
גביניות שמרים שכל אחד יכול להכיןאם בחגי שבועות קודמים חסנו עליכם והתמקדנו בעוגות בחושות רק-לערבב-ולתנור - השנה אנחנו מרשים לעצמנו לצפות מכם ליותר. חודשיים אפיתם בבית עכשיו, אז מה זה כבר גביניות? האמת, קטן עליכם![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (30 יחידות):
למלית:
להברשה:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. 2מוסיפים סוכר, מחברים את וו הלישה ומתחילים לערבל במהירות איטית. 3מוסיפים ביצים, חמאה רכה ושמן ומערבלים. מוספים מלח ומערבלים שוב. 4מוסיפים את החלב במזיגה איטית תוך כדי לישה, ולשים 8 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ונעים למגע. 5מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי במקום חשוך וחמים. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? גביניות של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל6בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 7לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ומחלקים לשניים. 8מרדדים כל חלק לריבוע בגודל של כ-30*30 ס"מ ומחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לריבועים שווים. 9מניחים במרכז כל ריבוע כפית ממלית הגבינה וסוגרים את הריבוע: מהדקים 2 פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הפינות הנגדיות, לצורת מעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. 10מברישים את הגביניות בביצה טרופה ומניחים להתפחה של כחצי שעה. 11בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 12אופים 30-25 דקות, עד שהגביניות מזהיבות, ובינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מורידים את האש לבינונית ומבשלים 8-7 דקות, להסמכה. 13כשהגביניות מוכנות מוציאים אותן מהתנור, מברישים בסירופ סוכר ומגישים. * אפשר לשמור את הגביניות כשהן עטופות היטב במקרר, ולחמם מעט לפני ההגשה. תגיות:גביניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |