אוכל
אוכל

תבשיל קציצות וירקות

בגלל תבשילים כאלה אנחנו שמחים שהסתיו הגיע. סיר אחד שיש בו הכל (טוב, את האורז עדיין תצטרכו להכין בנפרד): קציצות בשר מתובלות, ברוקולי, כרובית וקישואים, ששוחים כולם ברוטב עגבניות שעושה טוב על הנשמה

|mako אוכל| פורסם08:02
תבשיל קציצות וירקות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
Rating:4.346reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית בהרט

לרוטב העגבניות:

  • בצל, קצוץ
  • שמן זית, לטיגון
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • ליטר מים או ציר עוף
  • מלח
  • פלפל שחור או פלפל צ'ילי

לירקות:

  • חצי ברוקולי, מפורק לפרחים
  • חצי כרובית, מפורקת לפרחים
  • 2 קישואים, חתוכים לפרוסות עבות

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב ועמוק את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום, העגבניות והמים או הציר ומביאים לרתיחה.

2מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה (ללא כיסוי), עד שהרוטב מעט מסמיך. מתבלים.

3בינתיים מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות.

4יוצרים מתערובת הקציצות כדורים קטנים ומכניסים בזהירות לרוטב הרותח (חשוב, אחרת הן יתפרקו).

5מוסיפים את הירקות, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהכל מוכן.

** מומלץ להגיש על אורז לבן.

תבשיל קציצותתבשיל קציצות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!

תגיות:קציצות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il