ועוד שניים וחצי כלים לשטוף) אבל נותן לקציצות מעטפת קריספית מטריפה שאחר כך מתרככת ברוטב ונעשית פשוט מושלמת.

>> למתכון: קציצות דגים הכי טעימות בעולם

קציצות דגים ברוטב - מטוגנות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב)
קציצות דגים ברוטב - מטוגנות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות עוף וירקות עם קוסקוס

זה ייראה שמה זה טרחתם על הסיר, אבל תכלס הכל מוכן בשעה. אפילו טיפה פחות. אה, ולמקרה שלא הבנתם - הקוסקוס נכנס לקציצות עצמן.

>> למתכון: קציצות עוף וירקות עם קוסקוס

קציצות עוף וירקות (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
קציצות עוף וירקות | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

קציצות ירקות אפויות

מומלץ לאדות את הירקות של הקציצות על מניפת אידוי (או במיקרו, אם אתם מחובבי הז'אנר), כדי שלא יספחו אליהם נוזלים לא רצויים. אה, והן אפילו טבעוניות!

>> למתכון: קציצות ירק אפויות

קציצות ירקות אפויות (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
קציצות ירקות אפויות | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

קציצות כרישה ועוף

לא יודעים מה אתכם, אבל כל לביבה או קציצה שיש בה כרישה - זאת קציצה שאנחנו חייבים על הצלחת שלנו. לקציצות הכרישה והעוף של רחלי קרוט יש גרסה לפסח, וכל חג, אבל כל חג, הן הראשונות להתחסל מהשולחן. אתם יודעים משהו? גם כשאנחנו מכינים אותן לא בחג.

>> למתכון: קציצות כרישה ועוף

קציצות כרישה ועוף (צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב)
קציצות כרישה ועוף | צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב

קציצות מושלמות לילדים

כשאנחנו רוצים לוודא שהילדים יאכלו קציצה, זה המתכון שאנחנו הולכים אליו בעיניים עצומות: אפשר לטגן, אפשר לאפות אם מעדיפים ואפשר גם לבחור באיזה בשר להשתמש. 

>> למתכון: קציצות מושלמות לילדים

קציצות צלויות או מטוגנות (צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר)
קציצות צלויות או מטוגנות | צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר

קציצות זוקיני של גרקו

גם ככה יש גבול דק שעובר בין קציצה ללביבה, והחמודות השמנמנות האלה מדגימות את זה טוב מאוד. קציצות של זוקיני מגורר, שני סוגי גבינה, בצל סגול ועשבי תיבול. טעים בטירוף, אבל קחו בחשבון שיש כאן עבודת טיגון. זה משתלם, זה בטוח.

>> למתכון: קציצות זוקיני של גרקו

קציצות זוקיני של גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
קציצות זוקיני של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים

מתכונים של לייזה פאנלים תמיד באים טוב, ובמיוחד אנחנו אוהבים לפתוח את השבוע עם סיר צבעוני ומפתה של הגברת פאנלים. במתכון הבא היא משלבת כבר את הפתיתים בתוך סיר הקציצות, שזה בכלל גרם לנו לעוף עליו.

>> למתכון: קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים

סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים  (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן)
סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

קציצות תוניסאיות

לא חובה, אבל מומלץ לדאוג לקוסקוס ליד הקציצות האלה, שישבו מעליו כמו כתר מלוכה. מתכון של שרי אנסקי מתוך ספרה "האוכל מוכן" שעושה חשק מיידי לקציצה.

>> למתכון: קציצות תוניסאיות

קציצות תוניסאיות  (צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר)
קציצות תוניסאיות | צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר

ספגטי מיטבולס

יש קציצות יותר קציצתיות ממיטבולס אדמדמות שמתערסלות להן על ספגטי? לא, אין. רכות, מתובלות התוך רוטב פשוט וטעים. לזלול היום, מחר ומחרתיים בכיף.

>> למתכון: ספגטי מיטבולס

ספגטי מיטבולס (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
ספגטי עם קציצות בשר | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

קציצות עוף, אורז וירקות

הכל יש בקציצות האלה - עוף, אורז וירקות. ממש ארוחה בפני עצמה מגולמת בתוך קציצה. למרות האורז, אנחנו עדיין ממליצים להתארגן על איזו לחמנייה או שתי פרוסות לחם, אף פעם לא מזיק לנגב את הרוטב טוב טוב.

>> למתכון: קציצות עוף, אורז וירקות

קציצות עוף, אורז וירקות, עוף טוב (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
קציצות עוף, אורז וירקות | צילום: דן פרץ, עוף טוב

קיפודי בשר ואורז

כדורי בשר עם קוצי אורז ברוטב שמפיץ ריח מטריף בכל הבית הם משהו שאנחנו מעוניינים לזלול, אפילו מאוד. 

>> למתכון: קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר (צילום: דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס)
קיפודי אורז ובשר | צילום: דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס

קציצות עוף עם שומר

שומר, אפונה וכורכום זה שילוב מנצח, את זה אנחנו כבר יודעים מזמן - טעמים, ריחות וצבעים שהולכים מעולה אחד עם השני, ויוצרים רוטב טעים לקציצות שנזללות בשמחה.

