אוכל
אוכל

כרובית ביוגורט וזעתר

יש שילובים שפשוט הולכים טוב יחד. כרובית אפויה ויוגורט חמצמץ - כמה פשוט ככה נפלא, מה יש עוד להוסיף? התשובה היא זעתר. כן כן, כפית קטנה של זעתר לוקחת את המנה הזאת לעולם אחר

|mako אוכל| פורסם14:28
כרובית ביוגורט (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.197reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אופים את הכרובית המאודה בשלמותה, עדיף עם גבעולים, עד להזהבה. מלבישים אותה בגלימה לבנה של יוגורט מתובל בזעתר, ומקבלים מנה יפת תואר, קלילה וטעימה להפליא, שמתאימה כמו כפפה לערבים החמים.

המצרכים (4 מנות):

  • כרובית בינונית
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט
  • 1 כפית זעתר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מבשלים את הכרובית בסיר עם מי מלח במשך 15 דקות, לריכוך ראשוני בלבד.

3מעבירים את הכרובית השלמה לתבנית, מורחים בשמן זית וממליחים.

4אופים חצי שעה או עד שהכרובית זהובה באופן אחיד ויפה.

5מעבירים את הכרובית לכלי הגשה. מערבבים את היוגורט למרקם חלק ואחיד. יוצקים על הכרובית, מפזרים את הזעתר ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il