
קראנץ נוטלההבעיה הכי גדולה שלנו עם עוגות קראנץ זה הלכלוך שהן משאירות על השיש (לכלוך שוקולד שהיינו מוכנים לגור בתוכו, אבל לכלוך). השבוע גילינו סוף סוף את הפתרון: זה פשוט לא אכפת לנו יותר! שמרים שוקולד של החיים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
למילוי:
להברשה:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים. 2מוסיפים ביצה, מלח וחמאה מומסת ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. החתיכה החסרה|צילום: קרן אגם, mako אוכל3מוסיפים את החלב. מתחילים עם מחצית מהכמות ומוסיפים לאט לאט (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות). לשים 8 דקות. 4מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת היטב. מגלגלים אותו בפנים כך שישומן מכל הצדדים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה-שעה וחצי. 5מרדדים את הבצק התפוח לעלה מלבני דק. מורחים ממרח שוקולד ומפזרים באופן שווה שוקולד צ'יפס. 6מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מחלקים אותה לשניים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות (או למקרר ל-20 דקות), כדי לייצב את ממרח השוקולד ולהקל על החיתוך. 7מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב. 8מוציאים את הרולדות ומותחים אותן בעזרת הידיים כדי שיתארכו מעט (אפשר לרדד). 9חוצים רולדה אחת לאורך, ומלפפים את שני החלקים זה בזה לצורת בורג. חוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה. 10לוקחים את שני ה"ברגים" ומלפפים אותם זה בזה שוב לצורת בורג. 11מסדרים את הבורג בתבנית בצורת זר, כשבאמצע נוצר עיגול ריק. מניחים בעיגול הריק קערת זכוכית קטנה הפוכה או צנצנת זכוכית, שימנעו מהחור להיסתם באפייה. לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל קראנץ נוטלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל12מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעה במקום חמים ונעים. 13מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים את העוגה בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות, עד שהרולדה זהובה. 14בינתיים מכינים סירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כמה דקות תוך בעבוע, עד להסמכה. מורידים מהאש. 15מברישים את העוגה עם צאתה מהתנור בנדיבות בסירופ סוכר. ** ניתן להמיר את הנוטלה בכל ממרח שוקולד שאוהבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |