mako
פרסומת

27 מתכוני כרובית שכדאי לכם לאמץ

פעם חשבנו שזה יהיה טרנד חולף, אבל השנים חולפות והכרובית מסרבת למצוא את דרכה החוצה מהלב של הלב של המיינסטרים הקולינרי - וטוב שכך! גם מזון על, גם חומר גלם סופר-פופולרי - לא תכינו איתה משהו? הנה מתכונים מומלצים

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
ספר הכרובית - פסטה אלפרדו כרובית
ספר הכרובית - פסטה אלפרדו כרובית | צילום: אסף אמברם // סטיילינג: נועה קנריק
הקישור הועתק

פסטה אלפרדו כרובית

מי ידע שהרבה כרובית (מבושלת טוב טוב) וקצת חמאה יכולות להפוך לקרם של החיים? התשובה היא עז תלם, בספר הכרובית שלו. איזה כיף שגם לנו יש את המתכון.

כרובית במחבת
כרובית במחבת | צילום: יעל קצב, mako אוכל

כרובית במחבת

מאז שגילינו את שיטת ההכנה הזאת לכרובית, אנחנו מעדיפים אותה כל פני כל שיטה אחרת. לא בתנור, לא מבושלת במים - במחבת עם קצת שמן וקצת מים. כך היא מקבלת סוג של אידוי ואז חריכה יפה, ויוצאת פשוט מושלמת.

נאגטס כרובית של יונית צוקרמן
נאגטס כרובית של יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן

נאגטס כרובית

אם אתם מאלה שלא פוחדים מטיגון - זה יום המזל שלכם. במתכון הזה של יונית צוקרמן הכרובית לא רק מקבלת טיפול יפה בשמן החם, היא עוד עושה את זה בעודה עטופה בטמפורה. מפחיד כמה זה טעים.

כרובית שניצל
כרובית שניצל | צילום: טליה הדר , אשת סטייל

כרובית שניצל

וזה עבור אלה מאיתנו שכן פוחדים מטיגון (מהפעולה עצמה, מהקלוריות או מהנזקים הבריאותיים). פרחי כרובית פריכים פריכים שמקבלים טיפול דומה לשל שניצל - אבל בתנור.

כרובית בתנור. יש טעים, ויש מושלם
כרובית בתנור. יש טעים, ויש מושלם | צילום: נמרוד סונדרס, mako

כרובית בתנור

את המתכון הזה אנחנו מחשיבים למתכון הכי טוב לכרובית בתנור, ואתם מוזמנים לבדוק אותנו. מדובר בפרחי כרובית צלויים, אבל לא סתם ככה כמו שהם אלא עם מעטפת של סויה, דבש, חומץ, ג'ינג'ר ושום (וקצת קורנפלור, להסמכה). וואו כמה שזה טעים.

פרסומת
מאפה כרובית מוקרם
מאפה כרובית מוקרם | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

כרובית מוקרמת

אין כמו מנת אייטיז טובה כשבחוץ הטמפרטורות צונחות, לא ככה? תתנשאו כמה שתרצו, אבל המנה הזאת תהיה הראשונה להתחסל בארוחת הערב שלכם, באחריות.

סטייק כרובית פיצה
זאת תוספת הירק שלנו להיום, תודה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

סטייק כרובית פיצה

בשנים האחרונות כולנו גילינו את חדוות הכרובית הצלויה בתנור, אבל רון יוחננוב, כהרגלו, לקח את זה שלב אחד קדימה: את הכרובית הצלויה הוא הופך למצע לפיצה. במילים אחרות: ככה מכינים פיצה מושחתת שבאמת אפשר להגיד עליה שהיא בסך הכל מנת ירק.

ספר הכרובית - סטייק עם סלסה ירוקה
ספר הכרובית - סטייק עם סלסה ירוקה | צילום: אסף אמברם // סטיילינג: נועה קנריק
פרסומת

סטייק כרובית

וזאת הגרסה של עז תלם, שהייתה פה קודם, מספר הכרובית האהוב שלו.

כרובית אפויה בטחינה
כרובית בטחינה (עוד משלב האפייה!) | צילום: טליה הדר , אשת סטייל

כרובית אפויה בטחינה

עוד שדרוג לכרובית הרגילה בתנור - והפעם כזה שנותן לה ניחוח של סינייה, רק בלי כל הכובד.

מעדיפים את הכרובית המטוגנת הרגילה, שמוגשת עם טחינה במסעדות מזרחיות? גם את זה יש: מתכון: כרובית מטוגנת בטחינה

מאפה כרובית וירקות שורש
מאפה כרובית וירקות שורש. חתיכת מנה | צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל


מאפה כרובית וירקות שורש

המאפה הזה כבר לוקח את הכרובית בתנור והופך אותה למנה מנה, ולא רק נשנוש שבדרך כלל מתחסל עוד בטרם הגיע לשולחן. עם תוספת של גזר, שורש סלרי, לימון וחמאה (וכמובן פירורי פנקו, כי מה זאת אומרת בלי) - אנחנו כבר מוכנים לקרוא לזה ארוחה.

פרסומת
כרובית ביוגורט
נסיכה. כרובית ביוגורט וזעתר | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

כרובית ביוגורט וזעתר

את המנה שזכתה לכינוי כרובית אייל שני אתם בטוח מכירים. כאן היא משתדרגת עם שתי תוספות זעירות, שעושות הבדל משמעותי. תראו איזו נסיכה!

פרחי כרובית אפויים עם רוטב אסייתי
פרחי כרובית אפויים עם רוטב אסייתי | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פרחי כרובית ברוטב אסייתי

מהיר, פשוט וללא טיגון, עם טוויסט אסייתי. תוספת מצוינת לכל ארוחה.

כרובית בציפוי חרדל
אייל שני לילדים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
פרסומת

כרובית שלמה אפויה בציפוי פריך

אחרונה במשפחת כרוביות-אייל-שני להפעם, והפעם גרסה שילדים נוטים להעדיף, שיש בה גם חרדל, תבלינים ופירורי לחם פריכים.

לביבות כרובית מטריפות
לביבות כרובית. טוחנים, מטגנים | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לביבות כרובית

בגזרת לביבות הכרובית יש לנו שני פייבוריטים בולטים. הראשון הוא המתכון הזה, של רותם ליברזון, שעלה אצלנו בחנוכה ושבה לנו את הלב (גם בגלל הטעם וגם כי איזה כיף זה לטחון את כל המצרכים במעבד מזון, בלי אידוי מקדים ובלי כלום).

קציצות כרובית ב-3 מרכיבים - במחבת
עם המלח זה שלושה מרכיבים! | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

לביבות כרובית ב-3 מרכיבים

וזה הפייבוריט השני שלנו - שאומנם מצריך אידוי מקדים של הכרובית, אבל לא מצריך כמעט שום דבר אחר. כרובית, קמח חומוס, שמן לטיגון, סלמאת (טוב נהיה כנים איתכם, גם מלח יש שם).

קציצות עדשים כתומות וכרובית
תפסיקו לשקר לעצמכם ותאכלו לפחות חצי בריא | צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה
פרסומת

קציצות עדשים כתומות וכרובית

אנחנו מזהירים - כאן כבר יש קצת יותר עבודה. מתכון של הבלוג לא על החסה לבדה.

קציצות כרובית, טופו וקינואה
צילום: דפני פתיחה

קציצות כרובית, קינואה וטופו

מתכון טבעוני לקציצות ירק עסיסיות ועשירות בחלבון. מטגנים במעט שמן עד הזהבה, ואז מתאפקים לא לזלול את כולן.

