אוכל
אוכל
מתכונים צמחוניים

קציצות הטופו הכי מוצלחות שהכנו

זה כבר כמה שנים שאנחנו מנסים להתאהב בקציצות טופו ופשוט לא מצליחים. משהו במרקם המשחתי שלהן מחזיר אותנו שוב ושוב בריצה לבשר. אז הקציצות האלה סוף סוף מצליחות איפה שהאחרות כשלו, עם מרקם מצוין שמזכיר מוסקה

|mako אוכל| פורסם10:54
קציצות טופו במרקם נורמלי (צילום: מיכל הלפרין, mako אוכל)
צילום: מיכל הלפרין, mako אוכל
Rating:4.266reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לכ-15 קציצות:

  • חבילת טופו במרקם קשה
  • חצי כוס שמיר ובצל ירוק (או מה שאוהבים)
  • עגבנייה גדולה בשלה
  • רבע בצל סגול, קצוץ
  • כף גדושה קמח כוסמין או פירורי לחם
  • ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית אורגנו מיובש
  • כף גדושה רסק עגבניות
  • 2-3 כפות שמן זית

לרוטב:

  • כף רסק עגבניות
  • קופסת עגבניות מרוסקות 250 גרם
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שפריץ של עגבנייה סחוטה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מפוררים את הטופו (הכי נוח לעשות את זה במעבד מזון פשוט, אבל חשוב לא לטחון אותו לגמרי). באותו מעבד מזון קוצצים גם את עשבי התיבול ואת העגבנייה.

3מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ויוצרים קציצות בידיים משומנות. מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה וצולים כ-10 דקות.

4הופכים את הקציצות וצולים 10 דקות נוספות.

5מערבבים את מרכיבי הרוטב בתבנית.

6מעבירים את הקציצות לתבנית עם הרוטב וצולים עוד 10 דקות (הרוטב לא מכסה את הקציצות, זה בסדר).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il