אוכל
אוכל
דגים

קציצות טונה מרוקאיות

אבי ביטון הכיר לנו את קציצות הטונה האלה אי שם בימי הקורונה העגומים, שבהם - ממש כמו עכשיו - הסתגרנו בבתים בתחושות של חרדה וחוסר ודאות. זמן טוב להיזכר בהן וברוטב המרוקאי הדשן שהוא שידך להן ולהיכנס למטבח

|ישראל מבשלת יחד| פורסם07:04
קציצות טונה. אפשר גם לאפות, אבל בטיגון זה טעים יות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.7111reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 קופסאות טונה, מסוננות
  • 6 כפות פירורי לחם
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ביצה
  • 5 שיני שום, כתושות
  • שמן, לטיגון

לרוטב:

  • רבע כוס שמן קנולה
  • 10 שיני שום, כתושות
  • 4 עגבניות, קצוצות
  • פלפל אדום חריף, פרוס דק
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • כפית כמון
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • כף גדושה אריסה מרוקאית
  • כפית שטוחה כורכום
  • 3 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1מערבבים את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים במשקל כ-70 גרם כל אחד. מצננים להתייצבות.

2מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק.

לכל מתכוני התוכנית

3הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את השום, העגבניות והפלפל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

4מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 15 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il