מקלובה כרובית
לחפור עם הכף ישר לתוך הסיר. או לסדר יפה על צלחת | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מקלובה כרובית

במקלובה הזאת אין בשר, אבל יש בה כרובית. המון כרובית. מספיק כרובית כדי לגרום לכם להרגיש כאילו אתם לועסים בשר. היא יפה כמו עוגה, טעימה להפליא והכי בריאה שיש. אנחנו באופן אישי היינו לוקחים כף גדולה וחופרים בה ככה, ישר מתוך הסיר, אבל אתם יכולים גם לסדר אותה יפה על צלחת הגשה. אם עד כדי כך חשוב לכם.

פופקורן כרובית

זה אולי נראה לכם כמו חיקוי זול ובריא עד מיאוס של הדבר האמיתי, אבל לעולם אל תמעיטו בכוחו הממכר של פופקורן כרובית. בהתחלה תגידו לעצמכם: נו טוב, בסך הכל פרחי כרובים אפויים בתנור, כמה טוב זה כבר יכול להיות. אבל מבלי שתשימו לב - הופ, חיסלתם כרובית שלמה. בעצם, מה זה משנה? תחסלו גם שתיים. אומרים שזה בריא.

פרסומת
פופקורן כרובית
התמכרות בריאה. פופקורן כרובית | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

כרובית ממולאת

אתם תקראו לזה מפרום כרובית, אנחנו נקרא לזה כרובית ממולאת, והאמת - זה ממש לא משנה איך קוראים לזה, העיקר שמכינים את זה. אחד המאכלים האהובים עלינו הוא כרובית ממולאת בבשר ומבושלת ברוטב עגבניות. זו מנה שהיא ארוחה שלמה, שמוכיחה שוב שכרובית היא גיבורת העל של הירקות. פשוט אפשר להכין ממנה הכל.

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה

יש כרובית מטוגנת ויש מטבוחה, ואנחנו לא מכירים הרבה אנשים שלא אוהבים את שתיהן. אז למה לא לאחד אותן? זו יכולה להיות תוספת מקורית לארוחת שישי, או סתם ארוחת ערב קלילה בפני עצמה. אז הנה, הרווחתם שני מתכונים במכה. ועוד של אבי לוי.

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה
לאחד שני מתכונים אהובים. כרובית במטבוחה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

פיצה עם בסיס כרובית

אתם רגישים לגלוטן, לא אוכלים חמץ בפסח, סלואו פודיסטים קיצוניים או כל דבר אחר שגורם לכם להרחיק מעליכם את מתנת המהפכה החקלאית לאדם - הלחם? אז זה בשבילכם. יודעים מה, גם אם אתם אוהבים לחם זה בשבילכם. בסיס כרובית לפיצה שמחליף את הבצק הרגיל הוא טרנד קולינרי שכבר מחזיק שנים, ואם לא תנסו לעולם לא תבינו למה. אנחנו מוכנים בכל זאת לגלות לכם את התשובה - זה פשוט ממש טעים.

פיצה כרובית
אחד הטרנדים הקולינריים החמים. פיצה כרובית | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

סלט בורגול, כרובית ופלפלים קלויים

הוא צבעוני. הוא טעים. הוא בריא. הוא משביע. יש לו מרקם מדהים. מה למען השם אפשר עוד לבקש מסלט?

סלט כרובית, בצל וארוגולה
סלט כרובית חם (גם הבצל מקבל צלייה) | צילום: קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים

סלט כרובית, בצל וארוגולה

והנה עוד אחד, דומה ושונה, שאנחנו אוהבים להוסיף לארוחות השבת שלנו על תקן סלט מבושל.

סלט כרובית טרייה
סלט כרובית טרייה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

ועוד סלט כרובית

וסלט אחרון חביב, צבעוני ויפהפה של רותם ליברזון

מרק כרובית
מרק כרובית. מתכון של נסיך הכרובית עז תלם | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק כרובית מנצח

אנחנו יודעים שמרק כרובית נשמע כמו משהו חלבי, חמאתי ושמן בטירוף. אז לא המרק הזה. יש בו ארבעה מרכיבים בלבד: כרובית, מלח, שמן זית ומים. והו, כמה שזה טעים. בדיוק כמו שמרק כרובית צריך להיות.

בתיאבון!