אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

כרובית שלמה בתנור

אם כבר אנחנו בבית, למה שלא ננצל את הזמן בשביל לדמיין שאייל שני פותח סניף של מזנון אצלנו במטבח? ככה מכינים את הכרובית הכי טעימה, הכי פשוטה והכי אלוהית שיש. הכרובית של אייל שני

|mako אוכל| פורסם09:13
כרובית אייל שני  (צילום: miznon_il, instagram)
צילום: miznon_il, instagram
Rating:4.4262reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • כרובית בגודל בינוני (משקל ממוצע 500 גרם)
  • מים לחליטה
  • מלח למי חליטה (יחס של 10 גרם לליטר מים)
  • 10 מ"ל שמן זית
  • 2 גרם מלח

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-250 מעלות.

2מביאים מי מלח לרתיחה בסיר.

3חותכים מעט את הכרובית בבסיסה אך מקפידים להשאיר עלים ירוקים. מכניסים למים הרותחים לחליטה של כ-7 דקות. הכרובית מוכנה כשהיא טיפה נכנעת ללחיצה אך עדיין קשה מעט. מוציאים מהמים ומניחים בתבנית אפייה.

4נותנים לכרובית להצטנן מעט ואז מושחים אותה בשמן הזית. מפזרים את המלח ומכניסים לתנור. כשהכרובית מזהיבה ומקבלת צבע שחום יפה, היא מוכנה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il