>> למתכון: קציצות עוף עם שומר

קציצות עוף עם שומר ואפונה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
קציצות עוף עם שומר ואפונה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

הקציצות של סבתא סולטנה

לא סבתא שלנו, אבל הלוואי שהייתה מאמצת אותנו. קציצות חגיגיות ומעולות של יונית צוקרמן מתוך ספרה "מלכת המטבח". ציפוי סולת, רוטב צהבהב ופשוט, וטעם מנצח.

>> למתכון: הקציצות של סבתא סולטנה

הקציצות של סבתא סולטנה  (צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן)
הקציצות של סבתא סולטנה | צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן

גונדי שירין

לא, זה לא הגונדי שאתם רגילים אליו, מדובר ביציאה מופלאה אחרת מהמטבח הפרסי האהוב, אלה קציצות נימוחות ברוטב מתקתק ולצדן מכינים אורז פרסי עם שכבת תפוחי אדמה קריספיים. חגיגה שלמה. כשתום פרנץ חתום על המתכון - תהיו בטוחים שהוא מעולה.

>> למתכון: גונדי שירין

גונדי שירין (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
גונדי שירין | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

קציצות עוף עם ירקות

הביטו, לא בכל יום קורה שסיר קציצות עומד מולנו ומבלי לשים לב יוצא לנו איזה "וואו". עם המתכון הזה מהבלוג "אצלי במטבח", זה קרה גם קרה - ולכן מיהרנו להשיג לכם (ולעצמנו) אותו.

>> למתכון: קציצות עוף עם ירקות

קציצות עוף עם ירקות (צילום: ארז גולקו, In My Kitchen)
קציצות עוף עם ירקות | צילום: ארז גולקו, In My Kitchen

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

כמעט שרואים בתמונה כמה הן עסיסיות, אבל אחרי שנוגסים מבינים עד כמה. זה לא רק בזכות השימוש בפרגית, זה גם השידוך לרוטב הזה. סיר משגע שלשם שינוי דווקא כיף לאכול יומיים-שלושה ברצף.

>> למתכון: קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

קציצות עוף ובורגול (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
קציצות עוף ובורגול | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

קציצות אווריריות עם מרכיב סודי

אפרת ליכטנשטט לימדה אותנו טריק מגניב לקציצות בשר מהממות במרקם אוורירי. ובגדול, אין מניעה שלא תאמצו את הטריק לכל מתכוני הקציצות

>> למתכון: קציצות אווריריות עם מרכיב סודי

 

קציצות בשר אווריריות עם מרכיב סודי ומפתיע (צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?)
קציצות בשר אווריריות עם מרכיב סודי ומפתיע | צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

קציצות אורז ובשר בסיר אחד

לבישול בסיר אחד יש יתרון גדול, בטח ובטח אם מדובר בארוחת צהריים (הרי למי יש זמן וכוח להתחיל לנקות את המטבח באמצע היום?), אבל גם בלי העזרה בניקיונות - במתכון הזה אנחנו בוחרים בכל פעם מחדש  פשוט כי הוא משלב במנה אחת מעולה שתי אהבות גדולות שלנו: אורז וקציצות. 

>> למתכון: קציצות אורז ובשר בסיר אחד

קציצות בשר ואורז בסיר אחד (צילום: רעות עזר, אוכל טוב)
קציצות בשר ואורז בסיר אחד | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

מכירים את דניאל זך? השף של כרמלה בנחלה שלצערנו כבר אינה קיימת? אז פעם הוא הוציא ספר (כרמלה ואני), ובספר היה מתכון לקציצות, ומאז שהכנו אותו בפעם הראשונה אנחנו רק מחכים להכין אותו שוב. רכות רכות שבא לבכות, וטעימות לא פחות.

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים (צילום: "כרמלה ואני", הוצאת מודן)
גם לימון כבוש מוסיף המון | צילום: "כרמלה ואני", הוצאת מודן


קציצות ברוטב מנגולד ולימון

את המתכון הזה פגשנו לראשונה ב"על השולחן", ומאז אנחנו מברכים על המפגש. הקציצות עשויות בקר עם המון פטרוזיליה וכוסברה, והרוטב החמצמץ כולל מנגולד ומתובל במיץ לימון בנדיבות. פצצה של קציצה. מתכון של מיכל מוזס.

>> למתכון: קציצות ברוטב מנגולד ולימון

קציצות ברוטב מנגולד ולימון (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
תתפלאו, אבל הלימון הוא ידידן הטוב של הקציצות | צילום: דניאל לילה, על השולחן


קציצות עוף וכרובית ברוטב לימון

מסתבר שגם לקציצות עוף רוטב לימוני עושה רק טוב. המתכון הזה, של אהרוני, הוא הוכחה ניצחת לזה. החידוש פה הוא, ראשית, שבתוך הקציצה עצמה מסתתרת קצת קליפת לימון, ושנית - שיחד איתה חוסה כרובית מבושלת ומעוכה. נשמע משונה? מבטיחים לכם שזה טעים לאללה. אגב, אנחנו אופים אותן במקום לטגן, וזה עדיין יוצא מצוין.

>> למתכון: קציצות עוף וכרובית ברוטב לימון

קציצות בקר אפויות

והנה מתכון לסרבני הטיגון ולחובבי המזון הבריא. כאן אופים את הקציצות בתנור, ונדהמים לגלות שהן נשארות עסיסיות. הזאת הוא טחינה בתוך הבלילה, אבל אל תגלו שאמרנו לכם.

>> למתכון: קציצות בקר אפויות

קציצות בקר אפויות - רק הקציצות (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
קציצות בקר אפויות. טעים, בריא, שווה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב