לחמניות וניל רכות להתעלף

אנחנו מתחילים דווקא עם מתכון מהפחות פשוטים, כזה שמשתמשים בו בשמרים (די נו, קטן עליכם), אבל תסמכו עלינו שאם נתנו לו את הכבוד כנראה שהוא שווה את זה. נאמר זאת כך: אלוהים, כמה שהוא שווה את זה! מדובר בלחמניות ענניות לגמרי, עם טעם ונילי עדין ומתיקות נעימה, שתגרום לכם להתקשות מאוד לעצור אחרי אחת. הכל על הסוד של הבצק - בפנים.

>> למתכון: לחמניות וניל רכות להתעלף

עוגיות הבית, מתוך הבלוג סיר פלא (צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא)
עוגיות הבית, מתוך הבלוג סיר פלא | צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא

עוגיות קוקימן

מתכון שאנחנו פשוט הרוסים עליו מתוך הבלוג המצוין סיר פלא של אורלי פלאי ונמרוד סונדרס. מדובר בעוגיות הכי קרובות שיש לקוקימן של פעם, והיופי הוא שאפשר להכין אותן עם מיליון סוגים של תוספות ושדרוגים. ברור שיש הצעות בפנים. 

>> למתכון: עוגיות קוקימן

עוגיות הבית ושלל תוספות אפשריות. סיר פלא (צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא)
אמרנו המון אופציות? | צילום: נמרוד סונדרס, סיר פלא

גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין

אם ירד גשם בסוכות וגם אם לא - אין מאפה שמתאים לאווירה של תחילת הסתיו כמו גביניות רכות ומנחמות. מדובר במתכון של קרן אגם, מה שמבטיח גם שהמתכון יעבוד אצלכם ולא אתם אצלו, וגם שהתוצאה המעולה מובטחת.

>> למתכון: גביניות שמרים שכל אחד יכול להכין

גביניות שמרים (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
גביניות שמרים | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

שבלולי קינמון

עוד מאפה שהולך עם הסתיו כמו גשם ראשון עם סוכה הוא הסינבון האהוב - מאפה השמרים החמאתי ועתיר הקינמון, שאפשר להכין בלי ציפוי ולהרגיש שזה מושלם, או עם ציפוי, ולהבין שעכשיו זה אפילו יותר מושלם מאשר קודם. 

>> למתכון: שבלולי קינמון

סינבון רול (צילום: sutsaiy, Shutterstock)
סינבון רול | צילום: sutsaiy, Shutterstock

עוגיית ענק ב-6 טעמים

מתכון פשוט וקליל, שיש לו גם ערך חברתי - מהתנור מוציאים עוגייה אחת ענקית, שמחולקת לשישה טעמים (או כמה שתרצו), ואז מחליטים אם לנשנש ממנה כל אחד קצת, לחלק לפי טעמים או סתם להסתער בפראות. אנחנו כמובן תומכים באפשרות השלישית.

>> למתכון: עוגיית ענק ב-6 טעמים

עוגיית ענק ב-6 טעמים. אחרי אפייה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
ואחרי אפייה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

עוגיות אמסטרדם

האם אפשר לדבר על עוגיות מבלי להציע את אופציית עוגיות האמסטרדם המהוללות? התשובה היא כמובן לא. מוזמנים להיכנס למתכון הזה של רון יוחננוב, לקרוא טוב את ההוראות והחידודים ולהבליח בסוכה עם קופסת עוגיות שהן באמת מליגה אחרת. מדובר במתכון פשוט שבפשוטים, אבל יש כמה כללים חשובים שאם לא תעקבו אחריהם אתם עלולים לנחול מפח נפש.

>> למתכון: עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם מוכנות (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
עוגיות אמסטרדם מוכנות | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

מיני פאי בראוניז

בראוניז עם שדרוג באופי (בצק פריך) ובצורה (שהיא בעצם מאפינס). אם יש מישהו שהיינו סומכים עליו לשדך כמו שצריך בין פאי לבראוני, ברור שזאת קרן אגם.

>> למתכון: מיני פאי בראוניז

מיני פאי בראוניז (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
מיני פאי בראוניז | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

עוגת רשת שוקולד גבינה

ועכשיו עוגה, אבל כזו שעומדת בקריטריון המרכזי שלנו - שאפשר יהיה לאכול אותה בלי ללכלך לא צלחת ולא מזלג. מדובר למעשה בעוגת שוקולד, שמתהדרת בשכבת שתי וערב של שוקולד וגבינה שהופכת אותה למלכת קינוחים לא קטנה.

>> למתכון: עוגת רשת שוקולד גבינה

עוגת רשת שוקולד גבינה פרוסה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת רשת שוקולד גבינה פרוסה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

פנקייק שיש שוקו-וניל

פנקייק זה תמיד מגניב, פנקייק בשני צבעים זה כבר מגניב כפול, וסוכות מרגיש לנו כמו הזדמנות טובה למגניב כפול. ומה היופי? זה ממש ממש פשוט!

>> למתכון: פנקייק שיש שוקו-וניל

פנקייק שיש (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
פנקייק שיש | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

עוגיות אוראו גבינה

עוגת גבינה אנחנו לא מכניסים לרשימת קינוחי סוכות שלנו, כי היא כבר מצריכה (לא עלינו) צלחת וסכו"ם, אבל עוגיות גבינה - זה כבר משהו אחר. המרכיב העיקרי בעוגיות האלה הוא גבינת שמנת, והמרכיב העיקרי השני - עוגיות אוראו. שני אלה ביחד? וואו.

>> למתכון: עוגיות אוראו גבינה

עוגיות אוראו גבינה (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
עוגיות אוראו גבינה | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

אלפחורס

המתכון הזה, של חן שוקרון, הוא הטוב ביותר שאנחנו מכירים לאלפחורס. למעשה, אם נספור את הגולשים שחששו מההכנה של העוגיות האלה וגילו בזכות המתכון הזה את האור - נהיה עסוקים זמן ארוך מאוד בספירה. הכי מפורט, הכי ברור. מתכון מעולה נו.

>> למתכון: אלפחורס

אלפחורס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
אלפחורס | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

עוגת שיש אגוזים

זאת העוגה הקבועה שלנו ללפני הצום של יום כיפור וגם לאחריו, אבל אין שום סיבה לעצור שם. היא עדינה, היא אגוזית וקינמונית כמו שאנחנו אוהבים, ולהכין אותה זה כיף חיים. מתכון של נטלי לוין.

>> למתכון: עוגת שיש אגוזים

עוגת שיש אגוזים  (צילום: נטלי לוין, אוכל טוב)
עוגת שיש אגוזים | צילום: נטלי לוין, אוכל טוב

עוגת שיש וניל מייפל

ועוד שיש אחת, הפעם לא עם אגוזים, לא קינמון ואפילו לא שוקולד. השילוב של וניל ומייפל כל כך מוצלח כשהם מעורבבים יחד, שאין שום סיבה שהוא לא יעבוד נהדר גם כשהם חולקים טריטוריה בתבנית זה לצד זה. ספוילר קטן: זה עובד פגז.

>> למתכון: עוגת שיש וניל מייפל

עוגת שיש וניל-מייפל (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת שיש וניל-מייפל | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו

איך שראינו את המתכון הזה לראשונה טסנו למטבח והכנו אותו, והוא לא אכזב. המיני אוראו למעלה הן בגדר קישוט שהוא לא באמת חיוני, אבל אתם חייבים להודות שהמראה הזה פשוט שובה את הלב.

>> למתכון: עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו

עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו  (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגיות שוקולד פאדג' עם מיני אוראו | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

עוגיות אגוזים מושלגות

בצק פריך הוא בדרך כלל הבסיס שאנחנו מכינים לפאי, אבל אין שום סיבה לעצור שם - וההוכחה הכי טובה לזה היא העוגיות האלה, שהן בעצם בצק פריך מחוזק בהמון המון אגוזים. כמה נימוח, כמה טעים. הסוכה שלכם תמות עליהן.

>> למתכון: עוגיות אגוזים מושלגות

עוגיות אגוזים מושלגות (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגיות אגוזים מושלגות | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

קסטה ביתית בקלי קלות

לא צריך צלחת, לא צריך סכו"ם, אבל כן - את הקינוח הזה צריך לזלול מהר, אין לו הרבה סבלנות לחכות. מצד שני, תכינו אותו ותראו שגם לכם לא תהיה.

>> למתכון: קסטה ביתית בקלי קלות

קסטה ביתית בקלי קלות (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
קסטה ביתית בקלי קלות | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות

למה אנחנו מציעים לכם מתכון לעוגות שוקולד צ'יפס רגילות, בלי שדרוגים ובלי סלסולים? כי בזכות המתכון הזה הבנו שכשמכינים אותן כמו שצריך - עוגיות שוקולד צ'יפס הן באמת עונג שאין שני לו. וככה מכינים אותן כמו שצריך.

>> למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות

עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות  (צילום: דרור כהן, בייקרי 365)
עוגיות שוקולד צ'יפס מדויקות | צילום: דרור כהן, בייקרי 365

קראנץ נוטלה

מכל עוגות השמרים שהכנו - ואנחנו מכינים לא מעט - זאת שבתה את ליבנו באופן מיוחד. אולי זאת הצורה ואולי המילוי, שמפנק בפצפוצי שוקולד בנוסף לנוטלה, כך או כך, יש בה משהו מענג יותר מעוגות שמרים שוקולד אחרות, ואנחנו אוהבים מענג.

>> למתכון: קראנץ נוטלה

קראנץ נוטלה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
קראנץ נוטלה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב

כדורי אלפחורס

עוגת השמרים גמרה לכם את הכוח? ביסקוויטים, ריבת חלב, שמנת מתוקה וקוקוס, בשביל הגלגול - זה כל מה שתצטרכו בשביל הכדורים המעלפים האלה. יותר פשוט מכדורי שוקולד, והרבה יותר מיוחד.

>> למתכון: כדורי אלפחורס

כדורי אלפחורס. ביס מבפנים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי אלפחורס. ביס מבפנים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

נגיסי קרמבו

יהיה גשם בסוכות השנה? אלוהים לבדו יודע. אם יהיה - לא תרצו לקבל את פניו עם הממתק החורפי האולטימטיבי, הוא הקרמבו? כאן בגרסה ביתית, קטנה ומהירה, של ענבל לביא. לא יהיה גשם? נו, סתם זללתם קרמבו. יש צרות גדולות יותר.

>> למתכון: נגיסי קרמבו

נגיסי קרמבו (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
נגיסי קרמבו | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

מגולגלות שוקולד פריכות

כמו מגולגלות התמרים המוכרות, אבל בגרסה שוקולדית מחוזקת באגוזים. תתחילו עם 3 רולדות, בכיף, אבל אל תתפלאו אם עד מהרה תמצאו את עצמכם שוב במטבח.

>> למתכון: מגולגלות שוקולד פריכות

מגולגלות שוקולטה פריכות  (צילום: נופר צור, אוכל טוב)
מגולגלות שוקולטה פריכות | צילום: נופר צור, אוכל טוב

מקלות בייגלה בציפוי שוקולד-לוטוס

האושפיזין שלכם כבר בדרך לסוכה ועוד לא הכנתם כלום? המתכון הזה הוא כל מה שאתם צריכים: מקלות בייגלה בציפוי צבעוני ומקסים של שוקולד לוטוס, נראים סופר מושקעים אבל מוכנים בצ'יק - והטעם? שילוב מנצח של מתוק ומלוח. 

למתכון: מקלות בייגלה בציפוי שוקולד-לוטוס

 

מקלות בייגלה בציפוי לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, אוכל טוב)
צילום: אולגה טוכשר, אוכל טוב

עוגיות אוזני פיל

תקופת החגים תמיד משרה עלינו אווירה משפחתית, ובועטת אותנו כמה שנים אחורה לילדות. אמרתם ילדות, אמרתם אוזני פיל גדושות סוכר, שנופלות במכוון אל כוס קפה או תה ויוצאות חזרה ספוגות באושר.

למתכון: עוגיות אוזני פיל

עוגיות אוזני פיל (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
שומעים? יש לנו עוגיות אוזני פיל | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

כמה קל לאכול עוגת שמרים; פשוט תולשים בכיף חתיכה אחרי חתיכה עד שנגמר. אבל רגע, מה עם ההכנה? אם התהליך קצת מלחיץ אתכם, ואתם לא ממש ספצים בנושא השמרים - הנה מדריך מפורט, שלב אחרי שלב, בדרך לעוגה המושלמת.

למתכון: עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים

עוגת שמרים שוקולד ואגוזים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
נהדרת ועשירה. עוגת שמרים מופלאה | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום

אתם יכולים לראות באצבעות האלה גרסה אישית של פאי פקאן - בלי עיצוב מורכב, בלי אפייה עיוורת ובלי יותר מדי סיבוכים. היינו אומרים לכם לקחת אצבע, אבל אנחנו יודעים מה יקרה אחרי זה.

>> למתכון: אצבעות פאי פקאן וסוכר חום

אצבעות פאי פקאן וסוכר חום (צילום: ענבל לביא, אוכל טוב)
אצבעות פאי פקאן וסוכר חום | צילום: ענבל לביא, אוכל טוב

קוקילידה ביתית

למה קוקילידה זה קינוח מנצח אנחנו לא צריכים להסביר, נכון? אז קבלו את ההצעה הבאה: אתם תכינו את העוגיות, השכנים יביאו גלידה, הילדים ירכיבו את הקוקילידות בעצמם והנה, גם הרווחתם שעה של שקט לקשקש בכיף עם האושפיזין, וגם תקבלו בסוף יופי של ביס. 

למתכון: קוקילידה ביתית

קוקילידה (צילום: רעות זומר, Cookstock)
מתאימה לכל עונה בשנה. קוקילידה ביתית | צילום: רעות זומר, Cookstock

חיתוכיות לימון עם ריבת פטל

חיתוכיות לימון ופטל יפות, צבעוניות וריחניות. אם אתם על תקן האורחים - מומלץ להניח אותן בצנצנת שקופה ויפה ולקטוף את תואר האורח המצטיין לשנת 2021. מדובר כולה בשעה וקצת של עבודה, אבל את זה אף אחד לא צריך לדעת. 

למתכון: חיתוכיות לימון עם ריבת פטל

 

חיתוכיות לימון  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
ריחניות, מתוקות ויפות. חיתוכיות לימון | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

בלינצ'ס במילוי מתוק

והנה מתכון כיפי שיכול לשמש על תקן מנה מתוקה וקלילה או אפילו ארוחת ערב מפנקת במיוחד לילדים: בלינצ'ס דקים דקים במילוי מתוק - ללקק את האצבעות. ואגב, ממש לא חייבים לאכול אותם חמים, ככה שהם מושלמים להגשה בסוכה. 

למתכון: בלינצ'ס במילוי מתוק

 

בלינצ'ס (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
חכו שתגיעו למילוי. בלינצ'ס | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

עוגיות שוקולד צ'יפס עם לוטוס

עבדתם שעות על הכנת קישוטים לסוכה? גזרתם, הדבקתם ותליתם? איזה כיף. אז הנה מתכון שיתאים לסוכה הצבעונית שלכם - עוגיות שוקולד צ'יפס עם סוכריות צבעוניות שישתלבו בול עם כל השרשראות והדגלים, וידרשו מכם הרבה פחות עבודה. כמה בדיוק? 20 דקות. 

למתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס עם לוטוס

עוגיות לוטוס שוקולד צ'יפס (צילום: נועם בסט, אוכל טוב)
עוגיות שוקולד צ'יפס משודרגות | צילום: נועם בסט, אוכל טוב

פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן

פופקורן, לוטוס ושוקולד לבן. משלבים את שלושתם ומקבלים קינוח חטיפי שאי אפשר להפסיק לנשנש. מה עושים? מכינים סיר שלם של פופקורן, שזה, כידוע, כלום עבודה, ומשקיעים רק עוד כמה דקות בציפוי. כמה פשוט - ככה טעים. 

למתכון: פופקורן מתוק עם לוטוס ושוקולד לבן

פופקורן לוטוס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
פופקורן עם לוטוס ושוקולד לבן. חוויה אחרת לגמרי | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

>> והנה עוד מתכונים שיבואו יופי לפני שתוציאו את הקינוחים