
קציצות עוף וירקות עם קוסקוסאם יש שני דברים שכל הילדים שאנחנו מכירים (וגם המבוגרים) תמיד רוצים, הרי הם קוסקוס וקציצות. מתכון שווה לארוחת צהריים מהירה (שעה כולל הכל) של קציצות עם עוף, ירקות, ורוטב מנגולד ולימון שכבש אותנו סופית![]() צילום: אסף רונן, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מרסקים את הירקות והפטרוזיליה במעבד מזון. 2מערבבים את כל החומרים ליצירת עיסה אחידה, ויוצרים קציצות. שומרים במקרר כ-10 דקות. קוסקוס בינוני, סוגת|צילום: יחסי ציבור3מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומושחים אותה בשמן. 4מסדרים את הקציצות על נייר האפיה. אופים כ-20 דקות או עד שהקציצות זהובות-שחומות (אם אוהבים אותן צלויות יותר, אופים עוד כמה דקות עד לקבלת הצבע הרצוי). 5מכינים את הרוטב: מפרידים את החלק הלבן (השדרה) מעלי המנגולד. קוצצים דק. מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים את שמן הזית. מוסיפים את החלק הלבן הקצוץ ומטגנים קלות כ-5 דקות. מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד, ממליחים, מערבבים היטב עד שהמנגולד הופך להיות "סמרטוטי". מוסיפים את המים ומיץ הלימון מביאים לרתיחה. 6מכניסים בזהירות את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-5 דקות לספיגת טעמים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |